Fina lilla ettan i Stockholmet.

Hej svejs i lingonskogen. Tänkte visa min fina lilla etta som jag bor i nu för tiden. Jätte fin äldre lägenhet (från 40-talet) och jag är helt kär i den. Är ju tyvärr inte helt min, då jag endast kan bo här i ett halvår,och det är ju då inte mina möbler. Men ändå!
 
Favoritdelen är faktiskt, tro det eller ej, köket. Inte för matlagningens skull, utan det är så rymligt, vitt och fint när solen skiner in. Plus att det är mitt pluggställe, väldigt nära skafferiet också.
 
Sedan har jag ju en gigantisk Johnny Depp affish att kolla på innan jag ska somna på nätterna vilket bara ger postiva effekter. Enda negativa är Stockholms-duschen. Jag duschar alltså vid handfatet/ över hela toa golvet. Då det är en liten effektiv stockholmsdusch från 40-50-talet då funktionismen hade sin peak. 
 
Men jag ska fasiken inte klaga. För området och lägenheten är så nice så jag trivs som en fisk.
 
Puss/ J
 
(Minitentan gick för övrigt väldigt bra. Eller det kändes väldigt bra, får hoppas att resultatet reflekterar min stundande magkänsla. Pleaaaaase)

A first.

 
 
Här presenteras en lätt nervös men taggad Jennifer inför sin första tenta inom Samhällsbyggnadsprocessen. 
 
Uppladdad med "War" av Edwin Starr, prank-smsade en kompis om att tentan började om 5 minuter ( när den egentligen sker klockan 1) och hon blev totallurad, frenetiskt ätandes på skorpor, trycker in de sista termerna "samfällighet, servitut och rutnätsplan", och avslutar med sköna Stevie Wonder för att känna mig helt lugn. 
 
Så ja. Wish me luck. Återkommer efter dagen om jag känner för det. (Men det känns helt ok faktiskt. Håll tummarna för mig babes)

Iphonelivet från Ockelbon.

Ja men då var det åter igen dags för en summering av bilderna från min kära Ockelbo. (För de som ännu inte vet så är det min kära 3GS med en ypperligt dålig kamera.) Första veckorna gick vi runt med nollesymbolen, knallgul reflexväst som vi kände oss som dagisbarn i. Speciellt när vi gick i grupp, 2 och 2 över vägen... Många kvällspromenader med en livrädd Jennifer som knatat i 100 km/h i skräck för att bli våldtagen i stora Stockholm. Lite egobilder utlovas ju som alltid.
Hehe, alltid lika roliga.
Detta är en liten insider sneek peak på Carl Eldhs museum, där man INTE fick fotografera. Men jag kände att denna skäggiga karl, utformad från en italiensk herre som herr Carl såg på gatan i Florence, ville förevigas på bild med mig. Plus, jag kände mig på rebelliskt humör.
Sedan har vi ju haft massor av gasquer, detta är en finare med lite för-champagne-aktig dryck och äggunderhållning på scen. 
Ja lite intressanta föreläsningar sådär på onsdagsmorgnarna.... Plus en skalman J-fer i en wannabe stålmannen ställning.
Detta är tivolidagen och ni skymtar även den upplåsbara foosball table som Axel blåstämplade mig på. Vilket resulterade i den ytterst svullna fotryggen ni kan skåda på bilden längst ned till vänster. Ja sådär många knölar ska det alltså inte finnas på min fot. Vanligtvis är det bara 1. Till slut en sneak peak på min fina fina skola. Sådär Harry Potterish med gamla anrika detaljer. Ni som känner mig vet ju att jag är en sucker för sånt.
Detta är då från lite husbygge med nollegruppen. Även legendariska DKP ser ni till höger. Jag ville också vara med i DKP ju...
Ännu mer bilder på fina KTH, kan verkligen inte få nog. Sedan det coolaste någonsin. JAG SÅG OBAMA!!!! Visst det var under 1 sekund, genom en mörk ruta. Men JAG SÅG HONOM! Han vinkade och log smått och jag såg honom. Jag skrek, och det var över på en sekund, men euforin bevarades för alltid. Sedan är det skönt att följa ÖP, så man får se sådana nyheter man känner sig hemma av... Kan ju som verkligen vara bra att veta att det står en älg i rondellen för tillfället. 
Ja lite missnöjd Jennifer på en lång skoldag, här ser ni finfoten i sitt essä. När blödningarna slagit till ytterligare och dragit till med en blågul patriotisk färgning. Lite mysig inspiration och underbara research till raggningsrepliker.
Sen kom ju mamma och hälsade på i helgen, då jag fick tillgång till min lägenhet och det var så himla härligt att få hit hennes vackra ansikte hit. En våg av jämtland och mamma på samma gång liksom.
Men efter hennes hemgång blev det minsann nollepubrunda då vi utforskade alla sektioners olika pubar. 10 märken slutade jag tydligen med, vilket jag knappt kom ihåg. Let us just say that vi stressade, halsade, dansade och sprang vidare till nästa pub. Då våra faddrar led the way för vår nollegrupp. Så vi skulle hinna med alla. Under nolledansen på vår sektionspub var det PACKAT och våra faddrar tryckte upp oss på borden. Just vårt bord gick sönder, jag landade som i en dröm i en killes famn och vi dansade vidare som om inget hänt. Classic. Sedan lite snapshot från vår film och Karins underbara kylväska: Gaylord. Kommer från ett hotell som heter Gaylord National........................ Haha alltså vem döper sitt hotell till det?
I torsdags fick jag spontansällskap av Jonatan. Vi drog mot djurgården, där han litade på min obefintliga Stockholmskoll och vi hamnade helt randomly på Grönan. Var faktiskt riktigt kul. Tänkte att jag skulle utmana min rädsla för Insane som jag senast (för 3-4 år sedan) grät på när jag och Elin åkte den. Jag grät denna gång också. Men Jonatan var minst lika rädd som mig så det gick som jämnt ut ändå.
Sedan unnade jag faktiskt mig själv och spenderade några väl valda studentpengar på nutella och croissant. Lite Rhodos feeling där men det var så gott så gott. Sedan har vi goa kanin Hanna och min ypperligt goda frukost såhär på en lördagsmorgon så sent som imorse.
Avslutningsvis har vi de senaste bilderna tagna för 6 timmar sedan. En konfunderad Jenfa i tvättstugan, ovetandes om jag ska hälla sköljmedlet i det högra facket eller i luckan med blomman på. (Som normalt är för sköljmedel, det vet jag faktiskt....) Men det fanns som inget hål i sköljmedel facket så blev osäker. Googlade och chansade. Ringde kära mor och fick klarhet. Vad gjorde man förr i tiden utan telefoner alltså? 
 
Ja nu när jag ser alla bilder så ser jag verkligen hur mycket jag faktiskt varit med om under dessa veckor. Idag firar jag en hel månad i Stockholmet. Helt sjukt hur snabbt det gått. Snart har det gått 5 år, jag är färdigutbildad med foten inne hos ÅF, bröllop på G och en bulle i ugnen. Får gärna stanna upp tiden nu va?
 

Totalkonfronterad av rädslan.

 
Alltså katter hörrni. De är fina, med magiskt kloka ögon som stirrar en rakt in i själen. Men på samma gång fyllda med en sådan lömskhet att jag får rysningen bara jag tänker på det. De är fina, speciellt när de är små. Men jag känner bara att vänder jag ryggen till så kommer jag känna en ilande smärta i vaderna där den tidigare söta katten hackar sönder min hud med sina sylvassa klor. 
 
Ja.... ungefär så går mina tankar om katter såhär klockan 13 på en lördagseftermiddag. Men de är ju ypperligt fina att fotografera iallafall. Kan ju säga att jag sprang som attan efter dessa bilder togs, för att undvika en möjlig kommande attack.

NollaNolleNollaNolleNollaNolle-UPPDRAG

Vissa dagar är dagar som man aldrig kommer att glömma. Som denna soliga fina Stockholmsdag som spenderades tillsammans med en tredjedel av min nollegrupp. Då vi filmade vårt nolleuppdrag. Egentligen är det top secret vad det innehåller, då alla nollegrupper fått olika uppdrag. Men jag tvivlar starkt på att någon KTH-människa följer min ytterst dolda blogg.
 
Så *trumvirvel* vårt uppdrag gick ut på att lista "TOP 10 raggningsrepliker". Som vi valde att göra med raggningsrepliker från kända filmer. Jag kom på nummer 1, från Harry såklart. Ska försöka få upp filmen så ni får se slutresultatet, blev faktiskt ganska roligt. Iallafall för oss.
 
Men här ser ni några av de sköna ansikten jag hänger med varje dag. En liten frisk update sådär.
 
PUSS / J

ESTOCOLMO EN ALGUNAS FOTOGRAFÍAS.

Ja, så här när 1 månad redan gått här i huvudstaden så kände jag att det var dags att lägga upp bilderna från denna tid. Har dessvärre inte hunnit fota så mycket med kära systemiskameris som jag velat, då det varit fullt upp och den tyvärr är aningen otymplig. Detta är den första dagen när kära mor och Tomas skjutsade mig med husbilen klockan 4 på morgonen ned till Stockholm, för att droppa mig hos min kära släkting Clarie.
 
Det andra systemkamera-tillfället var när jag och Clarie åkte till Carl Eldhs museum. Litet och mysigt, adderat soligt väder gjorde dagen till en succé. Älskar för övrigt mannen med prickig dress. Total classic. Då vi drog en shoppingrunda till drottningsgatan och åt därefter på en über god thai-restaurang. 
 
Detta är det jag hunnit med utanför skolan, mottagningen, alla nya kompisar och så. Men ska försöka bli bättre att ta med mig min gigantiska systemkamera för det är ju så kul att ha i efterhand!

Hjortronplocket.

En liten nostalgitripp tillbaka till de lediga dagarna hemma i Jämtlandet. En ruggigt skakig filmning men det var som in the moment jag bara filmade och jag är lite newbie på filmning. Kan bara förbättras.

Så ett litet livstecken från mig, så återkommer jag så fort jag har något relevant att blogga om. Umgås mest med klasskamrater, utför nolleuppdrag och pluggar som en tok. Det har gått en riktigt vecka... Hehe.

 

RSS 2.0

mcbnmcbn