Aftonen av midsommar −14.

Då var årets midsommarfirande över och jag kan kort sagt säga att jag hade en grymt rolig midsommarafton. Vi var hemma hos Philip i kära Ås, många nostalgiska minnen i det huset, good and bad haha. Jag var pinsamt dålig på att fota med systemkameran, endast de få korten när våra fina kransar äntligen var klara och på väg ned till brännbollen. Sen blev det en salig blandning av beskrivande instagrambilder samt ockelbos hög(host host)-kvalitativa iphonebilder. 
 
Men för att köra en kort summering, så innehöll fredagen av silllunch (kött & macklunch för min del då / sillälskarn-number-one), kubb, kransskapande, brännboll, lekar, godaste freakin' köttmiddagen på länge (oxe, lamm och kyckling), mer lekar, sol, hagel, regn, sol, gigantisk konsumtion av alkohol, skratt och bästa sällskapet.
 
Ja, för att sammanfatta med så få ord som möjligt så duger detta. Summa summarum så hade jag grymt roligt, vi jämtlandstauser härdade ju de 7 graderna och körde barbent hela kvällen. Guldstjärna bara för det känner jag. 
 
Nu ske ma sove, så jag kan få en någorlunda produktiv söndag imorgon (utan bakisheten liksom).
 
PUSS

Game of Thrones inspelningsplats: Dubrovnik.

 
Det absolut häftigaste under Dubrovnik var då vi hittade till inspelningsplatsen för delar av King's Landing i Game of Thrones. De använder sig av denna brygga samt Fort Lovrjenac och ett fort inuti den gamla staden (detta låg precis utanför murarna). Men det var tyvärr stängt denna dag så vi kunde inte gå inuti det. Får bli ett senare projekt helt enkelt.
 
Men det var riktigt coolt ändå. Att veta att skådespelarna gått här, film-teamet har spelat in dessa vyer, och se skillnaderna i deras filmredigering. Då de, till synes, adderat mer "fort-liknande" delar på bland annat Fort Lovrjenac. 
 
Så man kan ju utan tvekan säga att status på en Jennifer i detta skede var: extas x 1000000000000000000.

Kroatiens pärla Dubrovnik.

My dear friends, brace yourselves for a gigantic photobomb from Croatia. Hur mycket fina bilder som helst, då har jag ändå sållat bland de som skall upp på bloggen. Galet, men bara att scrolla förbi om det blir långtråkigt. Är ju som mest på mig och moder jord, samt omgivningen. Men kan ju vara kul ändå?
Resan gick fantastiskt, endast 3 h samt transfer på 40 min. Här har ni bästaste gamla stan, som är en av världsarven. 
Egen beach 20 m från hotellet. Fantastiskt för lata semestersjälar som oss.
Det var mestadels jag, moder jord, och pensionärerna. Samt några kärlekspar och ett fåtal barnfamiljer. Men vissa pensionärer alltså. Hjärta på dem. 
Finaste frukostutsikten över stranden, havet samt bebyggelsen på andra sidan.
Slutligen kom dagen då vi bestämde oss för att ta lokalbussen till gamla stan, med de anrika murarna byggda runt 1300-talet. Såååå coolt. Jag som älskar arkitektur och äldre byggnader, samt kyrkor/katedraler, dog ju byggnads-döden. Så vackra och fantastiskt utformade kyrkor samt hus.
Därefter gick vi självfallet på huvudgatan, väl innanför murarna, Stradun.
En fullkomligt random grej var att ett bröllop pågick när vi gick längst gatan. Så jag tog kanske tre foton, varav detta var ett av dem. Direkt efter dessa stormar det med turistar som knäpper 100 kort i sekunden på detta stackars brudekipage som därefter snabbt försökte ta sig in i den anrika kyrkan. Typiskt turister haha. (inklusive mig då)
ÄLSKAR KYRKOR.
 
Sol och bad bjöds det på varje dag givetvis. Njöt till fullo, som de soltörstande svennarna vi är.
 
Min klassiska utomlands-bild. Hårsvallet i vattnet.
 
 
Haha så här lycklig var moder jord när vi kom till arlanda och åt riktig hederlig max hamburgare. De var fruktansvärt dåliga på att tillaga kött i Kroatien, iallafall i Dubrovnik. Det enda negativa med resan, som inte påverkade oss allt för mycket. För pastan och pizzorna var ju superba.
Slutligen, så här glad (och brun hehe) var jag när jag kom hem och sovit en natt i min egen underbara säng. Inget toppar den känslan alltså. Speciellt med tanken på offringen att ej sova med AC de 3 sista nätterna i Dubrovnik då temperaturen låg på 30 grader på dagarna. Men vi är ju jämtar, vi härdar.
 
Men nu är jag iallafall galet nöjd över att vara hemma och riktigt glad över vårt resmål. Så tips, åk till Kroatien, åk till Dubrovnik, besök gamla stan, sola till fullo (med solskyddsfaktor givetvis), bada på stenstränderna (mest fördelsaktigt med flip flops eller någon sorts badskor), gå längs strandgatan i Lapad och njut av det vackra turkosa vattnet. 
 
Så himla nöjd är jag, och nu ska jag minsann njuta av den svenska sommaren.
 
PUSS
 

Home is where my heart belongs.

Nu kommer en extrem bildbomb från hemfärden från Stockholmet.
Världens bästa moffa och moder jord var minsann hämtningskommittén. 
På vägen blev det stopp för båtar skulle korsa under bron, vilket gav oss ett nödvändigt stopp. Vilket alla utom mor tyckte var roligt. Hon ville liksom hem så fort som möjligt, som mig då.
Slutet gott allting gott, eller? Haha mamma och jag har tvättat och packat upp alla mina kläder. Helt otroligt att allt fick plats, shopping beroende? Tyvärr ja.
 
Men nu är jag iallafall hemma, men ikväll drar vi till Arlanda för att dra vidare till Kroatien. Ska bli så nice. Så ses om en dryg vecka då, med massa najsiga bilder förhoppningsvis.
 

Biograftider i sommarlovstider.

 
 
 
 
Så här kan det minsann se ut när ett gäng blivande civilingenjörer firar sommarlov med ett extremt roligt biobesök. Många konfunderade blickar då vi hoppade, dubbelhakade, uppblåsta magande och skrattandes tog massa kort innan vi fick gå in i biosalen. 
 
Love mah crew.

RSS 2.0

mcbnmcbn