Livet från Ockelbon: Maj

Recap för maj månad coming up:
Knutat håret och sprungit runt i fina området man bor i.
Fatbooth och snapchat, love it.
Fin väder och solat genom mina öppna fönster, livet utan balkong liksom. Samt dagar med perfect lashes.
Firat med fruktansvärt god frozen yoghurt samt haft phöseri-förstuga.
 
Love me some Potter and some LoTR.
TENTA-FREAKIN'-KLAR firades med shopping med brudarna samt bio. Där vi socialiserade med killen i kassan så länge att den en-person långa kön från början slutade i en 20-person kö. Hehe, men vi var ju lugna som filbunkar eftersom vi hade ju sommarloooov.
Funny guy teaching physics, så fint väder, känslan när man är klar med tentorna samt HP konversationer med Ceci.
Sen på natten kom käraste moder jord och moffa för att hämta hem mig. Så vi körde en släktrunda med middag hos en av moffas systrar, samt en sväng förbi Västerås för att överraska bästa Elin som fyllde år.
Blev lite stopp på vägen för bron skulle öppnas, men det var ju fint väder och perfekt minipaus. Jag hade min ego-moment. Sen klockan 22 stannade vi på bästa 24-timmars rastplatsen en bit från gävle, där vi käkade ännu en gång tills jag körde resterande biten hem. 
 
Så himla skönt att vara hemma nu så det är inte sant. Nu ska jag njuta av denna sommar som fasiken, för jag vet att den kommer gå undan utav bara farten. Nästa vecka är det destination Kroatien. Dör av längtan.
 

Woopsie daisy.

 
Måste bara få ut min frustration över fenomenet med tentaplugg under maj månads varmaste dagar. Dagen då min sista tenta är klar, börjar regnveckorna. Tack vädergudar. Verkligen. Måtte jag klara dessa tentor som kompensation, eftersom jag får lida på detta vis.

Wolf father, at the door, you're a drifter, a shapeshifter.

 
7 dagar, 10 h & 30 sekunder. Tills jag är hel, hemma och så jävla nöjd med livet.
 

Ordinära fb-checken.

 
Vet inte om det bara är jag. Men om jag inte har något att göra, eller känner mig sådär typiskt sentimental en dag. Så bläddrar jag igenom alla bilder man blivit taggad i på facebook. Antingen det eller kollar igenom bloggen. (Nu är ju jag med på i princip varje bild här, men det är ju för att det är de bilder jag är taggade i)
 
Det är ganska häftigt, och roligt, att så många av ens minnen är sparade på kort och även lagrade på facebook. (Vilket jag måste medge är också en fruktansvärt skrämmande tanke, allt som laddas upp på internet ligger kvar, försvinner aldrig.) Man har varit med om så mycket, och alla minnen kommer tillbaka. Vad man tänkte, vad man kände, vad man gjorde exakt vid den tidpunkten då fotot togs. 
 
Det är det jag älskar med fotografering. Att ett ögonblick sparas genom kameralinsen. 

Lyckonivå: 100000000000000000+++++

 
"Hogwarts will always be there to welcome you home" - J.K Rowling
 

Så enormt lycklig tjej nu med världens finaste tygväska. Lyckoruset överstiger mätbara enheter.  (köpt från shop.fatmas.se)

Throwback deluxe.

 
Gick igenom alla klassiska fb-taggade bilder och hittade en hel drös med gobitar från vår 18-års resa, alltså Rhodos. 

Så himla mycket roligt som hände som man fortfarande kommer ihåg. Kvällen då Vilda ramlade ned från barbordet och landade på en stol, fick cowboyhatt på köpet, Flipp slog ut en bit av sin tand på ölflaskan, jag vaskade hur många öl som helst på samma gång (inte med mening bör tilläggas), Elin gjorde illa sin tumme så den var alldeles svullen (med risk för fraktur) dagen efter. När Vilda sov så hårt, lyssnandes på Harry ljudbok och vi skrek, samt bankade, på dörren men hon vaknade verkligen inte. När Shitass ramlade från sängen. När jag och  Flipp kröp under balkong-separator-grejerna, stal deras bikinis och envisades med att vinden måste ha tagit alla deras bikinis samt kläder som hängde på tork, när de väl vaknade. Sebastian Ingrosso spelning klockan 5 på morgonen och den misären som följde när man trodde att man förlorat all hörsel vi någonsin haft. (Värsta dygnet i mitt liv efter spelningen, trodde jag fått tinnitus for life, lesson learned).  Tak-solning på hotellet. Nattlig halv-skinny-dipping på hotellet trots att man inte fick bada efter typ kl 20. Kräftan. Aqua-parken. "Förlåt Per" spellistan med en enorm mängd av Eric Hutchinson låtar. Samt hundra saker mer. Skulle jag skriva upp allt så tar det upp hela bloggen i princip.
 
Så glad att vi gjorde denna 18-års resa och med bästa järngänget. Nu blir jag så sugen på att åka utomlands igen när jag ser hur fruktansvärt bruna vi var, och vattnet alltså. Men snart blir det Australien, och nästa år ska det fasiken bli Vegas med brudzen. Make it work (med csn.... hehe).
 
 
 
 

Ovelicious.

 
Min trevliga, men fruktansvärt osmickrande overall är klar och jag har fått bära den på förstugan med phöseriet i helgen.
 
Tycker den blev snygg, men mitt namn är ju något för långt för byxbenet. Velade mellan att köra på något smeknamn av alla mina hundra, men det kändes ju som inte rätt. Ska det stå Jennsan? Jennis? J-fer? J-dawgh? Jempan? Jenfa? Jenny? Fennijer? Burriton? Kalle? (ja jag kallas för Kalle inom släkten, don't ask why) Jejje?(haha barn-versionen av Jennifer, det är så svårt att säga). Eh ja, ni fattar. Inget känns riktigt rätt va? Så det blev långa Jennifer på byxan.
 
Så den blev väl snygg. Jag körde en egen ficka i samma tyg som namnet, samt självfallet dödsrelikerna på framsidan. Plus en patriotisk jämtlandsflagga längst fram. Visar liksom de två viktigaste sakerna med mig? Men som skrivet, inte det mest smickrande klädplagget. Hur kan man dansa snyggt i en ovve liksom? Jaja det löser sig väl till sommaren. Får grubbla på den helt enkelt.

Knut-morgnar.

 
Knut-veckan har varit utnyttjad till fullo. När en J-fer inte orkar tvätta håret på hela veckan, räddar det med torrschampo, och hon sätter upp håret i en knut som håller hela veckan. Sådana veckor behövs ibland.
 
Ja man ser ju hur knuten sakta men säkert förfaller för varje dag. Men det är ju minsann så en knut-vecka ska se ut. Mer och mer avslappnad och hängig ju närmare fredag man kommer.

Söndagsfödelsedagen för den allra bästa.

(VARNING extrem bildbomb på världens bästa. Det är nämligen hennes bemärkelsedag idag)
 
Idag är det faktiskt ingen vanlig dag. För  det är min moder jords självaste födelsedag. Som jag dessvärre inte kan medverka på då vi har, vad som känns som ett hav, 56 mil mellan oss. Men inte tjurar vi för det. Jag tar tillfället i akt och hyllar världens bästa moder på bloggen min istället. 
 
Jag ska försöka hålla mig kort, men det är så svårt när jag pratar om mamma. För hon är ju den absolut viktigaste personen i mitt liv. Alla foton i detta inlägg är bara en nano-dels spegling av vårt liv.
 
Hon är den starkaste kvinnan jag känner. Hon har klarat så mycket, och mycket främst på egen hand. Hon förtjänar det bästa i denna värld helt enkelt. Jag vet att jag har formats mycket efter min mamma, det gör vi väl alla. För det är hon som har lärt mig vad som är rätt och fel, åtminstone till en början för att därefter kunna utforska världen på egen hand och skaffa en egen uppfattning. Hon har givit mig den moral jag har idag och hon har definitivt influerat mig som person, och det är bara till det positiva. 
 
Jag är ändå väldigt glad att det bara har varit mamma och mig. För vi har en så bra relation, som jag inte förrän nu när jag är (någorlunda) vuxen har insett hur mycket det faktiskt betyder. 
 
Min mor är min fantastiska mamma, som givit mig många av de värderingar jag håller idag. 
 
Min mor är min bästa vän. Vi kan prata om allt och hon finns alltid där. 
 
Min mor är min förebild. Ensamstående, heltidsjobbande, hundägare med 6-månaders bebis och har åstadkommit allt hon gjort hittills. Fantastiskt.
 
Min mor är den finaste människan jag vet.
 
Bara det faktum att när jag, som 19-åring på juldagen haha, blivit lite för påverkad (första och enda gången jag blivit så påverkad) och mina vänner frågar om de ska ringa min mamma, och jag svarar med ett glatt leende "JaaaaaAAAaaaaaa". För att moder jord sen hämtar upp mig, leendes och skjutsar hem mig. För att få tvärnita, slänga upp passagerardörren och hålla i min nacke så huvudet är utanför bilen medan jag spyr. För att dra av min halsduk, torka munnen på mig, slänga iväg den i diket och fortsätta köra hem. Det säger väl ganska mycket om vilken rolig relation vi har haha. I vått och torrt. 
 
Nu ska jag sluta lovorda min mamma. För alla mammor där ute är självfallet också underbara (med undantag för vissa idioter givetvis). Men förståeligt så är ju min mor den allra bästa för mig, och jag är så himla glad att vi har den relationen vi har.
 
Hon är världens bästa helt enkelt. And that is that.
.
 

Livet från Ockelbon: Maj

Åter igen var det dags för månadsrutinen a'la julibarnets blogg. Resumé av den senaste månaden. Vilket tar oss, redan, till april-månad.
Den startade ju helt klart på bästa sättet, med jämtlands/gotlands taus/töis K-dawgh. Blev lite Vapiano och classic kungsträdgården såklart. 
Hahahah Ceci, 30 + precis lämnat barnen på dagis för att återgå till sin bibliotekstjänst. Love it. Därefter har vi Ceci "när man har fått en epiphany och lyckas lösa ett mattetal i diffen så gör man såhär:" hahaha har film på alla tre filurer och den är så rolig. Sen har jag varit väldigt blominspirerad (självfallet inte haft på mig denna hel blommiga outfit, too much liksom, men kände mig lagomt rosig. hehe see what I did there?)
Sen har jag ju äntligen fått åka hem över påskhelgen. Blev dock mestadels plugg, men njöt som ett as ändå. Var dock lagomt bakis efter utgång på skärtorsdagen. Så det blev solglajjor, apelsinfestis, och low-key music under bilfärden.
ÄLSKAR Flipps påsk-maskerads dräkt. Gullefjuuuuuuuun. Sen massa påsksnaps såklart.
Ja pilkastning, promenad. Kontrast mot mina kära klassisar som pluggade på. Sen kommer vi till programmering. Don't even get me started on that one. Hata är för milt ordval.
Heheheheh alltid lika roligt. Speciellt allergier.
Årets första barbent blev minsann förvånansvärt tidigt, även för Stockholm. Den 26:e april för att vara exakt. Sen har mitt snapchat fuckat upp sig totalt, åter igen. Nu är jag uppe i 40 som väntar på mig, som jag får notis om men ej kan öppna än. Plus massa finväder såklart.
Slutligen så har vi varit ute. Nu har lilla jämtlands-jennifer t o m varit ute på stureplan. Fast jag sa att jag aldrig skulle dit. Bästa var nog drinkarna och sällskapet. Fast nej, correction. Det ALLRA bästa var när vi gick ned till Madz boyfriends bistro och fick, hör och häpna, GRATIS bullar och wienerbröd. Ja ni ser ju them crazyeyes på mig på bilden. Så fruktansvärt lycklig av bakverk så det går ej att beskriva. Slutligen har jag efter 9 månader med en pizzeria direkt under min lägenhet hållt mig ifrån det. Men en dag fick jag ett gigantiskt sug efter pizza (vilket sker sällan) så det blev ett första köp.
 
Nöjd och belåten, men lagomt stressad tjej denna månad. Bara 4 ynkliga veckor kvar tills sommarlov, men så sjuttsingen mycket kvar att göra. Så maj blir en stressig och pluggig månad. Men snart så. Snart är det lugnt.
 

RSS 2.0

mcbnmcbn