MammaIdag har varit en dag då jag har pratat mycket med mamma. Så därför dedikerar jag ett helt blogginlägg (Oh my god, biggest thing ever) till henne.

Hon är den viktigaste människan i mitt liv och kommer alltid vara det. Jag pratade med henne igår om hennes liv, pappa och bara allmänt om henne.

Min mamma är en så stark människa för hon hade aldrig riktigt sin mamma i sitt liv, och moffa hade en riktigt jävlig flickvän som klippte av mammas fina, långa, blonda hår och behandlade henne som skit. Hon har varit med om mycket och det har stärkt henne som person. Vilket jag beunderar enormt.

Det är just den styrkan som jag alltid sett upp till. Hur hon uppfostrade mig ensam, både angående ekonomin och som förälder, hur hon jobbade heltid som undersköterska (det är ett rejält underbetalt jobb), hur hon helt enkelt klarade allt ensam. Jag minns ju när jag var mindre och antingen var jag med moffa, momma, eller Allan ( världens bästa Allan Ballan släkting) om mamma jobbade kvällar. Men när hon väl var hemma så tog hon alltid tid till mig och läste sagor.

Hon har alltid varit där för mig och jag älskar henne för det. När jag var liten så förstod jag nog inte hur mycket hon har slitit i sitt liv, slitit för mig. Bandet mellan oss är så starkt, ingen kan nog riktigt förstå det förutom de som bara bor med ensamstående föräldrar, utan någon stor relation till sin andra förälder. Många gånger när jag var liten, kunde jag sitta vid fönstret och bara stirra ut ifall mamma jobbade kväll och hon var sen. För skrämmande scenarion spelades förbi i mitt huvud, om att mamma hade dött, därför kom hon aldrig. Så jag var nära bristningsgränsen till gråt, tills jag äntligen såg hennes bil köra upp på uppfarten. Jag har haft flera drömmar, en när jag var 5 år som jag fortfarande minns idag, när en mur byggs upp mellan oss i ett hus och jag ser bara hennes ansikte som försöker lugna mig medan jag gråter floder. Till slut såg jag inte hennes mer utan det var helt igenmurat och jag vaknade med ögonen fulla av tårar. Självklart sprang jag iväg till mamma och grät och jag minns att jag höll hennes hårt för jag ville försäkra mig om att hon levde och att hon var här.

Det finns miljarder saker jag kan skriva som kanske kan förklara hur mycket jag älskar henne. Självfallet älskar de flesta barn sina föräldrar enormt mycket. Men om jag någonsin skulle förlora min mamma, de närmsta åren eller när jag är 70,  så kommer jag bryta ihop. För hon är min värld, min vägg och jag skulle inte klara det. Jag har alltid sagt att jag vill bli som min moffa när jag blir stor. För han är så ödmjuk och skryter aldrig om sig själv eller talar illa om någon. Men jag vill verkligen likna min mamma men kanske inte alla sidor för hon är inte perfekt, det är ingen. Men just hennes styrka, det är det som är det bästa med henne.

Den dagen då jag flyttar hemifrån så vet jag att jag kommer börja gråta, hon med, eftersom vi har aldrig varit ifrån varandra längre än 1 vecka. När jag var liten kunde jag inte sova hos någon kompis för jag kunde aldrig somna. Så de fick alltid sova hos mig. Kanske låter lite extremt, men hon är en del av mig och jag klarar mig inte utan henne. Det kanske hade varit annorlunda om hon hade fått fler barn, jag fler syskon, men när det bara varit vi 2 som gått igenom så mycket så blir våran relation så pass stark.

Nu ska jag inte skriva något mer, jag tror inte att någon har orkar läsa allt detta men det gör inget för det är mestadels för min egen skull. Jag kände att jag behövde lyfta upp mamma på en piedestal för en gångs skull. För hon har gjort och gör fortfarande verkligen allt för mig.

Jag älskar dig.

DOP


Söt kusse Vanessa

Idag har jag spenderat dagen i en kyrka. Då min lillasyster (ska jag säga halv när vi inte har samma mamma?) döptes. Hon var jätte duktig och grät inte ens, såg mest förvånad ut när tanten blötte ned hennes huvud. Sedan blev det smörgåstårta som jag inte är ett så stort fan av. Men jag tryckte i mig ändå för det kändes oartigt att inte ta när ingen annan avstod. Det var inte så jätte jätte farligt för pappa hade gjort en god en, men jag tycker ändå inte om smörgåstårta.

Kiera var så söt så och nu är jag trött för jag har busat med småkussarna hela eftermiddagen. Men söta som få är de.

Nu blir det Så mycket bätte, ostkrokar, popcorn, julmust, lussebulle och kanske jag smyger in lite julchoklad också. (Gud vad mycket det var!)

PUSS / J

MänNu har jag en värdig kalender i mitt rum. MÄN, speciellt oerhört snygga män. (T o m Zac Efron fick vara med för att han har blivit man nu och verkar inte ha den där gluggen längre, har väl opererat bort den..)
Favoriten (som blir flera) är Taylor, Penn och Chace. Galet heta.

Nu är jag nöjd, nu är mitt rum fulländat!

PUSS / J

Harry Harry PotterJag var ju som sagt på Harry Potter i onsdags, på premiären. Jag kan inte med ord beskriva hur bra jag tyckte den var!

För jag är ju liiiite besatt av Potter böckerna och filmerna. Men det är bara för att jag växte inte upp med böckerna. Jag såg filmerna för jag tyckte väl de var bra. Det är inte förrän 1 eller 2 år sedan som jag läste böckerna och därför kommer min lyriska harry potter sida fram nu. Jag kan knappt vänta tills nästa och den sista ( :´(  ) filmen. Vad gör man då? När allt är slut? Nej, då blir det väl filmerna och böckerna ett tag till, fast det är inte lika roligt när man inte har någon biopremiär att se fram emot.

PUSS / J

The diary of Egypt


Redo att åka, blek som få.Vägen och sedan på hotellet fann jag bibeln på norska, ytterst konstigt.


Momma


Tydligen fanns det en Filippa på hotellet också.


Norge


Moln.
EGYPTEN!


Beachen, mor, jag, godisnapp från flygplanet.


Vi stötte på en kamel på vägen tillbaka till hotellet.


Haha Viktor rufsade om den som om den vore en hund, det tyckte den inte om,
den försökte bita honom och ni ser förberedelsen på denna bild.


SNORKLING


Städaren gjorde massa fina saker på våra rum när vi kom tillbaka efter en dag på stranden!
Super sött, svanar.


Hjärtan och blombuketter.
Korallrev


Fisk
Vicke fyllde år sista dagen där och fick äran att dansa magdans med magdansösen.
Mycket duktig var han, jag tror han har gjort det förut, haha.

Underbar vecka, underbar vecka.
Nu blir det Idol.

Over and out

PUSS / J
Back from Egypt
Jag är hemma från Egypten och jag är jätte jätte nöjd. Hade faktiskt kunnat vara där en vecka till fast jag hade aldrig orkar att ta ikapp skolan! Det är galet genomgångarna jag har missat, men idag släppte allt och jag känner mig ikapp.

Håller på att redigera bilderna och jag är strax klar men jag måste plugga mer ikväll så jag lägger inte upp de nu.
Får nog bli imorgon innan HARRY POTTEEEEEEEEEEEEEEEER!

Jag kan inte vänta mer, imorgon smäller det. 17.00. TACK!

PUSS / J

See ya bitchesAS dålig bild men jag orkar inte vara noggrann. Tänkte bara bjuda lite på ett inlägg, när vi är framme i EGYPTEN BABY! ( Tidsinställt inlägg, love it) (Flipp fick vara med på bilden också för vi är ju på samma flight ju!)

PUSS och ha det underbart i regniga sverige. Jag hoppas faktiskt för er skull att snön har kommit ordentligt... Så jag tänker på er, så kan ni tänka på mig medan jag ligger på playan.

PUSS / J

RSS 2.0

mcbnmcbn