Livet från Ockelbon (iPhone) 3.0: Mars.

Härmed kommer del två av mars månad i Milano. 
Solat på vår balle där det är nästan vindstilla och oerhört varmt redan i mars. // Brunchat igen givetvis. Jag och Erika har kommit fram till att det blir en weekly occasion. // Ute på Aperitivo åter igen, och körde på gamla godingen Cosmopolitan denna gång. Fruktansvärt stark, men nice. // Gratis shots fick vi minsann också.
Sportat lite bananpannkakor to mix things up. // Vi köpte pizza från ett pizzaställe 50 m bort som vår värd tipsade så mycket om. Det var SÅ gott. // Kommer aldrig tröttna på denna vy, Duomo.
Galna vinhyllor inne på affärerna till galet billiga priser. // Parkhäng med svennegänget i Parco Sempione, i mars. Alltså va?
Åt lite middag efteråt och provade på super goda drinkar på Long Island. Min strawberry daiquiri var så himla god. Inte 70 % spritinnehåll som många andra drinkar här i Milano, utan en riktigt god.
Skulle luncha en ceasarsallad på Pane e vino och blev bjudna på vin innan vi ens fick bordet + oerhört god risotto förrätt (gratis) och sedan var salladen delicious samt brödet vi fick till (gratis såklart). Så vi satt där helt amazed att de bjöd på allt. Skulle ju aldrig ske i Sverige. // Var på första fotbollsmatchen. MIlan- Genoa där vi hamnade mitt i Milan-klacken. Var jätte häftigt, dock lite missplacerade. 12 svenskar och norskar (plus 3 random  asiater raden nedanför oss) som inte kunde ett ord av deras ramsor så vi bara stod där och klappade med haha. Men kul var det! // Ännu mer brunch u guys.
Hittat min absoluta favoritbutik (som tydligen finns i Stockholm ???). // Åt bästa aperitivon. Deseo heter den. För 10 € får man drink och hela deras aperitivo utbud (som var stooort och riktigt bra med olika risottos, kycklingröror med ris, pizza, pastaröror, god sallad och främst en freakin' chokladfondue (!!!) ) // Några dagar var det lite regnigt nu på slutet men nu är vi tillbaka till soliga Milano igen, thank god.
Vinkväll med oerhört gott vin från Toscana. // Solar på ballen givetvis. // När man ska ta snap-vänlig glassbild men fokuset är ganska rejält off. Who can blame the camera though, Duomo är helt outstanding. // Tacokväll med svennarna.
Spontan aperitivo när jag och Erika var på väg hem från stan, det skadar aldrig. // Finlunchen med hemmagjord laxsallad. // Lite stärkande innan vi skulle på middag med italienare. // Där de bodde hade de finaste stereotypiska italienska innegården. Så himla fint med gröna växterna hängandes ned från stålbalkongerna.
Blev bjuden på skaldjursrisotto (lol, those who know me... men hör och häpna, det var faktiskt riktigt gott! Dock åt jag inte mini-bläckfiskarna. Det var lite too much for my taste, då jag smakat på vanliga stora bläckfiskar och är ej helt storm förtjust i konsistensen. // Dagen efter blev det klassiskt bra hamburgarställe, för att bryta av alla Italiensk mat såklart. SÅ gott.
 
Första månaden har därmed varit oerhört bra. Över förväntan. Vi fick bo kvar i fina (vägglöss-fria, nojjiga vi är I know) lägenhet, njutit av så god mat, glass och vin. Kommit in i samhället och skolan bra, samt trivs så bra rent allmänt. Enda set-backen var att vår lägenhet redan var bokad två gånger under de första 18 dagarna i april, tyvärr lyckades inte vår värd avboka dem för dessa två olika airbnb-gäster ville inte försöka hitta något annat boende. Men vi har löst en annan lägenhet under första 12 dagarna, och sedan tänkte vi dra på en liten tripp ned till Florens och Rom under resterande 6 dagar, sedan får vi tillbaka vår lägga resten av tiden till juli. Så det löser sig ju alltid.
 
Annars så trivs jag oerhört. Längtar knappt efter svenskt godis eller knäckebröd längre faktiskt. (Lögn) Har ju hittat fullkornssubstitut här nere, och fruktsubstitut för godiset. Längtar bara efter mor och moffa som kommer om 1 och en halv månad, samt kompisgänget som kommer strax därefter. Ska bli så kul att få visa dem denna fina stad (som kan vara lite shady på kvällarna, beroende vart man befinner sig och huruvida man är en blond svensk tjej.... men allt löser sig så länge man är lite vaksam och vistas i rätt områden).
 
Månadens surnapp:
  • Skar mig med rakhyveln på handledan (djupt) när jag sträckte mig efter en annan sak i necessären. Fråga mig inte hur jag lyckades. Det är för mig ett komplett mysterium.
 
  • Tappade min nya (mors gamla, men ändå så fint bibehållen) Iphone 5s i toan. Alltså va? Det har aldrig hänt mig och såklart så ska det hända i Italien, där jag behöver den som mest då det är enda sättet att få tag på mig. Men den klarade sig ju mirakulöst, förmodligen tack vare våra återlivningsåtgärder. Hoppas bara på inga kvarstående men som blottar sig om några veckor.
 
Månadens motto: Allt löser sig alltid. (Som är snarare livsmottot, men det är ytterst gällande här nere). På ett sätt eller ett annat så löser det sig ju faktiskt alltid. Om än kanske inte riktigt som man tänkt sig först. Men det ordnar sig.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namnet ditt:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (det syns bara för mig)

Skriv din bloggadress så jag kan svara:

Skriv din åsikt. :)

Trackback

mcbn


mcbn
mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbnBlogg listad på Bloggtoppen.se