What to do, what to do?Ja, det här gjorde jag och moder jord under gårdagens juldag. Eftersom de hårda -32 graderna hade sjunkit till dryga -14 så passade vi på att gå på promenad. Självklart fick kameran följa med och vi tog lite roliga kort i vintervärlden.

Om ni tittar noga på den mellersta bilden när jag hoppar, då ser ni nog hur min iphone smiter ur min högerficka. Jag insåg att något fattades när vi kommit in igen och paniken slog givetvis igång. Jag sprang i Vickes storlek 43 skoter skor längs vägen, förtvivlad, tills jag såg den glimma i snön, på vägen. Den klarade sig, men den har fått 3 feta hack, vet inte om den landade på is (tycker att jag borde ha hört den då?) eller om en bil har kört över den... Jag gissar på det första alternativet. Men Ockelbo ligger bredvid mig nu och mår bra.

Nu blir det nog mellandags rea!

PUSS / J

PresentsÅrets klappisar kan skådas här.

1. Hemstickade tjocksockar ifrån min mormors syster. Jag har likadana i rött, ljus blått och lila. Jag älskar dem! Jag älskar tjocksockar över huvud taget. Det är intressant att de flesta avskyr att få sockar i julklapp medan jag blir helt extatisk över dem!

2. Meeeer sockar, ifrån mamma och Lindex denna gång. Super mysiga och fina. De randiga har jag på mig nu.

3. Apoliva sommar frukter hud serien. Dusch gel, body lotion och läppbalsam. Mums.

4. Haha bäst, Sagan om ringen triologin. Mamma tyckte jag skulle ha den. Vi har gått på alla biosar (hur blir bio i plural?) tillsammans så hon tyckte att vi skulle se dem igen. Men det blir ju bra, 9 timmars maraton har vi framför oss.

5. Lite små grejer, smink. Rouge, en ny mascara och en puder foundation (mamma säger att den är jätte bra, jag har aldrig haft foundation förut så denna blir säkert fin fin). Dessvärre är den i princip hudtonen jag har nu, och jag kommer bli ännu blekare under vintern... Men ändå!

6. En ny ansiktstvätt.

7. 1500 kronor i cash.

8. Åhh Leona är så söt. Min fina 8-åring gav mig denna i julklapp. Sen fick jag pengar också men det var ju inte direkt från henne.

9. Biocheck, och ett presentkort på Jc.

Sedan så fick jag ett halsband från min pappa också men det har jag på mig och jag orkade inte ta kort på det för det öppnade jag på morgonen!

Ha en underbar juldag nu!

PUSS /J

The C-dayJa, dagen i bilder då... Lite julgranspyntning, lite små kusiner, lite små kusiner som får ett paket, lite Kalle Anka, lite pappa, lite bilåkande, lite middagskort, lite julklappsutdelning och VÄLDIGT mycket mätt.

Mina traditioner:

- Allra först så får jag öppna 1 julklapp ifrån mamma direkt när jag vaknar. Dessvärre så brukar hon inte vara hemma under tiden eftersom hon jobbar, men det är mysigt ändå. Man blir så glad!

- Efter det kommer moffa och hämtar mig runt halv 9 på morgonen. För tillsammans klär vi granen.

- Sen så äter vi dopp i grytan (skink spa eller vad det nu heter + ört limpa och så doppar man i det. Det är inte gott, men jag smakar alltid lite, för traditionens skull haha. Det slutar alltid med 10 tunnbröd smörgåsar).

- Sen umgås vi bara släkten.

- Klockan 3 är det Kalle och hans vänner, då måste man kolla. Min favorit är självklart Kalle och hackspetten. Jag tränar fortfarande på att kunna härma hackspetten, jag kan rapportera att även efter ca 6 år så går det inte för mig. Än så länge har jag iallafall inte tröttnat på jul Kalle, men förhoppningsvis lever jag tiotals år till så man hinner väl... I år blev kalle-tittandet hos min fader eftersom mamma jobbade.

- Sedan, beroende på om vi firar julen hos momma eller moffa så far vi iväg (jag och mamma) efter att mamma slutat jobba. (Om vi är hos moffa så stannar man ju där... Men inte i år)

- Det mest traditionsenliga är väl maten? Dessvärre så tycker jag inte om julmat, jag äter skinka, köttbullar, någon prinskorv och massor av tunnbröd. + julmust också såklart! Som alltid blir det palt koma efteråt och man ligger däckad framför teven och jäser.

- Så fort vi har ätit så delar vi ut julklapparna. När vi inte har tomte så brukar vi göra så att man får gå fram en och en och välja ett paket att dela ut. Annars brukar det bli att alla öppnar samtidigt och man vet inte från vem man har fått paketet.

- Efter allting så sitter vi med julgodiset framför teven eller ett parti kortspel och bara pratar.

Jag tycker att julen är jätte mysig, när man spenderar den med sina närmaste. Det blir lite jobbigt när man har alla på olika ställen, men så är det ju i var och varannan familj nu för tiden. Nästan alla är ju skilda...

Men årets jul var mysig och riktigt bra. Julklapparna var riktigt bra och jag visar de sen!

PUSS / J

Merry christmas!God jul och god fortsättning!

Soon I can pronounce the word Merry+Christmas

Så här mysigt är det hemma hos mig och julstämningen är på topp!

Jag tänker inte säga "God Jul" än. För det är 2 timmar kvar tills det är julafton. Trots att man nu är ringa 17 år gammal så måste jag säga att jag har lite pirr i magen. Jul är alltid mysigt och jag älskar att få öppna en julklapp av mamma på morgonen. För att sedan göra sig iordning innan moffa hämtar mig. Det är lite tråkigt att mamma har alltid jobbat på jul. Men det går ju bra när hon jobbar dag, men kväll är det inte så roligt. Tur som det är så har jag ju moffa, momma och Vicke. Nej nu ska jag packa. Sedan blir det att fånga hela morgondagen i bild.

Självklart får ni ett litet god jul imorgon, men inte än...

PUSS / J

PS. I år har vi en stor gran, YES. Ingen jul, utan en stor gran, inte sant? + lussebullar också såklart.

Wait until christmas eve

Det var länge sedan jag gjorde ett litet collage med dubbla Jennifer. Denna gång blev det julklappar. Ska ta kort på granen och visa julstämningen i huset senare. Jissanes vad jag uppdaterar idag då? Jag säger ju det, så fort jag är ledig ifrån natur programmet så har jag hur mycket tid som helst. Tragiskt att skolan stjäl så mycket fritid.

Sen kan vi ju bortse ifrån att jag ser extremt skitnödig ut på den tredje bilden när jag ska se arg ut, och även att jag är i princip nyvaken på alla bilder. Lite små svullna ögon och ansikte, det är skönt det.

Idag tänker jag bara ta det lugnt och göra saker jag vill, FOTA är ju en av de. För det här är egentligen den enda helt lediga dagen jag har innan jul. Då blir det åka runt till släkt överallt, massa mat och sådant. Men jag tänkte att jag ska fånga hela min julafton i bild så kan jag lägga upp det dagen efter. Mina traditioner.

Ja, ni kan ju räkna med mer uppdatering, så...

PUSS / J

Light outside


SONY DSLR A200 + SIGMA 50 mm f/1.4

Lov. Lussebulle. Ljus. Längtan. Lycka


Apparently i'm in high schoolJa men idag ser jag ut som Zac Efron i High school musical. Haha, det är tack vare baseballtröjan. Jag vet inte varför men jag har en förkärlek till baseballtröjor, förmodligen för att de är så amerikanska och jag vill bara gå i skolan i USA.

Det var Karin som påpekade det en dag på skolan att jag såg ut som honom när jag satt i min baseballtröja, dessvärre är den grå. Men i denna röda är jag ju kopian.. Förutom att jag har bröst och lite längre hår, men annars så?

PUSS / J

Please, just keep breathing

SONY DLSR A200 + SIGMA 50 mm f/1.4

Dagens inspirationskick då. Jag + en lampa + mörker. Ja. Själv tyckte jag det blev ett relativt bra resultat. Jag hade ingen ork att köra någon cool redigering så jag drog i princip bara i kontrasten. Men jag ville ha de så här, naturliga och enkla.

Det finurliga är att för 3 år sedan hade jag aldrig visat 3 bilder där jag sitter i profil. Jag har alltid avskytt min näsa, för att det är en knöl i mitten av den och som avslutning har vi en potatisnäsa. Jag tror att många har haft komplex under tonåren, min näsa var min enda, men nu när jag tänker tillbaka så blir jag nästan förbannad på mig själv. Visst, det är inte världens finaste profil jag har men utan den där knölen och potatisavslutningen så skulle det inte vara Jennifer. Det skiljer ju mig ändå från resten av människorna, det gör vi ju alla. Jag menar, jag ville inte sitta i profil ibland för jag ville inte att folk skulle se min stora näsa. Helt sjukt, men jag växte ifrån det tack gode gud. Så nu har jag inget problem med min näsa, jag har accepterat den och mig själv. Det var nog bara jag som såg felen, så brukar det vara. Jag tror inte att någon annan tänkte på att jag hade en knöl mitt på näsan?

Jaja, idag var det julavslutning och dagen avslutades med fika och staden med klasskamrater. Tänkte bara tillägga som avslutning att nu är det lov. Tack, och adjö.

PUSS / J

Oh.My.God, did you know this?1. Den blåa mössan som jag har på de sista bilderna här ovanför är jag beroende av. Det är egentligen äckligt för jag har haft den i över 2 år. Dock så har jag ju tvättat den i hopp om att den ska krympa lite för den har blivit så stor runt huvudet, då den är sliten. Så fin som den är på dessa bilder är den dessvärre inte. Men jag kan inte slänga den för jag älskar den, och jag har nog bara sett en annan person som har en likadan... Inte hittar jag någon ny heller. Dilemmaaaa!

2. Så fort en mörkhyad man eller ett djur dör i en film så gråter jag floder. Då kan ni ju tänka er en biosalong år 2007, då ( förlåt för er som inte sett den, men har ni inte sett den än så kommer ni nog inte göra det i framtiden) först Will Smith's schäfer (!!!) blir drabbad av viruset och Will måste kväva honom i sin famn för att han inte ska bli en blodätande best. Då dog jag i princip. Speciellt eftersom Will Smith själv grät. Sen i slutet så ger han sitt liv för botemedlet och offrar sitt eget liv för att rädda jorden i princip. Åhhhhhhhhhhhhh, då dog jag en gång till. Sen har man så snälla kompisar som hånar en för att jag grät när hunden dog, men hallå det är ju hur sorgligt som helst. Aja, det är iallafall den sämsta val av film för storgråtar'n här då. Den är sjukt bra, men jag gråter ju bara hela tiden. Jag såg den igår igen då den gick på teven, lika många tårar.

3. Jag köper alltid 1-kronors tuggummina (kulorna) som finns inne i stan. Det är nog en tvångstanke eller något för jag menar, smaken är borta efter mindre än 20 sekunder. Men de är goda under de få sekunderna!

4. Jag är galet beroende av mat. För jag har lågt blodsocker, så äter jag inte fasta måltider så blir jag som en zombie. Sur, trött, apatisk, pratar inte. Stackars Elin som fick uppleva detta i Stockholm. Men så extrem har jag inte blivit efter det, för jag känner mig själv och trycker hellre i mig en äcklig smörgås (med mammas frö/über fullkorn bröd) än att gå på stan och bli som en pain in the ass för mina kompisar eller moder jord.

5. Min svaga punkt är min hals, då jag är sjukt kittlig på just halsen. Vissa i klassen (mestadels OlleBull och Mattias) kommer och attackerar mig bakifrån. Det sjukaste är att när sådant händer, så böjs benen och jag sjunker snabbt ned mot golvet som en reflex. Jag tror att det är en försvarsteknik från min kropp. Den funkar för jag kommer ju ur greppet. Men kittling+min hals = ingen bra kombination.

6. Jag har alltid skrivit "En hundvalp" som nummer 1 på min önskelista sedan jag var 6. Jag slutade dessvärre med det när jag blev 12 och insåg att jag aldrig skulle få någon. Visst jag har astma men doktorn sa att det hade växt bort när jag var 10.. Jag vill fortfarande ha en hund men det är ingen mening att ens pröva.

7. Sist men inte minst, lite mer tårar. Varenda förbaskade avsnitt av Biggest Loser så gråter jag floder. Jag vet inte om det är att de är överviktiga och vill så gärna gå ned i vikt men så stöter de på svårigheter och så blir det svårt. Plus att de har sämst självförtroende och mår dåligt. Men jag tror mestadels att det är p g a att nästan i varje avsnitt så är det någon som råkar illa ut. Det avsnitt jag minns mest var nog när O'neils bror dog i cancer och han fick reda på det på ranchen. Jag grät så mycket för han ville inte gråta men till slut gjorde han det och då grät han jätte mycket etc. Det bästa var att några dagar efter pratade jag med Filippa om det avsnittet och vi blev så exalterade och började nästan gråta igen när vi överröstade varandra med våra tankar om avsnittet. Åhhh, biggest loser, vad skulle jag göra utan det programmet. För det är ju jätte bra att man får utlopp för frustrerade tankar då jag gråter nästan varje dag till programmet. Då har man tömt sina egna problem också!

Haha, ja detta var då 7 lååååååånga saker om mig.

PUSS / J

Let the sun rain down on me

SONY DSLR A200 + SIGMA 50mm f/1.4

Kom hem från skolan i förrgår och såg världens finaste solsken över den iskalla snön. För första gången på veckor så fick jag en inspirationskick och sprang in för att hämta kameran. Endast påklädd i långkallingar och en tjock jacka så sprang jag runt som en tok. Jag lyckades till och med hoppa in i hästhagen (jag var jätte rädd för att bli elchockad av stängslet men insåg snabbt att det kanske inte fungerar på vintern). Blev mysiga bilder tycker jag.

Jag har inte så mycket mer att skriva för tillfället, för jag orkar rent av inte att skriva om min vecka trots att jag åstadkommit relativt mycket under 5 dagar. Jag vet bara att jag har kemiprov på tisdag, men det känns helt okej ändå. Lite annat smått och gått inom skolan har jag, men det blir plugg på söndag som vanligt.

PUSS / J

PS.
En liten Jennifer händelse:
Jag går igenom köket, beslutsam, mot pepparkaksburken.
- Vad blir det för mat? Frågar jag moder jord i förbigående.
- Kött.
- Låter bra det.

Åhhh jag tycker synd om vegetarianer, skulle aldrig kunna leva utan kött.

RSS 2.0

mcbnmcbn