Iphonelivet.

Eftersom jag inte tagit så många bilder med fina systemis på länge, så tänkte jag bjuda på några iphonebilder som kan beskriva min frånvaro från bloggen.
 
Jag har haft some quality time with my mother. Spelar biljard med järngänget. Dreglat över Jamie Dornan (som är med i Once upon a time) så fruktansvärt stilig man. Tagit egobilder då mina ögonfransar haft en förvånadsvärt bra period då de blivit nära på perfekta varje gång. Sånt tar jag minsann vara på...
 
Stretchat med tävlingsanda för att bli vigare än mor. (Sad but true) Åter igen fina fransar. (FÖRLÅT er som läser denna blogg, måste vara skit tråkigt med min obsession for perfect lashes) Haft lite solmorgnar och tagit lite egokort påväg till mitt smultronställe.
 
 
Hängt ännu mer med moder jord. ( JA hon är basically som min bästa vän). Mer soliga morgnar. Träffat en saknad Edler som nu är hemma än längre period! Varit ut på krogen med finbrudarna som var den roligaste kvällen på länge.
 
 
Lite ångestfyllda snapchats dagen efter, med huvudet lika tungt som bly. Köpte större delen av bokias engelska sortiment, meaning mer eller mindre 1/6 av lönen. Visar upp mina snuskarmar. Även mina fina körsbärssockar som jag blir så glada av varje gång jag kollar på dem. Så färglada!
 
Hittade några gamla goda favoriter från fatbooth-tiden. Åh du goda dagar, så roligt var det ju. Käkat våfflor och hängt med Johanna. Chillat i smultronstället med momma och Vicke. Tagit ännu mer egokort då fransarna blev prima. 
 
 
Lediga dagar spenderades med skotern och lite pulkaåkning bakom, även i solen givetvis. Varit hundvakt och myst med de 9 kvarvarande vovvarna hos moffa. Ja, ännu en ego, men faktiskt inte pga fransarna, då en osminkad J-fer även ska dokumenteras.
 
 
Fått dille på söta roliga djur bilder på facebook. Gillar i princip allt som har någon rolig text med en söt vovve på. Eller en right on bil bild för douchebags som inte kan parkera, so funny,
 
Fastnade framför "Soldiers coming home", därefter sökte jag på (VARFÖR sökte jag?) "I am legend dog dies" grät ännu mer och avslutade givetvis med "Last day on Harry Potter set". WHY I ask myself? WHY? 
 
Därefter var jag hundvakt igen, fina fransar igen och ego igen. Fy vad tråkigt med mycket egobilder. Sorriiii.
 
Haft finmiddag med brudarna, tacos och go kladdkaka till efterrättis. Avslutar denna iphonesäsong med den bästa bilden ever. ( Nu när jag är så inne på Lord of the rings, IGEN) "Needless to say, he didn't let me pass." Gandalf alltså (L)

Vad? Vart? När? Hur?

 
Favorit i repris. 
 
Tyckte bilderna representerade mina nuvaranda känslor. Jag känner att mina tankar om framtiden är rent kaotiska för tillfället.
 
Jag vill studera. Men är inte helt hundra på vad.
 
Jag vill studera utomlands. Men är inte helt hundra på vad.
 
Jag vill åka som Au Pair. Men är inte helt hundra på om jag vill.
 
Jag vill resa. Men jag vill tjäna ihop mer pengar innan.
 
Jag vill åstadkomma något med livet. Men jag vet inte vart jag ska börja.
 
Det är nog det svåraste. Att det finns så fruktansvärt många olika alternativ så man vet helt enkelt inte vad man ska börja med. Jag vill så mycket och när jag får för många alternativ så är det som att jag stänger ned. Det blir för mycket så då är det som att jag är huvudkaraktären i en cartoon movie tillsammans med Snurre Sprätt där de skriker "FREEZE!" och jag stannar till på samma ställe, tryggheten. 
 
Jag vet själv att jag givetvis måste bryta mig ut ur denna trygghetsbubbla, men det är ju som svårt. När man har studerat i 12 år och i princip bott i samma stad under 10 av dessa år. 
 
Tankarna bara virvlar runt i mitt huvud och det blir ju helt enkelt så att jag ignorerar dem och skjuter undan dem i lååååångt bak i mitt omedvetna så jag slipper grubbla så mycket. Men idag var jag tvungen att ta tag i det och faktiskt fundera över framtiden. Framtiden. Det känns så främmande på ett sätt. Jag anser mig fortfarande delvis som ett barn, då jag inte alls känner mig vuxen i vissa sammanhang. Jag trivs fortfarande mer med att busa med småbarnen och leka med dem, än att sitta vid "vuxenbordet" och diskutera samhällets och dess brister.
 
Så jag tror att det är en anledning till varför jag har så svårt att växa upp och faktiskt inse att jag kan inte stanna här för evigt. Livet är faktist kort och jag vill ju uppnå så mycket som möjligt. Tanken att kunna sitta i en gungstol, vilket jag förresten ÄLSKAR, när jag är gammal och se tillbaka på mitt liv, nöjd. Övertygad om att jag inte hade gjort något annorlunda, inga ånger, är det enda jag vill. 
 
Ett långt inlägg som är skrivet mer för mig själv, då jag bara behöver skriva av mig. To be continued i min dagbok, som ni tyvärr inte får följa.

Påskipåskipåskipåsk.

Här kommer en bildbomb från min härliga helg i mitt smulstronställe. Under påsktiderna givetvis.
 
Detta var den mest vanliga synen inom en radie av 3 meter för Jennifer. Game of thrones bok, (fjärde på bilden men är inne på den femte efter denna helg) påskägg, påskmust och väldoftande blommor. Tulpaner i detta fall.
 
 
Lär förmodligen, och dessvärre, ha konsumerat 3 liter påskmust på egen hand. Men det försöker vi att inte tänka på nu eller hur hörrni?
 
 
VI löste korsord, sudoku, spelade kort och löste ordgåtor mest hela tiden. Har tränat goda gamla hjärnan helt enkelt.
 
 
Hittade i princip den finaste fåtöljen på länge. Gick runt i huset och hittade massor av saker som jag skulle kunna ta med mig hem. Sånt är så mysigt med äldre människor och deras ting från långt tillbaka.
 
 
Hittade minsann fina byråer med en gammaldags dra-upp-skåpet-och-du-får-skrivyta design. (JA jag vet inte vad det heter och därför beskriver jag det på det viset.)
 
Hittade även söta kryddburkar och det bästa är ju Viktors bibliotek, med gamla klassiker som Selma Lagerlöf, August Strindberg, Vilhelm Moberg och fina oupptäcka författare med just den typen av historier som jag älskar. Som utspelar sig under 17-1800-talet på en vanlig svensk landsbygd eller stad. Lite Henning i Mina drömmars stad. (GUD vad jag tjatar om den men den är så fruktansvärt bra.) Ville iallafall kidnappa med lite böcker hem, vilket jag fick tack gode gud.
 
Detta kan nog vara en av de bästa upptäckterna när jag rotade runt i huset. Gamla fotoalbum från slutet av 1800-talet och tidigt 1900-tal med massor av människor. Jag blir så himla fascinerad när jag ser sådana här bilder. Jag börjar direkt fantisera och föreställa mig hur deras liv kan ha varit och det är ju så himla häftigt att dessa bilder finns kvar. 
 
Att jag, under 2013, ser på en jämngammal flicka från 1800-1900-talet och hon har ju aldrig haft någon aning om att just jag sitter här över 100 år senare och ser på hennes bild. Funderar över hennes liv och vad hon åstadkommit. Ja jag kan skriva hur långt som helst angående detta, vilket ni märker, men jag tycker tidigare årtioenden och historia är så fruktansvärt intressant!
 
Vicke är ju älgjagare, så det finns givetvis gott om älghorn i huset.
 
Fina solnedgångar och eftermiddagslurar. Pensionärslivet, ja tack.
 
Ständiga sociala platsen i huset. Köksbordet. Där frukost, lunch, kortspel, korsordslösning och främmande möts.
 
 
Fin utsikten vi har. Även ett bevis på det underbara vädret under påskhelgen.
Så här såg det ut 3-4 timmar om dagen då vi satt vid ladugårdsväggen och stekte i det fina vädret. Grannarna trodde nog att vi blivit tokiga, men bruna blev vi minsann. Sprang in om det blev molnigt, sprang ut om solen kom fram igen. Ja ungefär sådär höll vi på under söndagen då det var växlande. Annars låg vi (JAG) som sillar och rörde oss knappt på några timmar.
 
Jag hade på mig ny-finklänningen som är prickig hör och häpna. Därefter åt vi självfallet alla middagar i salen. ÄLSKAR att man äter i salen, som på den gamla tiden. När jag blir stor och äger ett eget hus och familj så ska jag minsann ha en egen finsal. Där vi alltid äter middag vid special occasions eller dylikt.
 
Så för att summera var min påskhelg fylld av vila, skratt, mat, PÅSKMUST, godis, kramar och lycka. Så jag är rikigt nöjd och jag fick dessvärre en klump i magen när jag blev tvungen att åka hem till jobb. Men det är ju det som är så bra. Att jag kan bara åka tillbaka varje helg om jag så skulle önska det.
 
Åh mitt fina fina smultronställe.

RSS 2.0

mcbnmcbn