En sällsynt solig söndag.

Gårdagens söndag när den sällsynta solen äntligen tittade fram i Jämtland. Då passar man minsann på med barbent, fika och våfflor.

Smultronstället once more.

Äntligen.
 
Äntligen blev det några avslappnande dagar hos momma och Vicke ute på landet. Har inte riktigt haft tid att varva ned och bara vara sedan jag kom hem (var ju faktiskt bara 2 veckor sedan) så nu fick jag bara sova ut, andas in frisk luft, lösa korsord (I'm a grandma I know, but I love it), läsa ut mina böcker, äta tunnbröd och älgkött (!!!!), spela kortspel och yatzy, samt bara vara. 
 
Ja, lite sådär som man föreställer vissa pensionärsdagar när man bara "tar det vackert" som Vicke brukar säga. Alla andra dagar är det nice att hitta på grejer, gå på fjällvandring, umgås med folk och hitta på diverse aktiviteter. Men en dag är det så fruktansvärt skönt att bara ta det vackert helt enkelt. A'la pensionärsstyle.

Skärgårdslivet.

Liten kortis från skärgården. Fina människor det där alltså.
 

Randomly in July.

"Hej jag heter Jempa, och jag är kissnödig" kallar jag detta masterpiece.
Lite randoms från första veckan hemma.
 
Bio med moder jord (som vägrade vara med på kort, she has those days. Helt förståeligt dock då jag bombar henne varje dag med kameran upptryckt i ansiktet på henne stackaren. ) Fika och some catching-up med bästa Johanna. Stockholmshäng medan jag väntade på skärgårdsbåten med lil'sis när hon och hennes far ändå befann sig på camping i hufvudstaden. Perfekt timing helt enkelt.
 
Ja, lite randoms sådär. När jag väl orkar plocka upp den oerhört tunga systemkameran och föreviga ögonblick.

Skärgårdshelgen.

En massiv bildbomb från helgen i Stockholms skärgård på Simpans landställe. Scusi för bildmängd, men still, enjoy though.
Vi tog Vaxholmsbåten ut för att njuta lite extra av vattnet och solen. 
Lindis gestaltar korrekta reaktionen från oss när en viss herre nästan kapar mitt huvud, och därefter Lindas precious vinflaska, med sin frisbee. Men blev inget skärgårdsmord, för det var ju faktiskt bara NÄSTAN.
ORKAR inte. Vill ha detta väder varje dag, hela sommaren please?
Grymt bra helg med fina stockholmsgänget (inte träffat vissa av dem på nästan 5 månader, crazy ju) ute på Simpans landställe. Sol, värme, vin, fint sällskap och go' mat. Vad mer kan man begära? 

Milano från systemisens perspektiv.

Milano-livet från systemkamerans lins. På svennegäng och diverse besök.  
 
Ja, vad mer kan jag tillägga än awesomeness?

Milano-livet.

Milano-livet med fina svennegänget från mobilperspektivet, därav crappy kvalité tidvis.

 

(Jag har allvarligt talat så många filmer så det får bli uppdelat i Milano-mobilfim-svennegäng och Milano-systemkamera, med svennegäng, besök och så. )


Men oavsett. Inser verkligen hur roligt vi har haft det under dessa månader. Oerhört glad att jag åkte på utbyte. Fick uppleva en helt ny, oerhört vacker, stad. Träffa fantastiska människor som man aldrig stött på annars. Ätit mängder med go'mat. Druckit mer vin än någonsin i mitt liv. Varit på festival och bland annat sett The Biebster som var grym live där iallafall. Parkhängt. Ätit hundra aperitivos. Pluggat. Solat. Skrattat. Levt.

 

Så ja. Summa summarum. Oerhört tacksam för denna upplevelse, för fina människor och för livet y'all. Så..... ett fett TACK. Nu är det sommarlov.

 

Home.

Hemma.
 
Andra dagen hemma i Östersundet och jag stor-njuter. Nyklippt hår, sommarväder och moder jord-mys. Mår man eller mår man? Saknar ändå Milano-livet pytte lite (mestadels my peeps där) men är så glad över att vara hemma och spendera sommaren på mitt bästa ställe. Kommer bli en grym sommar känner jag på mig redan nu. Så..... ha deeee.

Livet från Ockelbon (iPhone) 3.0: Juni.

Juni månad redan. Crazy.
Fingrabbarna anlände till Milano första dagen av månaden. Vilket var super kul. Bland annat fotbollsspel, matchande blåskjortor, parkhäng och aperitivo. 
Direkt efter de åkte fick jag mitt allra sista besök här nere. Nämligen barndomsvännen. Blev obligatoriska bilder framför Navigli och Duomo såklart. // Fick världens finaste present av henne från London: HOGWARTS SHORTS (!!!!) lever i dem hädanefter. No joke. // Självfallet god aperitivo en av dagarna med go' drinkarna till surjämtarna.
Meeeer pasta till folket såklart- // Lite egodag när jag väl finner orkan att kamma håret, och hör och häpna tom locka det. // Tentaplugget i lägenhet utan AC när det är 32 grader strålande sol utomhus är väl inte det mest optimala? Tur man har frysen i krislägen för att kyla ned sig lite iallafall. // Vattenmelon på balkongen är väl det mest svalkande som erhålles för tillfället.
Sedan var det dags för en välförtjänt tentapluggspaus då vi drog iväg på I-festival där Bastille, Martin Garrix och Justin Bieber minsann spelade. Det var  AMAZING. Chill-musik med Bastille, dansade loss till Martins dj-songs och suktade efter Bibban i 32 graders värme. Oerhört nice med festivalkänsla med fina människor.
Midsommarafton i Milano y'all! Vi införskaffade en gigantisk blombukett med vita blommor för ynka 200 spänn. Så 60 kr var för tre personer att göra fina kransar på, det är fina grejer det. Så vi ordnade kransarna hemma hos oss. // Min midsommarklädsel (dock ytterst svårt att ta kort på med mobilen på egen hand). ÄLSKAR denna byxdress (trots att jag är ovan att visa så pass mycket urringning, men 1) As skönt utan bh. Älskar det livet haha. 2) Så skönt med så lite på sig som möjligt i 35 stekheta graderna, både inne och utomhus. // Midsommarlunchen hos Ume-grabbarna, innan vi begav oss till parken för 5-kamp. 
Ja midsommar var nice. // Är även sugen på hipsterbrillorna som tidigare nämnt. Har ju haft mina gamla glajjor i snart 6 år, så är dags att byta möjligtvis? // The last supper innan alla börjar åka hem wäh. 
 
Då var juni över (!!!) och jag åker hem om 6 dagar. 6 dagar! En tentamen kvar, två avklarade. Vet att den ena har jag fått rättad och är klar, den andra får jag veta på måndag. Hoppas bara den sista går bra nu. För snart så är jag äntligen hemma. Det går nog inte att förstå hur mycket jag längtar hem nu när det väl börjar närma sig på riktigt. Det absolut första jag ska göra är att hoppa upp (lol, snarare ned för hon är så kort) i min fina mors famn och krama henne resten av kvällen. Saknat min lilla moder jord (svar JA, vi har onaturligt nära förhållande men I don't care, så blir det när det bara varit vi liksom). Så snart så snart.
 
 
 
 

RSS 2.0

mcbnmcbn