Livet från Ockelbon 2.0: September.

 
September månad inleddes med en ytterst fördelaktig äldre film, närmare bestämt "To kill a mockingbird", filmversionen av min favoritklassiker till bok. Därefter har jag haft en enorm hårinspiration av förebilden Dianna Agron. VIll ju som klippa av det, vet att det kommer nog bli snyggt, men vet även att jag kommer tycka att det är så oerhört skönt de första två veckorna, därefter kommer jag sakna långhåret och alla frisyrer man kan göra med det. Ja det är ett dilemma hörreni. Sedan pluggar vi på för fullt till materialprov, vi ska kunna mineraler, bergarter samt jordtyper på ett praktiskt prov. Kul va? Slutligen Harry som vanligt. (L)
HARRY EXHIBITION!!!!!! (Tydligen har jag en ny favoritpose: tungan ute som en oerhört busig hundvalp.... Why?)
Roadtrip slutade med en Chloe i baksätet som slutligen somnade. Jag har minsann lärt moder jord min att skype:a, så saknar vi inte varandra lika mycket när vi får se varandras galna trynen var och varannan dag via telefonen iallafall. Därefter så har jag och min tunga varit på fältresa Mälaren runt. Stopp numero uno var Avfall.
Sjuka mängder avfall alltså. Men vi har ju stannat och kikat på stenar, samt lunchat på fin jamtliliknande (dock inte alls i samma kvalité som fina jamtli såklart) ställe.
Kollat på rullstensåsar i tjock dimma under morgonens tidiga timmar, häpnat över de stora mängder spindelväv som uppenbarade sig i den fuktiga luften, samt lekt gruvarbetare för någon timme sådär.
Tror ni vi kände oss lagom proffsiga i våra XLL-västar och XL-hjälmpar? Jag hade ju hak-band som en liten unge för att hjälmen inte skulle falla av. Får skaffa en egen personligt formad byggarbetshjälm när jag väl börjar jobba for real. För så här kan jag ju inte gå runt, som en oerfaren barnrumpa liksom.
Slutligen besökte vi fint kalkställe där jag dog utsiktsdöden. Lite trött-på-livet ego samt morgonen då regnet och kylan slog in. Men jag fick ju iallafall inviga min gröna fina täckväst. Go och varm var den.
 
Månaden avslutas med egobruden, då jag haft onaturligt flyt med fransarna för en gångs skull. (Ni som känner mig vet...) Dock skildrar den vänstra översta bilden en trött J-fer som trots sin styrkegivande stålmannen-tröja inte kände sig särkilt stärkt denna dag då allt kaos med hantverkare tog plats i min lägenhet likaså.
 
Men allt löste sig och gott folk, när vi vaknar upp imorgon bitti lever vi minsann igenom den första oktober 2014. Redan oktober people. Galet, men samtidigt skönt, nedräkning tills mors ankomst till Stockholmet samt min korta hemgång efter tentagalenheter. 
 
Så njut, för snart är det jul! Längtar som en riktig crazy person. (Ja, jag är klar med julklapparna redan i september, rekord i år även för mig. HATAR julklappsstress och kaos på stan)

Saturday night.

haha Madz drar ett asgarv på tre, ensam, love it.
Sen obligatoriska vuxen-posen med vinglaset.
Sofistikerade såg dem minsann ut.
 
Igår fick man utforska nya delar av Stockholm då vi spenderade kvällen hos Jacob och körde årets sista grillning. Jätte mysigt med bra sällskap och så enormt god mat. VIlket i och för sig kanske inte är någon hög ribba för min del, då min vardag består av pannkakor samt köttbullar och makaroner. But still! Det var riktigt gott.
 
Så en ypperligt bra lördagskväll.

Randoms from random days.

Blandning av korta klipp filmade under detta år. Alltså inte tillräckligt med material för att förtjäna egna två-minuters filmer. (HD måste ses for crying out loud)


Det har varit skola, hotellvistelse (och lyckan som medföljde vid det tillfället), målning, chollande (chilla och kollande sammanlagt alltså), smultronställe samt minimalt med bärplock.

Ja, jag gjorde helt enkelt en resumé med några bortglömda småsnuttar från livet.

 

Fuck it all.

 
Detta beskriver mina känslor just nu oerhört bra.
 
Igår var en så fruktansvärt dålig dag så jag ville bara smälla av, och idag fortsatte den. Renovering i lägenheten bredvid, alltså inget vatten på toaletten för mig. Bredbandet la av, telefonen dog på internet, bästa tröjan gick sönder, problem med lägenhetsnyckel så jag fick fixa ny och ingen mat hann jag få i mig förrän sent på kvällen. Det enda som var någorlunda bra med denna helvetes dag var att jag klarade tentan. Annars var det en ofantligt stor misär utan något slags ljus.
 
Idag fortsatte delar av det och mina känslor skildras fortfarande av bilderna ovan. Kul Jennifer va?
 
 
 
Edit: Fick tillbaka vattnet nu så toaletten är åter funktionsbar. Stackars söta construction worker som jag hetsade två gånger idag om detta jäkla vatten. "Åh so sorry, un momento, fem minuter så kommer. Sorry sorry." Han pratade alltså inte svenska men var så himla söt. Var säkert rädd för sitt liv att jag skulle omvandlas till största gnällkärringen och ringa hans chef för att klaga. Huvvaligen sådan är jag definitivt inte. Men slutet gott allting gott. Nu är jag nöjd för mitt vatten är tillbaka och jag skäms lika mycket för mitt outrage för detta enormt typiska i-landsproblem då det finns barn i Afrika som inte ens har tillgång till rent vatten eller toalett för den delen. Ska helt klart skänka ännu mer pengar än vid nuvarande tillstånd.
 

 
 
 
 
 

Harry Potter Exhibition Extraordinaire.

Hallå folket, en gigantiskt bildbomb kommer här från den bästa söndagen på hur länge som helst. Vi tog nämligen vårt pick och pack för att åka till Norrköping av alla ställen. Men anledningen var ju självfallet Harry Potter Exhibition. Eftersom det inte var något fotoförbud (bara förbjudet med blixt) så fotade jag självfallet så mycket jag kunde för det var så himla häftigt. Så….. enjoy! Lika mycket som jag gjorde alltså.
Så tidigt som 08.00 var avgång. Så jag och denna likasinnade Harry Potter-donna väntade troget vid Karlbergsvägen på Jacob och hans kärra.
Efter två ytterst snabba timmar var vi framme i soliga Norrköping samt utställningen.
När vi kom in fick man 'audio-grejer' där man tryckte in de siffror som var utplacerade överallt i utställningen för att få höra producenternas och costume-designers tankar bakom allt. Här har vi slutstationen Diagon Alley som man skymtade i början, innan allt startade.
Allra först blev man invald i elevhem. När kvinnan frågade om hon hade några frivilliga var jag och Ceci en aning mer exalterade än barnen att räcka upp handen så vi fick hejda oss själva. Blev alltså ingen handuppräckning eller sortering för vår del då vi var generösa nog att ge barnen chansen. (hehehe vi säger så va...)
Efter Hogwarts Express (som vi tyvärr inte fick åka då) så fick vi gå igenom the Fat lady in till Gryffindors common room när deras sängar fanns, samt alla småsaker från filmerna.
Nästan rysningar vid Umbridges kontor alltså... haha.
Lupin (L) och Boggarten i klädskåpet.
Sedan fick vi dra upp de vedervärdiga mandrakes.
Nästa stopp var quidditch och alla dess kostymer samt testkastning av klonkar.
Hagrid hytta var även presenterad och vi provsatte oss självfallet i hans stora fåtölj. Här har ni Jacobs nöjda ansiktsuttryck.
All of the horcruxes. 
Därefter var det ingång i den stora salen och på vägen dit var självfallet Godric Gryffindors svärd.
Same necklace as I have mohahahaha.
Tvillingarnas start till Weasley-s Wizard Wheezes.
Dobbyyyyy (L)
Fawkes (L)
Slutet kom snabbare än väntat och det hade gärna fått pågått i minst en timme till. Men vi hamnade i presentaffären där vi ville köpa allt såklart. Men det var dyrt, och med studentinkomsten som vi erhåller så blev det endast titta men inte köpa. 
Slutligen blev vi enormt hungriga och gav oss ut på jakt efter ett bra ställe i denna stad som jag faktiskt kommit fram till är väldigt mysig. 
Ja slutet gott allting gott.
 
Åh jag är verkligen så glad att vi kom iväg på denna mini-roadtrip för det var så värt 180 kronor. Utställningen startade 2009 och innehåller alltså autentiska ting från inspelningen av alla Harry Potter filmer. Detta var första gången utställningen kom till Europa överhuvudtaget, så vi svenskar är först i Europa att få gå på denna utställning. SÅ HÄFTIGT!
 
Jag älskar Harry och kommer alltid att göra det. Så jag väntar verkligen bara på dagen jag får åka till Harry Potter world Universal i Orlando, Florida. Det har blivit sagt av mig minst hundra gånger men jag säger det igen. Jag kommer med största sannolikhet att börja gråta när jag väl kommer dit och ser det. När man tar Hogwarts express till Hogwarts. Går runt där, sedan beger sig ned mot Hogsmeade för att slutligen shoppa i Diagon Alley. 
 
Det är egentligen helt galet hur man kan bli så fäst vid något som är helt och komplett fiktivt. Men det är så mycket mer än bara böcker och filmer. Det är verkligen en hel generation. En generation av potterheads, av tron på det magiska i vardagen. Ja, jag kan nog inte förklara mycket mer än så. 
 
Men hur som haver, detta var en grym upplevelse och snart blir det Amerikatt såklart.

Deathly Hallows in all glorification.

 
Så fruktansvärt grym födelsedagspresent i efterskott av Ceci, my fellow potterhead. 
 
Ja vad ska jag säga. Tatueringen är väl inte långt borta. Så fanatisk som jag är just nu så kan jag aldrig föreställa mig att besattheten kan ta en plötslig och tvär u-sväng åt det motsatta hållet. Jag tror att jag definitivt kommer att sitta där, 80-år gammal och läsa om alla Harrys äventyr för sisådär 50:e gången, gråta varje gång Lupin är med (då han är min favoritkaraktär) och därefter avsluta helgens bravader med mitt 30:e HP-filmmaraton.
 
Känns som att jag bör medverka i ett program titulerad 'Sveriges Fanatiker' där jag tävlar i ytterst svåra grenar endast innehållandes Harry Potter kunskap. Ja vem vet, kanske om 20 år?
 

Lets get lost, drive all night.

 
Sista kvällen i paradiset, at home alltså.
 

Systemisen hängde med ett tag då jag och bästa brudarna gjorde egen pizza samt morotskaka. Plockade lite morötter i landet, gjorde shots och snackade som vi bara snackar bäst. The worlds greatest gang alltså. (Plus bästa Flippen självfallet, men hon är redan inkluderad som alltid.)

RSS 2.0

mcbnmcbn