I've got that summertime madness.

 
Åh vad jag saknar sommaren. 
 

Tror det är min tentatristess som spökar och gör mig suktandes efter sommarens varma och framförallt lediga dagar. Har största, fetaste, värsta mattetentan imorgon och jag finner mig själv dagdrömmandes tillbaka till dessa underbara stunder denna sommar. Åh, vad jag saknar sommaren.

Wednesday-list.

Vilken dag är det idag?

Onsdaaaag. Tror jag, haha är lite dagavill?

 

Vad ska du göra ikväll?


Haha plugga till mattetenta. Vilket kul liv va?

 

Säg två bra uttryck:


"Cholla" (mitt egna uttryck, en mix av chilla och kolla= cholla") och "Oh Snap", passar till allt. Måste även få tillägga "Shit's going down" som jag alltid kör när shit really is going down på teven.

 

Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?

En solig vardagsmorgon då man vaknar vid 8 och faktiskt känner sig helt utsövd. Lagar go' frukost med krispiga pannkakor och bär, rostat bröd med marmelad och bara tar det lugnt på morgon. Därefter tar sig ut från lägenheten till resten av New York, möter upp världens snyggaste Jamie Dornan, chollar i central park och drar senare iväg till Harry Potter wizarding world Universal Orlando för dagen. Living the dream.

 

 

Vad blir du glad av få höra att du är?


Omtänksam. Det är en egenskap jag  värderar stort hos andra människor. Människor som faktiskt bryr sig om andra medmänniskor, och inte bara de man känner. Utan har den där lilla vardagsgnistan. Hjälper en gammal tant över gatan, hjälper en mamma med barnvagn av från bussen, kommer med genuina komplimanger, frågar hur man mår och faktiskt vill veta om man mår bra. Ja, omtänksamhet från vänner, släkt till främlingar. Bara snällhet.

 

Känsla prick nu.

Lugn/krypande stress. Haha om man får formulera sig så. Jag känner mig onaturligt lugn inför tentan, då jag ändå pluggat mycket. Men är rädd att det ska komma en sista minuten stress.

 

Vem saknar du?

Min finaste moder jord. Åh är så van att bara vara vi hela tiden. Vi mot världen. Men nu är  vi 60 mil ifrån varandra, och för tillfället befinner hon sig i Turkiet, så 406 mil för att vara någorlunda exakt.

 

Något som är asbra att ha:

Finaste vänner. De får en på bra humör, de får en att skratta och de finns som alltid där. Ja vänner är fasiken asbra att ha. Sounding like a total loner, men så är det!

 

Vad är du bra på?


Vill inbilla mig att jag är övernaturligt bra på matte, men det kan jag tyvärr inte påstå. Men jag har överböjliga armar och ben, kan väl komma till nytta någon gång? Annars en väldigt organiserad människa som har koll på det mesta faktiskt. Ofta ansvarig för värdegrejer när jag åker i grupp haha.

 

Vad vill du ha?

Frihet. Pengar skulle sitta fint så jag kunde åka runt, leva livet och inte behöva oroa eller bry mig om vardagliga bekymmer. Bara leva.

 

Vad tycker du är roligt?

Haha skrattserier på teven. Kan fastna så fruktansvärt lätt framför en sitcom, även fast jag aldrig sett den förut, så länge det är bakgrundsskratt så tycker jag oftast att det är jätte kul. Vilket alltid varit en ständig irritation hos mor som knappt tål dessa program med bakgrundsskratt.

 

Vad är du dålig på?


Konflikträdd så in i norden. Vill tyvärr jämt att alla ska tycka om mig. Som idag började en tjej som ansvarade för provrummen på Urban att prata med mig: 


"Ska du prova? Do you wanna try the clothes?" (hon trodde väl att jag var från något annat land?)

 

Av ren reflex svarade jag "Yes" för att hon sa sista meningen på engelska. Då gick hon igång och började snacka full on english med mig och då kunde jag inte stoppa henne och ba "Ehhh heh, nej jag är svensk" så jag spelade med för att inte skapa en ytterst awkward situation och snackade då engelska för fullt med henne. Sen kom jag till kassan och pratade svenska med tjejen där, och provrumstjejen gick förbi och jag TROR att hon hörde mig prata svenska då. Such an awkward moment you guys. Ja, ett praktexempel på hur jag inte vill få andra att må dåligt, och jag klarar inte av konflikter av något slag.

 

Hur ser du ut när du är nyvaken?

Typ såhär kanske?

 

Vem är du kär i just nu?


Alltid Jamie Dornan. Tror fasiken att jag har haft honom som bakgrundsbild på Ockelbon i 8 månader snart. 

 

Vad var det senaste du skrev i Word?


Naturvårdsverket menar även att avfallsförebyggande åtgärder handlar om att tänka resurssmart tidigt. Så att vi förebygger redan innan en produkt eller ett ämne blivit avfall, för att rent utav minska avfallet. 

Hehe ja ungefär så kul var det. Lite avfallshanteringsuppsats i Samhällsbyggnadsprocessen. En del av min muntliga presentation där.

 

Får vi se hur du ser ut nu genom webbkameran?

 
 
 
Kind of still in mah pj's. Tentavecka=chillvecka hemma (minus plugg det vill säga) Men har faktiskt varit i skolan med polarna också men är så mycket skönare att plugga hemifrån juuu.

 

Topp 6 artister enligt ditt Spotify?

1. Sam Tsui, Kina Grannis, Alex G & Kurt Schneider (Endast på grund av deras enda låt "Cups - when i'm gone" då jag lärt mig muggtrummningen och texten)

2. Sara Bareilles

3. Alicia Keys

4. Mumford and sons

5. NONONO

6. Matt Corby

 

Vad läser du nu?


Fortfarande Gone with the wind av Margaret Mitchell. Men till mitt försvar så är boken gigantiskt i mått och 1000 sidor lång. Det blandat med min bristande fritid på grund av plugget just nu så har jag inte hunnit med riktigt. Men jag är mer än halvvägs så till jullovet kanske haha?


Nolleuppdraget 2013.

 
Jag sa ju att jag skulle lägga upp vårt nolleuppdrag för bästa grupp 12- dubbelt så sexiga. Jag 
 
Vi hade då alltså uppdraget att ranka top 10 bästa raggningsrepliker. Vilket resulterade i top 3 Harry Potter repliker tack vare en liten (läs STOR) push från mig och även några andra Harryfans. Haha alltså den är så dålig så filmen blir bra. Men jag gillar den ändå. Ni vet känslan?
 
För att klargöra, jag ville inte vara bond-brud. Ville helst filma hela alltet, då vi gjorde det med min kamera, men var tvungen att ställa upp på något. Så det fick väl la bli så då. Men hela processen med filmen och när vi väl filmade var så jäkla rolig bara.
 

Iphonelivet från Ockelbo sep-okt.

Då var det åter igen dags för den senaste tidens mobilbilder från Ockelbon. En blandad men rolig mix. Jag har ju faktiskt inte bara pluggat. Nästan.
 Jag fick finbesök av en ännu finare och nyklippt ShitassElin en solig septemberdag. Då vi tog en festis och kanelbullefika på ett närliggande mysigt fik. Sedan har jag grämt mig över mängd plugg, utforskat olika delar av skolan och sovit. 
 
Därefter har vi fått besök av DKP, som stod i fönstrena, bakom rullgardinerna som automatiskt drogs upp i takt till deras pampösa liknande härskarringen soundtrack och skrämde livet ur oss. Inte lika coolt som med helikoptrarna, men coolt ändå. Jag sprider även Harry genom hela skolan då jag kluddar (oops) dödsrelikerna-tecknet vart jag än sitter på föreläsningssalarna. Jag har sett att det har spridit sig då det är några som inte ens jag har gjort hehe. Men viktigast är att vi har gått på Baltzargasqueeeeee, dock med väst. Men fest är bäst i väst.
Ja lite mer gasque-bilder med härliga brudar i festvästar. Sedan satt vi en tråkig söndag och pluggade seminarieuppgifter till matten, så jag och Ceci fick nog och ändrade lite vinpriser på sektionsbaren, där vi pluggade. En flaska vin för 12 spänn, taget. Det bästa är att det fortfarande står kvar.
Ja what to say, glad Jenfa. Fick mms:at Norrlands guld öl under gasquen, ansågs tydligen passande att mixas med mitt norrländska blod. Sedan har jag provat på första matlådorna, som startade en aning ryckigt med tanke på att jag har gasolspis. Men första matlådan blev ändå någorlunda lyckad, hör och häpna det blev PANNKAKOR. Sååååå olikt J-fer inte sant?
Ja lite egos och lite Andrea som somnar överallt och ingenstans på föreläsningarna. 
Hehehehe.
Alltså jag får verkligen inte nog. Love it.
Vi har försökt reparera stålstolpar utanför byggnader rent spontant, som de samhällsbyggare vi är. Lyckades faktiskt stå i 4 minuter utan att någon höll i. Vi försökte få folk att ta i stången när de gick ned för trappan för att bli rädda när den gick "sönder". Men dessvärre ett misslyckad mission. Därefter så var det dags för den ärofyllda NOLLEGASQUEN. Då västen lämnades in, ÄNTLIGEN.
Fina brudar och avslutande bild på Ceci i soffan i vår sektionsbyggnad. Dessa soffor är to die for. Vi slåss typ för dem på lunchen och eftermiddagarna om vi ska plugga. Somnar dock konstant, men it's cool....... to have a shark in the pool. (intern ås-humor)
Men förra helg var det äntligen dags att sprida mina vingar och flyga hemöver till kära jämtlandet. Var fruktansvärt skraj när jag satt där, ensam, och det kom konstiga ljud från planet som jag aldrig hört förut från ett plan. Men blev mer självsäker ju längre tiden gick. En av de få gånger jag blickade ned och fick se till mötes de gröna skogarna så var jag så himla nära på att börja gråta. Har verkligen inte insett hur mycket jag saknat Jämtland förrän jag faktiskt kom hem. Då vi har gjort så himla mycket under dessa månaderna, men inget är som Jämtland, mitt hem, inget.
Lena körde smygreklam för Härjedalen på vår bil, som den härjedaling hon innerst inne är. Jag fick ÄNTLIGEN träffa mina tjejer, så vi var 3/4 återförenade av järngänget. Saknade Elin, men good golly miss Molly vad jag saknat Vilda och Flipp. Jag passade även på att ut och springa i fina Ås, som jag faktiskt räknar som mitt ursprungliga hem. Sedan ännu en bild på en sovande Andrea slank visst med, men det var ju faktiskt innan jag åkte hem.
Det är ganska sjukt, för 2 månader sedan sprang jag i samma elljusspår i Ås, blickade ut över vår fina fotbollsplan och totalt brast i tårar av ångest för framtiden, av längtan och av minnen. Jag kommer ihåg alla våra fotbollsmatcher, hur vi slet, hur vi jublade, hur vi grät, hur vi presterade vårt sämsta och hur vi bara var. Fotbollen har ju varit en så stor del av mig, under mina "äldre" ungdomsår och jag saknar det verkligen. Inte bara sporten, utan mest gemenskapen, då vi hade ett så himla fint och underbart lag med bra människor. Men alla går ju vidare i livet, men ändå. En vilsen tår slank ned för min kind när jag sprang där nu 2 månader senare. Jag stod på vänstersidan av hemmaplan-halvan, kände fortfarande nervositeten i magen och i huvudet. Kände mig som hemma.

Jag åkte därefter även ut igenom fina Ås som bjöd på sitt bästa höstväder och njöt för fullt. Då jag tyvärr visste att jag skulle åka tillbaka till Stockholmet inom 4 timmar.
Så Stockholm bjöd på min solnedgång i planets höjd, jag var tillbaka i förläsningssalen för linjär algebra. Fick mig en Harry Potter tatuering (fake one) och utforskade ännu mer av skolan. 

Men nu är det bara 2 månader kvar, sen kommer jag hem till jul och får stanna åtminstone 2 veckor. SÅ SKÖNT. Ska försöka ta mig hem i början av december också, för det finns verkligen inget som advent hemma. Saknar tro det eller inte snön. För jag fasar över slaskvintern Stockholm kommer bjuda på, som inte ger någon riktig julkänsla.
 
Jag kan iallafall härmed försäkra er om att jag har det jätte bra här i Stockholm och njuter som en tok. Men den bästa tiden har jag trots allt hemma i Jämtland. All is well.
 

My darling Harry.

 
 
Det är helt ofattbart hur en bokserie kan påverka ens eget liv så mycket. Hur en bokserie kan påverka en hel generation med barn/ungdomar och t o m vissa vuxna. 
 
När jag känner mig nere eller ledsen så slänger jag alltid på en Harry Potter film och blir genast bättre. Alla quotes från böckerna sitter som fastetsade i min hjärna och jag önskar hjärtligt att jag hade Dumbledore som rektor och möjligen personlig mentor under skoltiden. Jag önskar att jag gick på Hogwarts och fick uppleva alla saker som finns i Harrys värld. Jag vill ha ett valv på Gringotts trollkarlsbank, gå i Diagon Alley (vilket jag delvis fått, där de spelat in delar av den i York), köpa en Åskbolt och spöa Slytherin i Quidditch ( ja jag ser mig själv givetvis som en Gryffindor). Vara med i Triwizard Cup och sätta livet på spel men till slut vinna som kämpe för Hogwarts.

Ja ungefär något i den stilen. Alla som känner mig vet att jag är helt galen i Harry. Jag tror, varför Harry har fascinerat en hel generation med barn, är för att denna värld önskar så många fanns på riktigt. Men under alla dessa äventyr i J.K Rowlings böcker så ligger det en undermedveten moral och uppmaningar. Som kommer till liv ofta genom Dumbledore och hans kloka ord.
 
Så ja jag är galen och en fruktansvärd Potterhead. Men jag är faktiskt stolt över det. För jag tror vi alla behöver en drömvärld, en egen värld, där man kan dra sig undan till och drömma sig bort när det blir en aning tufft i våran mugglarvärld. (hehe)
 
Med tanke på att jag gråter (även den 27:e gången) jag ser J.K Rowlings tacktal på den sista filmpremiären så bevisar det nog faktiskt hur mycket Harry-eran betyder för mig. Det får mig att tänka på vissa saker i vår värld och mitt eget liv på ett annat sätt antar jag. (Ååååh, vill gråta igen för att det är över. Men det är ju aldrig helt över.)
 
"No story lives unless someone wants to listen.
The stories we love best do live in us forever,
So whether you come back by page or the big screen 
Hogwarts will always be there to welcome you home."
 
 

RSS 2.0

mcbnmcbn