Pool Partyyyyy.

 
I söndags var jag och brudzen på pool party hos Hampus. Alltså jag ska verkligen ha ett sådant coolt hus men främst en gigantisk pool på gården, för det var så oerhört skönt på denna varma sommardag och det är ju så coooolt.

Vi badade tills både våra händer och fötter var som russin, spelade volleyboll, sen fixade vi mat, fler folk joinade och vi åt grillat till middag. Som det sig bör på en sommardag som denna. Så det var nice, riktigt nice pool party liksom.
 
 
 

Bad-time with the Mårten.

 
Häromdagarna blev det ju lite bad-time med bästa Mårten. Så svettiga brudar som bara ville svalka sig.
 
Bästa.doppet.ever.

Give a little love today hey babe.

Eftersom jag är ledig så har jag hängt mycket med moder jord och moffa. Vilket alltid är lika trevligt.
En dag åkte vi på utflykt i jämtlandet och hamnade på världens mysigaste ställe Kretsloppshuset i, hör och häpna, Mörsil av alla ställen.
De hade växthus, mejerigård, fik och en jätte fin rosgård med hur många olika rosor som helst.
Då blev det en "Men mamma snääääälla kan du ta en bild på mig framför buskarna? Pleaaaase?" och en "Men Jennifer jag ORKAR inte." från mor. Men till slut efter lite tjat så, "Okej då, men bara några bilder. Inte hundra stycken som det alltid slutar med annars..::"
"Snälla bara en bild till, en hoppbild?"
"Men HOPPA då"
Haha less moder jord, mestadels på att alltid vara med på bild, men även att behöva ta kort på fotografen själv så jag förevigas.
Därefter så hade vi en sol- och cykeldag i fredags. Ungefär såhär taggad var mor.
Vi drog till Tysjöarna för moffa, trots sin 45 år i Ås, har aldrig besökt det stället. Så vi cyklade hela vägen.
Sen var det baddags med Mange och finaste vovven Krutow i Önsjön, men på en lugn sida mittemot badstranden där alla kaosade. Så vi chillade på vår sida.
En åh-nu-är-vi-äntligen-uppe-för-den-långa-uppförsbacken bild. Ungefär den känslan tills moffas kedje började krångla. Men vi tog oss minsann tillbaka.
 
Ja, ungefär så har dagarna sett ut. Alltid lika mysigt med mor och moffa. Tre generationer liksom.
 

En måndagseftermiddag i solen.

Jag ligger faktiskt inte bara och solar hela dagarna (cancer varning?!). Vi lekte ju som lite målare i måndags.
Måndagen började med enkel solning, trodde vi skulle ligga och vila heeeela dagen. Tills the plot twist: vi ska måla garaget.
Svepte om till dugliga målarkläder. Som dessvärre täckte större delen av kroppen från de varma solstrålarna. Men hellre det än svårborttagligt färgstänk.
Haha så himla stygga. (och nej jag skrev inte fel och menade snygga, utan vi ser riktigt stygg ut)
Haha gamnacke mor.
Ungefär såhär kul tyckte moder jord det var att måla. Med andra ord så hatar hon det.
 
Men kul var det. Själv så älskar jag att måla. Tankarna sveps undan och det blir blankt. Ungefär som husväggen som skildrar en canvas som går från en färg till en annan. Dock var det en aning för varmt i måndags, men jag njöt ändå jag.
 
Tror jag hade kunnat göra karriär som målare. Om det inte vore för min motvillighet till heltäckande overall i sommarväder liksom.

In the summertime.

 
 
At Birka. 
 
Ungefär såhär spenderar jag dessa varma sommardagar. Mestadels med moder jord eftersom alla jobbar på dagarna. Men även alternerande sällskap då vännerna kan. Så sol, bad, bikini, picknick och njutning är synonymer för lycka just nu.

Some happenings.

 
 
Två händelser:
 
  • Bilbingo med brudz. (okej det var förra veckan) Vann dock inget, som vanligt.
 
  • Haft ett kreativt moment med min gamla Ockelbo som nu är put to rest och jag härmed kör med Ockelbo 2.0. En 4:a, inte gamla 3:an. RIP Ockelbo. Du har tjänat mig troget. 

Hemma på min gata i stan, DÄR bor det en stor släkt.

Gigantic photobomb från släktkalaset i helgen. Scrolla bara förbi om det är för mycket, helt förståeligt. Men det är så fina människor så jag kan ju som inte sålla ut bara några bilder för att beskriva sinnesstämningen.
Så i lördags var det dags för 60-års kalas hemma på Rotnäset. Bästa släkten, där min kära moffa och hans 10 syskon växt upp. Samt min kära moder jord som spenderat oändligt många somrar där, och även jag har hängt där under årens gång. Allra första bilden är på allra bästa och roligaste Ove. Love that guy alltså. En av moffas systrars make.
Eftermiddagen inleddes med tipsrunda, indelade i 3 lag.
Mor var ju sekreterare och moffa kontrollant givetvis.
Jag och min söta tremänning Benji-boy representerade ungdomarna i gänget.
Därefter var det individuella representanter för lagen och respektive tävlingsgrenar.
Vi vann alla förutom denna, och min gren. (Spika en spik med så få slag som möjligt, jag ÄLSKAR ju träslöjd men är ändå så värdelös på att spika. Så skrattretande haha)
Coolaste grabben på kalaset. Lilla Ian med sina grymma hängslen och kepa bak och fram.
Därefter var det dags för middag och barnen, inklusive mig själv, började känna av tröttheten.
 Vi gick ut och fotade istället. Jag valde att spendera de avslutande timmarna av dygnet med lill-kusin och tremänning. Trivs ju som fortfarande bäst i alternerande sällskap. Det vill säga en stund med de vuxna för mer seriösa konversationer och en annan stund med barnen för att leka av sig.
Dagen efter var barnbarns-porträtt målet för dagen. Vilket är lättare sagt än gjort med fem småbarn under 10 år.
Alltsååå sötare unge. Kommer bli en hjärtekrossare när han blir stor.
1. Placera alla barn på linje.
2. Få alla att kolla in i kameran. VIlket jag lyckades med en gång av tjugo. (Dock med fusk, Ian är inklistrad från en annan bild då de andra ej kollade in i kameran.)
3. Efter ca 15 bilder lessnar en av modellerna och avlägsnar sig så hastigt han bara kan med sina små barnaben.
4. Den ena börjar storlipa för storebror retar honom broderligt. Detta plus en släng av matförgiftning, och den andra modellen är borta.
5. Kvar är de två tappra bröderna. En som är äldst och därmed lugnast. En som är näst yngst vars uppmärksamhet konstant fångas av en iphone i handen och dess spel.
Slutligen blev det självfallet bad under denna 30-pluss dag, med kära hippopotamus of course.
Avslutningsvis så fick jag denna Korea-hatt av kära Ove. Ser ut som en vit risplockare and I love it.
 
Så denna helg var helt underbar. Alltid lika kul när alla syskonen och deras barn, samt barnbarn, samlas och vi avnjuter varandras sällskap med lekar samt livliga konversationer. Plus att vi fick strålande sol, med undantag för en halvtimmes spöregn på lördagseftermiddagen.
 
Så tack kära envisa ungdomliga Nordlöfare, för att ni är bästa tänkbara stora tjocka släkten.
 

Ås-hänget on camera.

(Kolla HD for the love of something) Fångade de flesta ögonblicken från den grymma kvällen med järngänget då Elin var hemma. Grillning, solning, fotboll, kubb, drickning och slutligen krogning. Bästa kvällen på länge. Speciellt med tanke på att vi var återförenade alla fyra.

Älskar dessa brudar alltså. 

 

Way back when.

 
 
Så här såg det minsann ut när ma babes joined ma classbabes och vi körde beerpong på Mårtens bakgård, sneglade på vm-bronsmatch och hängde tills vi drog på marran.
 
Sjuk kändistät kväll. Jag och Vilda tog taxi ned och då, SÅKLART, träffar resten av the gang Erik Segerstedt och komikern Per Anderson som undrar hur man tar sig ned till ett ställe som börjar på M. Marité såklart. Så de gick med de hela vägen ned till marran och pratade med dem. Avis.... jaaaaa. Men då brann det hos mig och Vilda så, då vi redan var inne, drog Vilda med mig till deras area (där bl.a Lena Ph m.fl befann sig) och så såg vi Nassim Al fakir, men trodde då att det var Salem. Haha men Vilda räddade situationen och förklarade hur mycket hon älskade honom och när han var på bolibompa. Vi fick kramar och var nöjda brudar.
 
Så himla galen kväll och jag älskar att så fort det kommer kändisar till vår stad så blir alla galna. Haha love it.
 
Så summa summarum så var de en grym jäkla kväll. Avslutades på donken med en choklad-milkshake. Godaste. Ever.

Fredagslyckan.

Prepare for a gigantic photobomb från återföreningen med hela järngänget (inte bara tre pers. längre yeeeey).
Vi hängde hemma i Shitass crib med bästa gården och bästa vädret.
 
Kubbspel var ett givet faktum och Flipp var the king of kubbs.
Curse:ade allt och alla kubbar. Förlorade gjorde ju jag ändå då, twice haha.
Försökte tajma hårkastet.... Gick väl sådär va?
Sedan marran självfallet, med ett förvånansvärt litet antal småsmisk. (95:or och mindre)
 
 
Åh så himla perfekt kväll med hela järngänget. Önskar vi kunde ha Shitass hemma hela sommarlovet, men man får inte allt man vill här i världen. Men detta var grymt iallafall. Återförenade för en dag iallafall!
 
Det var helt enkelt awesome och I love my gals.

A july birthday.

 Några få bilder från året födelsedag. Galet, 21 år gammal. Lika astonished varje år över hur snabbt tiden går.
 

Då var ännu en födelsedag avklarad för ungefär 2 veckor sedan, och den var så mysig så. Moder jords klassiska, och bästa, jordgubbstårta, besök av släkt och vänner. Fick världens bästa presenter av mina brudar. Bl.a Stark-familjens direwolf som sigill för att ha på nyckelknippan. Representera vilka jag håller på och tillhör liksom. Samt förkläde för min, förhoppningsvis, kommande förbättring av matlagning, drinkglas för efterlängtade Strawberry daiquiris, och bästa drink (grogg) boken med olika nostalgiska namngivna drinkar.
 
Så allt som allt var det en riktigt bra födelsedag. Men nu kan väl tiden stå still va? 21 forever, it sure as hell do not sound bad. 

Steg upp på morgonen, innan min dag var riktigt vaken.

 
 
 
Riktig jämtländsk sommar med moder jord. Spenderas så nära vatten som möjligt i dessa skyhöga, för att vara sverige, temperaturer. Så fruktansvärt underbart och jag njuter av varje sekund.

Bil-bingoooooo.

 
Det är klart som fasiken att vi inte vann de utlovade 16000 kronorna. Men vi var minsann glada ändå. Det resulterade ju i en gigantisk fika-stund och prima sällskap. Det sägs ju att pengar inte kan köpa lycka. Men i ärlighetens namn så är det fasiken ett steg på vägen. (till den materiella lyckan iallafall haha)

Livet från Ockelbon: Juni.

Update i mobillivet åter igen:
Hemgång från Stockholmet och bästa godis-gåvan av moder jord.
Finaste Kroatien.
Smultronstället har det spenderats mycket tid i.
Midsommar samt bakis-bakelser.
Häng i gamla högstadiekorridoren och mys med finaste Leona, samt häng hos vovvarna.
Förfest-bilder innan skumparty, och skev efterbild på väg hem.
Bilbingo samt träningsbild. 
 
Ja, lever livet helt enkelt. 
 

Sommarliknande dagar med Leona och jaget.

 
Såhär såg det ut när jag var med min finaste lilla Leona som uppenbarligen inte är så liten längre. Hon fyller 12 snart och jag är bara 2 cm längre än henne. Paniiiiik haha. 
 
Crazy att hon fyller 12, snart tonåring, när jag fortfarande ser henne som denna lilla bebis när jag själv var ung och liten. Men hon är världens bästa lill-tjej iallafall och kul hade vi som vanligt. Med fika, kolla in gamla skolan, utklädnader och hennes farmors fruktansvärt goda pannkakor till middag. Lyxig dag liksom.

Skumdisco-kvällar.

Ma babes (L)
 
En har ju varit på skumparty häromdagarna. I lördags för att vara exakt. Det var grymt roligt. Såg ut som en dränkt råtta (som jag alltid gör när håret blir blött) och sminket sveptes bort med de gigantiska bubblorna. Men det gjorde faktiskt ingenting för vi dansade i bubbelhavet och occasionally kom svepande bubbelfamnar bakifrån så var man ännu blötare åter igen, när man väl börjat torka. 
 
Så här såg iallafall förfesten ut hemma hos Kamilletoe med bästa NVI-brudar och nya härliga cirkus-människor. Så jäkla kul. Beer (grogg) pong, kroppsdel mot kropssdel (jag stod på huvudet vid en tidpunkt kommer jag ihåg nu) och photoshoot samt is-ätande på toan. 
 
Grymt roligt, grymma människor.

RSS 2.0

mcbnmcbn