Livet från Ockelbon 2.0: November.

Oj oj oj, här ekar det minsann tomt. Detta beror främst på mängden plugg jag haft i princip hela detta halvår (kommer bli en usel årsresumé för andra halvan av 2014 haha, förutom i slutet då). Som November månads fångade stunder skildrar så har det inte hänt så mycket. Men lite har det ju faktiskt hänt, så jag kör en kort sammanfattning anyways.
I början av månaden blev det Östersundshäng med ma babes. Vi gick på E-types vikingarestaurang/bar och drack mjöd. (!!!!!) Var ju faktiskt förvånansvärt gott och, eh, haha ja ni ser ju. Bordsgrannen lyckades fånga vår Norrländska charm..... Hehe. Sedan har ni mängden plugg på bordet som har i princip sett ut så sedan början av september. Samt en glad Ceci i milslång microkö.
Snapchat med moder jord (L)(L)(L). Trött på livet, trött på skolan, trött på allt är gänget alltså.
Hahahaha this is so funny. Ceci fångade min likhet med Wallace (helt unintentional men det är en remarkabel likhet inte sant?) Sedan, som vanligt, fortsäter jag att sprida Harry på skolan varje gång jag blir uttråkad på en föreläsning. Vilket sker cirka varje dag.
 Slutligen har vi skapat ett fantastiskt verk på Simpans touch (som jag var amazed by) dator. Fick skickat en bild av far min som förevigat mitt namn på armen. Stor like! Slutligen skrattat lite åt ma hometown Used to sound.... haha, samt terrat fb-gruppen då vi hittade de oerhörda mängderna av nya smileys. AMAZING.
 
Ja, så November har by far varit den tyngsta månaden för min del. Men den har definitivt haft sina guldkanter. Så nu vill jag bara ha denna jäkla programmering klar för sen, då är det bara två veckor tills jag är hel igen. Tills jag är hemma. Längtar. Så. Jag. Döööööör.

Söndagens nedräkning.

10 saker jag tycker om:
 
-Att vakna tidigt en helgmorgon på landet under sommaren, när det stilla lugnet infinner sig och det känns som att jag är den enda som är vaken. När allt man hör är fåglarnas avlägsna kvitter.
 
- Att kunna checka av allt på en lista.
 
- Hänga med bästa kompisarna och bara skratta åt allt och ingenting. Sådär som det lyckligtvis alltid är bland sina närmaste.
 
- När man inser att man har en heldag, som inte under några som helst omständigheter kommer att innehålla någon form av pluggande, och man kan ligga i moder jords nya, gigantiska, och mirakulöst sköna soffa hela dagen. Bara för att slötitta på alla program på teven. Sådant man aldrig har tid med annars. En dag för att göra ingenting helt enkelt.
 
- Jämtland. I. Mitt. Hjärta.
 
- Dagsturer på fjället för att plocka hjortron. När man gått den enormt långa, samt branta, sträckan och kommit upp på fjället. När man ser de oerhört vackra vyerna som erbjuds just i norr. Då blir det varmt i hjärtat och jag i princip tvångsandas in den friska luften. För  det känns som att den aldrig är så ren och perfekt som den är på just det stället.
- Fotboll. Spela, titta, och heja.
 
- Harry Potter givetvis. Always.
 
- Fotografi. Både att själv fotografera samt studera andras foton. Den i princip enda konstnärliga ådran jag kan relatera till. 
 
- Att ha all tid i världen, ingen stress whatsoever, och kunna läsa ut alla böckerna man någonsin haft i åtanke att ge sig på. En flykt till en annan värld, där man inte behöver grubbla över sina egna oväsentliga bekymmer.
 
 
 
 
9 saker jag tycker mindre om:
 
 
- Konflikter.

- Mörker, i vissa situationer. Får för mig att en seriemördare kommer plötsligt hoppa fram haha.

- Människor som hostar rakt ut i luften, utan att ens försöka skydda oss andra medmänniskor genom att sätta upp ett skyddande armveck eller en hand som barriär. Nej nej, de vill sprida sina elaka baciller till alla andra. 

- Att flyga. Iallafall i mindre flygplan. Får gigantiskt paranoia att planet kommer krascha, p g a för många flygdokumentärer.

- Djurplågeri. Förstår inte idioti och osympatiska människor av den graden. 

- Näthat. Förstår verkligen inte hur människor kan sitta och önska livet av andra människor. Vem gör sådant?

- Storstäder, it's as simple as that.

- Att sätta på sig blöta badkläder.

- När slasket slår till i Stockholmet, och vattnet tränger in igenom skorna och man får iskalla samt extremt blöta fötter. 
 
 
8 bloggar jag läser:
- Kenza
- Niotillfem
- Jennifer Stroud
- StylebyEllen
- Angelica Blick
- Flippen
- Vilda
- Colorelle
 
 
 
7 saker jag vill göra i framtiden:
 
 
- Skaffa en schäfervalp och därefter alltid ha en hund för resten av mitt liv. ( Som kompensation för de senaste 16 årens avsaknad av schäferhund).

- Köra en USA-roadtrip med my galz.

- Konstruera så pass många byggnader att jag kan åka förbi hemstaden och bara peka på byggprojekt och säga "Den där, den där, den där, ja den där med, och den där.....har jag varit med och utformat."

- Köpa tillbaka mitt hus i Ås, bygga om det enligt min egen design och bo där.

- Skaffa familj, evenutellt gifta mig (känner faktiskt inget enormt måste för att gifta mig, kan lika gärna leva tillsammans med min prince charming och vara lika lyckliga i alla våra dagar.)

- Besöka Harry Potter World, Universal Orlando. Då kan jag nog dö lycklig.

- Få uppleva en jäkligt klyschig men nödvändigt romantisk chase där en kille jagar efter mig på golden gate bridge för han måste declare his love for me. Hahahha typ How to lose a guy in 10 days, typ som Mcconaughey då. Med ett klassiskt high beat soundtrack i bakgrunden haha.
 
 
6 saker jag är rädd för:
 
- Att bli smittad av de årliga influensorna som sprider sig genom världen. Ebolan är årets största skräck då.
- Bli biten av en giftig orm, som jag inte kan identifiera för jag är ensam när den hugger mig, och så får man dö en långsam, excrutiating pain.
- Orcher. Haha Sagan om ringen, you have ruined me since my childhood days.
- Kolsvarta mörker
- På kvällen när jag går på gatan och det känns som att någon följer efter mig.
- Att inte bli något. Att aldrig uppnå mina drömmar.
 
 
 
5 platser jag tycker om att vara på:
 
 
- Östersundet i mitt hjärta. 
- Min fina by strax utanför Östersund. Min barndom, och förhoppningsvis min framtid.
- Grimnäset, en av mina alla smultronställen.
- Hemma i släkthuset på sommaren när hela släkten är samlad. Inget kan trumfa det alltså.
- Hos moffa. Finns så mycket minnen, och så mycket stillhet. 
 
 
4 ord som beskriver mig:
 
Omtänksam
Snäll
Intelligent
Osjälvisk
 
3 saker jag ser fram emot:
 
- Julen. Längtar så mycket så jag döööööör nästan. VIll hem, vill jula, och sova i mitt fina rum samt krama om moder jord ordentligt.
 
 
- Sommarlov, no more school för några månader haha.
 
- Biodags med moder jord. Både Hunger games och sista Hobbit. Måste dock vänta till december men då blir det minsann biomånad.
 
2 bra filmer:
The sound of music (ÄLSKAR, kommer aldrig sluta älska den musikalen)
42 (dör för filmer som är verklighetsbaserade och handlar om någon slags underdog fight för att nå sina mål)
 
 
 
1 bra låt:
Paint the town green - The script

J to the F to the E to the R.

 
Nyklippt, och några decimeter kortare. Så fruktansvärt skönt.

Livet från OCKELBON 2.0: Oktober.

Det är redan november och därmed har oktober flugit förbi i enormt hög hastighet. Standard sammanfattning kommer nedan:
I början av oktober var vi glada över avklarad programmeringslab och sedan hade jag moder jords fina sällskap under en hel helg. Det blev fika, vin, och massor av mys.
Vi var ju som skrivet på musikal, restaurang och ännu mer fika. Love it. 
Sedan var det en kall oktobermorgon som jag förevigade mig själv 05.30 påväg in till t-centralen för jag skulle nämligen åka hem. Dock för att göra tentaveckan hemma och plugga, men ändå. När jag såg skogen, då känner man verkligen att man närmar sig hem alltså. Hjärtat slår lite hårdare liksom. 
Eftersom jag mestadels bara pluggat levde jag i princip i min favorit-onepiece och njutit som tusan. Även hunnit med snöfall och massa disneyfilmer. 
Jag har ju hunnit med Uppsala också hos bästa Mårten och träffat bland annat Anton och Elina. Såååååå kul. Gillar verkligen Uppsala, då det är en mysighetsfaktor som Stockholm tyvärr ibland saknar. Men my Stockholm gals är ju grymma så man har ju så himla kul här ändå va! Som när vi sjöng Mister cool, ovetandes att vi sitter 5 meter ifrån närmaste dörr in till tentasal. Kind of got told off by tentavakten. Piniiiiiiiiiiigt haha, men så himla roligt.
Löser metros korsord varje morgon som vanligt, fastnat framför Soldiers coming home (som tydligen rekommenderas för mig, bara för att de VET att jag gråter tårar som ett vattenfall), fastnat i en 50-60-tals film-era, främst med Marilyn Monroe.
Slutligen nu i helgen var jag hemma i jämtlandet några dagar efter tentahetsen och fick alltså några HELT lediga dagar. Guld värda. Så vi firade mommas födelsedag i förtid och jag passade på med lite egos efter nyklippt (AVKLIPPT!!!) hår. 
 
Fin månad, mycket plugg, men ändå väldigt fin månad.
 

Ett random dygn.

10.00, pluggsession är startat.
11.00: byter ut forna datorhörna till myshörna. Moder jord hoppar, bokstavligen, av glädje.
12.00: plugg åter igen.
13.00: rensar de kvarliggande sakerna i förrådet för att öppna upp mer utrymme.
14.00:  Det SNÖAR (L)
15.00: ÖB-runda med mor och denna bild skildrar hennes ofta återkommande min när kameran trycks upp framför hennes nylle. Med andra ord less brud haha.
16.00: Efter lång produktiv dag förtjänar vi chokladcroissanter. Alltså älska.
17.00: Hittade Barbie-lådan med alla tillbehör samt dockor som mor fixade till då de var lite tuffsiga. Jag har 38 stycken, 38 FREAKIN' stycken. Helt sjukt, jag var verkligen Barbie girl number one. Allt jag önskade mig när jag var liten och jag fick en av mor varje jul/födelsedag, så tacksam tjej.
 18.00: Fick lite besök av lilla pippin utanför fönstret och resterande kvällen spenderades pluggandes/tevetittandes.
 
En random pluggdag från förra onsdagen då jag hade tentavecka. Ett foto i timmen helt enkelt. Riktigt tråkig dag egentligen, men sådana dagar har man ju också ibland. Sådana som jag faktiskt uppskattar mitt emellan allt kaos ibland.

RSS 2.0

mcbnmcbn