Hometown glory.

Home (once again) efter tentorna och spenderade första dagen hos bästa Elin samt familjen Andersson.
 
Felt like third grade again, när vi gick hem från skolan, spelade Kalle Anka på datorn, skrev egna JEP-tidningar (Jennifer-Elin-Posten) och frågade sedan om man fick äta middag hos familjen, and I love it. Känns alltid som hemma i landsbygden.

Secrets.

Vår oerhört vackra bok.
 
Som Flipp köpte för att järngänget ska kunna samla alla händelser i våra liv ur fyra olika personers perspektiv. För att kunna se tillbaka på minnen om tio-tjugo år. På framtida bröllop, nostalgiska kvällar eller helt enkelt bara för att det ska finnas kvar. Älskar det.

Festivaltider i hemstaden.

Hittade några bilder från vår lilla prommis från förfest hos Olle över frösöbron till Yran i somras. En dag som denna med betydligt kallare temperaturer så passade det bra att kolla tillbaka på lite värme, brunare hy och lycka med mina babes. 

Bydala med Järngänget.

Woopsie, kommer en fet bildbomb från fjäll-livet under helgen med bästa järngänget. Men blev så himla fina bilder så det gick verkligen inte att sålla. Bästa: helt lyriska när vi kom till stor-lägenheten som vi fick bo i. Som om vi aldrig bott på ett ställe som är större än 30 kvm haha.
Eh, detta skildrar möjligtvis 1/4 av vad vi hade med oss. Såg ut som vi skulle vara borta i två veckor, när vi bara skulle vara borta två-tre dagar. 
Morgonen efter ankomst var jag uppe och tentapluggade (kul....) men Vilda var också uppe med tuppen och vi körde ett träningspass som resulterat i en grov träningsvärk, still. 
Alltså på riktigt! Det var ungefär -22 grader, så aningen kallt för tårna och ansiktet. Men det var blå himmel, klar sol, bara vi i backen och en freakin' regnbåge? Haha så himla perfekt dag. 
Jag fick premiära min ny-bräda och den var splendid. Riktigt tjejig med vit och rosa but who cares? I love it.
 
Lunch-time för att värma frusna tår och mätta tomma magar.
Finvovven i skidshopen var obligatoriskt kelande efter dagens slut. 
Tha crew.
Massa skrivande i dagboka vår... och vin....... mycket vin. Två boxar med oss plus ginger joes. Haha bättre att ha för mycket än för lite.
I exakt dette skede skaffade (läs tvingade) Vilda Tinder åt mig. Gillar verkligen inte konceptet though men oerhört beroendeframkallande att bara sitta och swipe:a (gaaaaaah).
Lördagen avslutades med go' middag, game-night med lite anställda där och deep-talk på toagolvet till 03.30. 

Så jag antar därmed att man kan dra slutsatsen att det var en så fruktansvärt bra helg (trots mitt tvång till tidigt tentaplugg) med världens bästa järngäng. Saknat att vara samlade alla fyra och nu har vi minsann utnyttjat detta faktum till fullo för att hänga större delen av tiden. 

Tvåtusenfemton i bilder.

Då var det dags igen. Året 2015 har bokstavligt talat susat förbi och här står vi nu inne i 2016. Om fyra år är vi inne i ett nytt årtionde, nämligen 2020, som kändes så fruktansvärt långt borta när vi befann oss i början av 2000-talet. Men här är vi minsann.
Början av detta år var aningen rörig. Pluggade i princip bara inför tentor och skolan var tuff denna period. Men det fanns givetvis fina stunder som när Elin bodde i hufvudstaden och vi kunde hänga, samt engångskamera-bilderna anlände i brevlådan från 2014. (Främst en halkig juldag och lite jämtlandsutgångar)
 
Februari = Gatsby Party. Sjukt roligt på Berns, där vi lyckades fastna någon millisekund leendes mot kameran för promotion-filmen för detta återkommande event i år. Kändes som om vi var tillbaka i 1920-talets elegans. Därefter åkte vi minsann skridskor som ett gäng ostadiga Bambis (med undantag för grymma Madz) i Kungsträdgården, men kul var det!
 
Mamma-månad. Det känns som att jag alltid har en specifik mamma-månad per år. Så jag får nog därmed dedikera denna månad till moder jord. Jag var hemma en underbar sväng (dock inför tentaplugg but still), och sedan hälsade mor på mig i hufvudstaden efter jag skrivit dem, då jag kunde vara ledig. Jag och stockholmsbrudsen hängde även hos erfarna bartenders där vi fick smaka på nya Briska smaken för första gången: Ananas (som för övrigt lyckades bli en av mina favoritcider under sommaren när de väl lanserades på bolaget).
 
Åter igen en hemkomst över påsk. (Tack detta år för alla småledigheter då jag fick chans att åka hem en sväng mest hela tiden haha) Lapade lite sol mot ladugårdsväggen, posade på timmer, hängde med hemvändarpolare och njöt av lugnet. Väl tillbaka i huvudstad var man ungefär så inspirerad som jag och Mikael är på föreläsningsbilden; meaning not so much. Men kämpade på för det var ju snart sommarlooooov.
 
Första tecken på sommar och ma crew firade med volleyboll och middaga hos Jacob. Ceci och jag vinade farväl till min Bromma-lägenhet som jag bodde i under de två första åren. Sedan kom bästa moffa och moder jord för att hjälpa mig att tömma samt därmed flytta ut ur den. Därefter har vi även satt 7000 plant i vår skog som ska växa till sig. Slutligen häng med 3/4 av bästa
järngänget.
Tentorna skrevs första veckan i juni och sedan firades det med utlandsresa till Turkeyland för mig och moder jord. Så fruktansvärt skönt och välbehövligt. Mycket häng overall med alla kompisar som var hemma, samt oerhört rolig midsommar hos Philip. Firade även Kam's b-day och var på min första fest i en lada. En sådär perfekt svensk sommarkväll där majoriteten av tiden faktiskt spenderades i hästhagen, trots hästrädslan jag har, med roliga människor.
 
Bästa månaden. Solning, födelsedag, sommarfester, brygghäng med bästa brudz, hundvakt till moffas vovvar, fotbollsreunion med gamla Ås-laget samt avslutningsvis småbrand i lägenhetshuset vårt. Ganska random men ja så kan det tydligen gå.
Uppenbarligen tog jag mest kort under sista sommarmånaden. Inledde givetvis månaden med yran där vi, som alltid, likt en sekt upprepar presidenten våran samt lyssnar på ypperliga artister. Åkte även ned med bästa mor för att fixa i ordning min nya etta i hufvudstaden, och tog en välbehövlig break ute i Stockholms skärgård hos Vilda med familj vilket var lika nice som det låter: alltså as nice. Levde båtliv här i Jämtland med Leona, samt hängde ute i Grimnäset där lugnet alltid infinner sig. Vi sålde även tyvärr gamla istappen, så forden är härmed såld och ersatt av en renault. Men min gamle övningskörningsbil finns alltid kvar in spirit haha. 
Första månaden i trean på universitetet inleddes med mottagning för internationella masterstudenter. Där vi bland annat begav oss till Skansen (som även jag då fick uppleva för första gången) vilket var så mysigt. Lite get together middag med tha gang samt lite random betonglabbar och skolhäng.
Hade Mårten och Kam på besök i Stockholmet där vi levde runt i hela hufvudstaden under kvällen, och pratade ikapp om allt. Därefter åter igen hemgång för tentaplugg (upp i ottan för att sitta i mörkret 06.30 och studera medan alla andra sover, that's fun...........not) Njöt dock till fullo av höstens vackra färger. Jag och mor gick på Jill Johnsson konsert och efter jag var tillbaka i hufvudstaden för att ha skrivit tentorna firade gänget enormt inför tentafirandet. 
Kämpar lite till innan sista månaden inför jullovet. Var hemma ÄNNU en gång (haha lol hemmakär) då jag fick en biljett av mor hem över första advent. Klart som fasiken man nappar på det. Så oerhört mysigt och få lite snökänsla iallafall. 
 
 
Absolut sista månaden på året innebar många trevliga stunder (med undantag för trädet som gick av och krossade mitt fönster då men men....). Med klassisar och främst med järngänget när jag väl var hemma. Då FLIPP VAR HEMMA! Haha kan aldrig komma över det, så himla överraskad man blev på flygplatsen, och älskar att det spelades in. Slutligen långfärdsskridskor på nyårsmorgonen, samt trevligt nyår med fina (internationella) människor under kvällen.  
 
 
Året kan nog summeras i hoppbilder haha. Favoritposen. Annars är det åter igen ett fint år man har fått uppleva. Jag är som alltid oerhört tacksam för mina nära och kära, bästa moder jord, finaste vännerna. Att man ändå har så många fina människor omkring sig, man blir ju som man umgås utan tvekan. 
 
Därmed är det helt enkelt dags att acceptera samt ge sig in i 2016 med hopp om ännu ett grymt år med olika nya upplevelser (trots plugglivet hehe). Nyårslöfte har jag egentligen inte. Men man kan ju som alltid tänka att med ännu ett nytt år så kommer åter igen nya möjligheter (lol) och jag tänker iallafall försöka ta tillvara på så mycket som möjligt samt helt enkelt leva i nuet. That is basically all you need, at least for now.
 
 

Nostalgi seis. Året 2015.

Sammanfattning av året 2015 i mobilform från Ockelbon 2.0. (med Rhodos-låten á la 2011, som hyllning to the prodigal son, i detta fall daughter, Flipp som återanslöt till järngänget efter ett och ett halvt år i Aussie-land. Så blev helt enkelt bäst med vår låt.)

 

Allt från gatsby-party, moder jords plantsättningsdans (Hahah skön) och Vildas krabbdans till Turkey-vacay med moder jord. Även midsommarlekar, ladugårdsfest (mestadels i hästhagen), How-to-save-a-life-loving av mig och Anton (älskar den låten fortfarande), sång mitt på gatan vid stråket där de placerat ut flera pianon samt mommas skills i slang. ("Chilla", "Selfie", "Groupie", hahaha bästa att hon gör peace-tecknet med tre fingrar och på slutet när hon utbrister "Hur blev det?? Man ser väl för jävlig ut, okammad och hemsk" Haha love her) Slutligen givetvis juldagen, föris med finaste gänget där vi blev aningen berusade (which shows quite well hehe) samt långfärdsskridskor.

Ja, ungefär så har det sett ut ur mobilkameralinsen under året helt enkelt. Mycket trevligt.


New Years Eve Y'all.

Nyårsafton inleddes med långfärdsskridskor på oerhört fin spegelblank is. 
Därefter: destination el casa de Flipp. Kan ju förtälja att vi blev kalas relativt snabbt under kvällens gång. Innan förrätten ens serverats och främst efter välkomstdrinken.
The gang for the night.
Vid denna tidpunkt på natten övertogs kameran (med kamerabandet över huvudet givetvis som säkerhetsåtergärd) av denna australienare. Som mestadels tog extrema närbilder med blixt. Nedan är några exempel som är acceptabla, då resten av bilderna blottar vår extremely questionable state under kvällen way too much haha (woops). 
Haha nöjd Elin.
 
Ja, så här trevlig var vårt nyår. 
 
Långfärdsskridskor på morgonen med Vilda, Elin och Marco. (Oerhört roligt att se en italienare lära sig att åka skridskor, speciellt när han var så pass duktig ju) Jag var aningen nervös då man är ju inte riktigt en skridsko-talang. Dock är det uppenbarligen lättare med långfärds då de är längre. Så var trevlig morgonsyssla. 
 
Sedan på eftermiddagen begav jag och Vilda oss till el casa de Flipp där, som skrivet, man blev aningen kalas då vi hann dricka lite (från 16.00) innan vi ens gjort klart förrätt eller varmrätt haha. Men var en ypperligt trevlig kväll med blandat sällskap: järngänget, en italienerare, två australienare, en lillebror och en kompis från söder. Väldigt internationell och engelskpratande afton där vi fick sällskap av Ås-grabbsen till tolvslaget. 
 
Så det var helt enkelt ett super bra nyår, utan några större förväntningar innan egentligen, (då jag försöker att undvika det, så man ej blir besviken) med oerhört fina människor. Så tack och bock. Nu måste vi lära oss att komma ihåg 2016 som år. Känner redan att det kommer bli svårt?

Livet från Ockelbon 2.0: December.

Lol. Rough freakin' start på december (min favoritmånad efter juli). Det var stamavloppsrensning så lämnade lägenheten tidigt en morgon och befann mig därmed på skolan alldeles för tidigt innan föreläsning. Tyckte oerhört synd om mig själv och förevigade detta för att motta eventuellt medlidande via snapchat. Ceci spillde hot-sauce på tröjan därefter.
 
Sedan hände sjukaste grejen. Tydligen var det en storm Helga som lyckats ta sig upp till Stockholm som nämligen bestämde sig för att knäcka ett träd som föll rakt på min byggnad. Där nedre gren i trädkronan träffade mitt fönster och BARA krossade mitt jäkla (som tur var en av de mindre) fönster. Bör tilläggas att detta hände på en fredagskväll ca 20.10. Kan ju säga att jag var i chocktillstånd och förstod knappt vad som hänt. Jag menar sådant här HÄNDER ju inte? Vad är oddsen att ett träd går av i det första taget, och att det därefter är ett träd just vid mitt fönster, av totalt 30 fönster på den hussidan. Haha kan bara skratta åt hela situationen nu för den är så ridiculous. Iallafall blev det mycket jour-ringande. Till fastighetsjour, till fönsterjour, till moffa. Värst av allt att moder jord jobbade så fick inte tag på henne förrän timmar senare. Haha sådant här händer nästan alltid mig. Tror det är universum som vill tukta och härda mig så jag ska sluta oroa mig för saker i onödan.
Jaja, slutet gott allting gott eller? Fick ju nice view att vakna upp till, med grenarna skrapandes mot krossade fönsterbitarna (inre glaset klarade sig tack gode, så fönstergubben förstärkte med en pålimmad extra glasruta så jag klarar mig tills om 2 veckor då de monterar hela nya fönsterkassetten). Dock var lördagen bättre, åt middag hos tremänningar, och fick finaste hemstickade julsockarna av en av moffas systrar som var på besök. ÄLSKAR dem. Slutligen funny pic of Ceci, sorry bro but it is hilarious so I simply have to post it.
 
Lussebullsbak och luciamorgon i sängen. Favoritdagen under december (efter julafton såklart) är lucia no doubt. Så himla mysigt. Även så himla roligt att traditionen inte ens härstammar från Sverige. 
Bästa dagen att flyga på: en måndag då flygplatsen är i princip öde och man slipper stressen som annars uppstår under helgtrafiken. Därefter BÄSTA på hela månaden: FLIPP ÄR HEMMA. ÖverraskarN. Så himla sjukt, ett och ett halvt år senare. Vi firade med två flaskor vin, mat och efterrätt på Vezzo en helt vanlig tisdagskväll samt pratade om allt mellan himmel och jord. Tills de fick stänga av musiken för att hinta att det kanske var dags för herrskapet att börja röra sig från restaurangen. 
 
Fina jämtländska vyer, och en pre-bangs ego på mig själv.
 
Jag har klippt lugg. Yey, trivs som fisken i vattnet igen haha. Var även på relaxen med moder jord två dagar innan julafton var super nice. Förutom att det i princip bara är gubbhäng där som glor något så fruktansvärt på unga kvinnfolket, så jag höll krampaktigt i min handduk för att skyla mig. Synd att det ska behöva vara så. Men men, slutligen en mysig julafton och standard kortspel dagen efter.
Bästa dagen för reunions, och vårt järngäng var ju återförenade. Så juldagen small det, och spårade som vanligt haha. Men för det mesta in a good way. Föris hos Vilda.
Blondie-gänget. Haha alltså hissbilderna (och x antal videor) kommer jag verkligen inte ens ihåg att jag har tagit. (inte några av my story-bilderna på snapchat heller haha). Kan väl säga att vi låg onekligen relativt högt på promilleskalan. Men inte så det gick överstyr såklart. Dagen efter mådde man som man förtjänade, Elin låg i exakt samma position som hon somnade i på soffan, och jag mådde faktiskt förvånansvärt bra. För att kunna köra bil vid 16.00 tillbaka till landet liksom. Grymt bra juldag iallafall.
Året avslutades med långfärdsskridskor och nyårsfest hemma hos Flipp. Oerhört bra avslut på året.
 
Summa summarum: december har varit en händelsefull månad, med festligheter, hemvändare och olika påhitt. Nu är det ett nytt år och nya möjligheter (lol, klisché) men på riktigt dock, vi har alla möjligheter i världen. You just gotta grab hold of them and commit. 

RSS 2.0

mcbnmcbn