Soliga eftermiddagar i -15.

 
Så här fint var det minsann när vi var ute i torsdags och gick. Jag mös väl mest med Crutow, men sedan joinade Johanna gänget och vi gick och gick och gick. Avslutade givetvis dagen med varm choklad, men hör och häpna inget sött! Endast en ostmacka. 
 
Duktig Jennifer.
 
Därefter, hur söt är inte crutow? När han konstant lägger huvudet åt sidan då han inte förstår sig på vad vi människor håller på med. I can relate to that. So adorable.

Harry my darling.

 
 
 
 
 
 
 
 
Harry Potter är fylld av fina citat som jag fullkomligt älskar. Ville bara dela med mig av dem genom min egna tolkning, så jag fotade lite och la till mina favoritcitat. Dumbledore kan nog vara den klokaste mannen jag vet. (Givetvis författaren J.K Rowling som är hjärnan bakom allt.)

WinterWalking

 
Jag har verkligen fått dille för promenader. Jag kidnappar med mig Crutow och trotsar kylan. Det bästa jag vet är när man andas in kall och frisk luft som piggar upp kroppen, ända ned till lungorna, och att få rosiga kinder. Det är så fint.
 
Kul att det var double rainbow, snö, frost, solsken, blå himmel och lätt dimma en dag när jag och mor gick. Mina exakta ord innan vi gick var: "Ska jag ta med mig systemkameran? Neeeej, den är så tung." Så jag tog lillkameran som, såklart, dör då batteriet inte är laddat så jag hinner ta två bilder på mig och mamma. Inte på den fruktansvärt fina utsikten.
 
Då fick man förlita sig på gamla Ockelbo, 3gs:en som fortfarande hänger med. Jaja blev hyffsat. Men nästa gång när jag gick med johanna tog jag minsann med min stora älskling. Så det kommer betydligt finare bilder strax.
 
PUSS / J

InTheCloset

 
Jag tog minsann tag i garderoben häromdagen, men är inte riktigt klar ännu. Har väl fått någorlunda ordning
men jag har nästan oförskämt mycket kläder. Det får verkligen inte plats i mina 3 garderober. Om jag skulle vara nöjd och mina kläder skulle ha tillräckligt mycket plats för att inte ramla ut så anser jag att jag hade behövt 5 garderober. Så himla sjukt.
 
Därefter så försökte jag givetvis rensa ut de kläder jag inte behövde längre, det slutade med endast 2 bortskänkta tröjor. 2! Ibland blir jag så less på mig själv.
 
  • Ni ser bland annat mina 9 randiga tröjor (haha varför så mycket randigt?)
  • Mina 3 (!!!) högar med pyjamaser. En hög med 10 olika pyjamasshorts, en med 8 lång/trekvartsärmade tröjor och en med 9 pyjamaslinnen. Min abstinens för söta och komfortabla pyjamaser must come to an end.
  • Mitt favoritplagg, baseball/college tröjan i olika färger har man minsann. Röd, grön, grå, vit och en svart på väg.
 
Ja, vad ska man säga? Jag tror jag suckar lite tungt åt mig själv och går vidare med livet. Är det ta-upp-Jennifers- i-landsproblem-dagen idag eller?

Glasögonormens skattegömma.

Åh så jobbigt det är när man köper böcker som det verkligen kliar i fingrarna för att få öppna. Få höra det ytterst lilla knakande ljudet när man öppnar den för första gången och känna lukten av pappret. (Ja, jag är galen.)
 
Mitt tillfälliga, eller stundtals konstanta, dilemma är när jag har köpt för många böcker samtidigt. Jag håller på med Game of thrones böckerna (är på slutet av andra boken), har börjat på en underbar medeltidsroman och läser en fruktansvärt lång men ändå fantastisk klassiker. Jag vill läsa de allihopa samtidigt men det går ju inte. Jag försöker läsa ut en i taget, men mina dumma fingrar ska ju jämt kladda på de andra böckerna, så jag kan ju inte låta bli att läsa dem. 
 
Ständiga i-landsproblem inte sant?

Jobba är kul men jag föredrar att sova.

 
Så här kan det minsann se ut när J-fer är ledig. De få, ytterst uppskattade dagarna är så härliga.
 
Drar mig i mitt prinsesstäcke (typical girly girl, I know), ligger och läser. Kollar på teve. Gör go frukost och occasionally skuttar runt i rummet och tar kort på mig själv. Givetvis.
 

Don't stray to far from the sidewalk.

 
På nyårsafton var jag med momma och Vicke till kyrkogården. Jag känner mig fruktansvärt obekväm där. Jag har ingen anhörig som jag regelbundet går till och jag måste nog erkänna att jag är en människa som är rädd för döden. Största rädslan är sättet att dö i sömnen. Vilket ironiskt nog jag har en känsla av att jag kommer att dö på. Därefter så vill jag inte till kyrkogården, för jag vill inte ha någon anhörig som man hälsar på och har en konstant saknad till. Svårt att förklara, men jag känner mig helt enkelt inte lugn på en kyrkogård.
 
Var tvungen att avsluta med en hilarious bild på momma och hennes lösgom. Höll på att skratta ihjäl mig av den andra bilden. Jag lovade att inte visa den för någon, men vaddå, hur många läsare har jag egentligen? Haha åh momma.
 

Tvåtusentolvibilder

Denna månad var det mycket kompishäng, vi flamsade runt och upptäckte nya delar av skolan under fotografisk bild lektionerna. Det var även denna månad som jag och moder jord tog vårt pick och pack för att flytta oss från det lugna och välbekanta landet till stadens stressiga dagsrytm. Gick ju som smort. Med 200 m från närmaste krog och skola så gick det galant från vardag till helgdag.
 
Februari var en rolig månad. Våra kära engelsmän kom hit och det blev qualitytime, fylla, lite bråk och hundsläde. Jag och Callum hade en obekväm dispyt sista kvällen men löste det dagen efter, så nu är vi relativt tajta. Ja så tajt som man kan vara över facebook? Därefter så bjöd månaden på lite egobilder när jag ansåg att solen lös perfekt in igenom köksfönstret och cirkuskonster av Mackan. Jag och Johanna blev även bjuden på champagne för 8000 kr, kommer nog aldrig hända mer i hela mitt liv? 
 
Denna månad åkte jag och ett gäng snygga brudar till Stockholm över en helg. Vi shoppade som galningar, hängde alltför länge på Beyond Retro och dansade oss svettiga till Justice i Annexet. Medan Aviciis läktare rasade. Vi tyckte givetvis synd om de skadade, men smålog i vetskapen om att det var nog ett tecken på att Justice äger Avicii. Därefter så blev det Harry Potter dueller med "trollstavar" i matan och Karin slog huvudet i skåpet. Har fler bilder med samma skada. Allsing min dar kära barn.
 
 
April var en riktig HP månad. Jag experimenterade med tatueringar av quotes och dödsrelikerna tecknet över hela kroppen. Givetvis förevigade jag det på foto. Vi labbade lagomt i skolan och jag och Karin fick liggförslag (trekantsförslag) från en viss herre vid bordet bredvid. Presenterat like the good ole' days: Kryssa i svaret: JA, NEJ, KANSKE. Därefter så gjorde jag den fetaste vrickningen på år och dar, envis som jag är sade jag att allt var lugnt. Behöver inte linda. Lesson learned. Fetaste fotknölen i några veckor framöver. Den kom minsann tillbaka och bit me in the ass from time to time.
 
Nu börjar det synas att det är studenttider. Eftersom jag har så många bilder att jag knappt kan välja mellan dem.  Månaden började med moder jords egen födelsedag. Ringa 46 år, men hon ser ju knappt ut som 40. Därefter var det väldigt mycket klasshäng, vilket jag personligen älskade. Lite quality time med chefen (för utomstående så är det , correction VAR det, våran mentor som är bäst i hela världen.  Vi fikade på stortorget, glassade sol, gick på cirkus, hängde på bryggor och drog på fågelskådningsutflykter med medsmugglad öl. Åh fina fina klass.
 
Därefter så var det dags för den efterlängtade balen. Jag kände mig iallafall som en prinsessa. En prinsessa med svullna och onda fötter. Men fin kände jag mig allt. Det bästa var att se alla andra fina människor som var så uppklädda och de stiliga pojkarna i fluga och kavaj. Helt klart en av de bästa upplevelserna. 
 
 
BILDBOMD. Juni månad hände det så mycket på de första två veckorna av månaden. Dessa underbara veckor. Vi pyntade flak, var på körfältsgrillen, lekte gangstas med min egenhittade spade, kramade om mina fina klasskamrater flera gånger om, rensade ut skåpet och fann 20 tuggummipaket (beroendet under trean ja?). 
 
Vi dansade, vi åt, vi kramades vi skrattade, vi levde.
 

Själva studentdagen var så fruktansvärt bra. Men också så himla sorglig. Mina fina lärare, och kära Bengan som spelade Forever Young där texten fick mig att gråta. Bästa chefen och finaste Anna. Åh vi var så lyckliga som fick sådana bra lärare som kände att vi var nog faktiskt den bästa klassen ever. Så kände vi iallafall. Vad jag saknar skoltiderna när jag ser bilder på klassen. 
 
 
Juli var fylld med jobb med HannaBanana där vi deppade under regniga dagar och hatade livet. Var ute alltför ofta och stråket var höjdpunkten. Spelade poker med brudarna där jag givetvis regerade. Umgicks med Leona, spenderade så många dagar i min pyjamas från morgon till kväll då jag var brun som en pepparkaka. Fick bästa födelsedagspresenterna och ÄNTLIGEN mitt HARRY POTTER BREV FRÅN HOGWARTS! Best. Present. Ever.
 
Därefter cruisade man med mercan, käkade go' luncher, firade moffas 70-års kalas med stora feta släkten som det var helt underbart att träffa. Fin väder fick vi också. Sen solade jag också de få soldagar vi faktiskt blev erbjudna. Skön månad helt enkelt. Vilket är självklart då det faktiskt är min månad hehe.
 
 
Augusti bjöd på en gratiskepa som jag ömt vårdat och använt därefter. Min artistiska sida har tagit över och jag har blivit kär i hundratals bilder som jag skådat. (Fotografiskas fel, efter deras utställningar blev jag mer sugen än någonsin) Jag fick dille för gamla bilder på mamma, momma och moffas tid. Underbart. Varit på bilbingo och hängt med polarna på bryggor med fika och bad. Fast jag var givetvis fotograf, badkruka som jag är. Det bjöds även på random bilturer med polarna innehållandes lyxshake:ar och 'tard foton.
 
Denna månad var nog hundmånaden. Tobbe fick sig en söt liten Alvin och jag ville stjäla med honom hem. Mange skaffade en liten Crutow som jag faktiskt indeed kidnappade och hade hemma hos mig vissa dagar. Syns det att jag vill ha en hund eller? 
 
Sen så plockade jag hjortron med min kära moffa som jag älskar så kärt. Jag flög, trots en viss flygrädsla, med ShitassElin och det var hur coolt som helst. Till slut drog jag och moder jord till Stockholm där jag slösade mina sista löningspengar på hur mycket kläder som helst. Det sved, men mildrades av de sköna nya tygerna som på något sätt känns bättre mot min kropp. 
 
 
Oktober var partymånaden for sure. Det var en ypperligt lyckad lagfest. Det var halloween med crazy people där jag blev med kanindräkt. Utgångar med standardbrudarna och därefter afterwork med jobbet. Ja, blev nog en vit månad efter denna månad.
 
 
Vilket det blev. Supmånaden följdes av den vita månaden. Mestadels fika med saknade vänner och de vänner som man vill umgås så mycket som möjligt med innan de drar iväg. Även träning, dock var vi inte så många. 
 
Sen så blev det lite fest igen. Förfest med captain, Ben & Jerry och röda naglar är inte helt fel. Vi bakade jennifer nationalrätt lussebullar och jag såg fina Flipp som lucia på Jamtli julmarknad. Därefter fick jag mig ett par nya glajjor och därefter har jag firat massor med jul. Blev utgång på juldagen också men den kvällen vill jag helst inte prata om. Det finns alltså en anledning till varför jag ska ha ett vitt halvår framöver hehe.
 
Så detta var mitt år. Ingen utlandsresa eller dylikt, men jag är glad ändå. För när jag ser tillbaka på det året så var det så mycket som hände ändå. Så fina minnen. Så glad jag blir när man inser sådant. Eller hur?
 

Lyckliga favoriter.

 
 
Alltså jag har fått dille på äldre filmer. Speciellt Grease och The Sound of Music. Dör. Alltså John Travolta och Olivia Newton John kan ju ha varit det snyggaste paret igenom tiderna, på riktigt. Tänk vad fina barn de hade fått.
 
Men iallafall dessa filmer kan göra mig glad när som helst. Helt underbara. Ville bara dela med mig av detta då de är de bästa musikalerna igenom tiderna. Punkt slut.
 

Försenad jul.

En aning försenade julbilder, men bättre sent än aldrig som det så ofta sägs.
Så här såg det ut för alla förutom mig under Kalle Anke. Är det min framtid om 10 år, då man sett Kalle så många gånger att man istället somnar? Hope not.
 
Så här så jag minsann ut under dagens gång. Röd klänning a la julaftons ära och tjocksockar a la vinterns ära. Det var en lugn och mysig julafton, utan någon tomte dessvärre. Men men, man må väl bli vuxen någon gång?
 
Det absolut bästa under julaftonsmorgonen är när jag och moffa klär granen tillsammans. Det är vår tradition, och det är bara vi som klär den. Jag fasar för den dagen då han inte längre finns kvar, vad tomt och sorgligt det kommer kännas den morgonen jag ska klä granen. Men nu ska man inte tänka så, så pigg som han är så kommer han vara kvar i minst 30 år till. 
 
Åh vad julen är härlig. Bara ett år till tills nästa gång. Det går ju så fruktansvärt snabbt.
PUSS / J 

RSS 2.0

mcbnmcbn