Firenze - Florens.

Åh Florens.
 
Jag och Erika (ma Swedish friend from KTH and roomie) åkte ju till Firenze och Rom under påskhelgen då vi ändå är lediga är nere. Vi kom fram till Florens på onsdag kväll och åkte fredag eftermiddag men hann med att upptäcka staden på hela torsdagen. Den är så fruktansvärt vacker. Sådan mysig känsla med små mysiga gränder med restauranger och varm atmosfär. 

Vackra byggnader givetvis. Som bland annat Duomo och deras gamla bro Ponte Vecchio som byggdes på medeltiden (!!!) över floden Arno och det är butiker längs hela bron. Helt galet. 
 
Sedan så var vi även i Guardia di Boboli, en gigantiskt grön park på andra sidan floden där vi, efter många trappsteg och branta backar, fick utsikt över hela Florens. Oerhört vackert. Så skönt med stora gröna ytor i en annars tämligen betongfylld (men vacker) stad. Summerar hela Italien egentligen, inte så många gröna ytor i storstäderna. 
 
Slutligen åt vi givetvis jätte god mat. Det fastnade dock inte på systemkamerabilderna men jag kan lova er att det var oerhört gott. 
 
Summa summarum: Jag är helt förälskad i Firenze och kan komma tillbaka whenever. I suggest you do the same.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namnet ditt:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (det syns bara för mig)

Skriv din bloggadress så jag kan svara:

Skriv din åsikt. :)

Trackback

mcbn


mcbn
mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbnBlogg listad på Bloggtoppen.se