Midsummer in Milan y'all.

Här kommer en smärre bildbomb från midsommarfirandet med svenskarna (och diverse tillkommande norskar samt finlandssvenskar senare på kvällen). Det var awesome.
Alltså svensk go'mat.
Finasteee.
Är sugen på liknande hipster-brillor som majoriteten av grabbarna har. Si, no?
 Ja, standard.
 
Vi gjorde kransar. Vilket var oerhört roligt, för på vägen till grabbarna så gratulerade alla oss för de trodde vi tagit vår "Laurea" - alltså vår masterexamen. För då har de rena gröna kransar med rött snöre här. Så alla log och var super trevliga, till och med busskontrollanterna struntade i att kolla om vi hade legit busskort haha.
 
Sedan åt vi go' svensk mat (köttbullar <3), drack snaps samt sjöng snapsvisor. Svettades i 35 graders värme (hade nästan tagit svenska regnmidsommaren över det. Men som tur var så lade det sig fram mot kvällen. Man dog bara i princip medan man  stod i solen, med kransen på huvudet som agerade likvärdigt med en mössa). Därefter blev det tårta samt färd till parken för 5-kamp. Som dock slutade i en 4-kamp eftersom alla ballonger sprängdes innan vi ens hann börja med ena leken haha men whatever. VEM tror ni vann 5-kampen? Jo mitt lag givetvis, jag och Emil. Så jäkla tävlingsinriktad när det kommer till lekar eller så (men inte dålig förlorare som tur är hehehe). Avslutningsvis chillhäng tills myggorna tog över livet och vi blev tvungna att retire back to the apartment för att överleva.
 
Så all in all. En riktigt fin midsommar. Synd bara att det är mitt i tentaperioden, för det blev ett konstant undermedvetet som sade åt en att "TA det lugnt nu Jempan, för imorgon ska du upp och plugga kl. 8. :)))) ". Eh ja i den stilen. Men oavsett så hade jag en jätte fin dag och kväll med fina människor. Sista gathering i princip innan alla börjar dra hem. Sad, men längtar så tills att komma hem nu. Spola förbi dessa sista 12 dagar nu OCH att jag har klarat tentorna så blir jag en helnöjd brud.

Summerplans.

Sommarlista
 
Dina planer för sommaren
Som tidigare nämnt, quite a lot. Dagstur i fjällen med mor och moffa. Sent födelsedagsfirande för både mig och moffa. Skärgårdshäng med Stockholmspeeps. Andas ut i Grimnäset hos momma och Vicke. Baka tunnbröd hemma i moffas släktgård (samt hälsa på släkten per usual). Flipp kommer hem (!!!). Äntligen Stråket, ser fram emot det så mycket för så många kommer ju hem, inklusive en själv. Mors kusin gifter sig, och jag ska fotografera, ÄLSKAR bröllop. Ev. utlandsresa med moder jord (som vi försöker få till varje år, bara avslappningstid hon och jag). Sommarjobb på byggkonsultföretag hemma i Östersundet. Samt att bara vara. Komma hem och slappna av. Umgås med min fina släkt och alla fina vänner som kommer hem. Njuta av (mitt redan förkortade dock) sommarlov och andas ut innan sista året (!!!) på KTH drar igång. Galet vad snabbt det gått.
 
 
 
Bästa sommarstället?
Har många. Momma och Vickes Grimnäs är standard. Älskar det. Utsikten över lägdan, potatisodlingarna och vattnet. Lugnet i byn där alla hälsar och man bara kan gå en prommis längs de kurviga småvägarna en solig sommardag. Eller sitta utanför ytterdörren på bron i morgonsolen och bara njuta av fåglarnas kvitter. Eller ligga i horisontalläge i solstolarna på altanen. Samt all go' mat med älgkött och redig fisk givetvis. Ja bara att pick and choose vad man vill göra när man är där haha.
 
Annars har jag moffas familjehem i andra riktningen, mer norrut i Jämtland. Där det också alltid är trevligt att komma och hälsa på släkten. Samma sak där. Lugn by där man kan traska ned till vattnet, gå till lokala matbutiken där alla hälsar. Många släktkalas har anordnats där. Många träd har vi minsann även nyplanterat där haha. 7-8000 plantor tror jag det var förra året? 
 
Utöver det så älskar jag ju hembyn såklart. Trots att jag inte bott där på 6 år, då man blev stadsbo lol, så älskar jag det lika mycket fortfarande. Tur man har vänner och familj som bor kvar där så man kan komma och hälsa på. Med utsikt över Rödöbron samt fjällen. Kan det bli bättre än så? I think not.
Hm, märks det att man är glesbygdsbrud? Inte storstadsbrutta precis hehe. 
 
Här badar du helst?
Lite av en badkruka i svenskt vatten hehe. Men i princip vilket hav som helst and I am game.
 
Hur länge ska du vara ledig?
Cirka 4 veckor! (Vilket är bra, trots minskat sommarlov pga utbytet)
 
Vad ser du mest fram emot?
Ledighet. Vara med mina nära och kära. Köra BIL (crazy, har haft körkort i 6 år om 3 veckor)! Fjällen. Lingongrova och svenskt godis. 
 
Bästa sommarmaten?
Grillat kött. Allt kött. Plus ceasarsallad självfallet. Lite grönsaker må en ju faktiskt försöka få i sig.
 
 
Favoritsommarblomman? 
Heh, whoops kan ju inga namn på blommor förutom ros, lilja, prästkrage, smörblomma och maskros. Men vi drar väl till med prästkrage. De symboliserar riktig svensk sommar för min del. 
 
Vad kommer du köpa inför sommaren?
Nya freakin' linser som inte torkar ut mina ögon (haha nice med synfel va? Kul, och dyr, shopping :)))))))))).
 
Bästa sommardoften?
Nyklippt gräs, grillat, och jordgubbar. Bästa kombon.
 
Så tränar jag i sommar:
Spring spring spring utomhus. Fast vill jätte gärna börja gymma med mor och moffa också (som redan tränar tillsammans, super kul) så får se om gymmet tillåter mig att bara skriva upp mig en kortare tid (probably not, men håller tummarna. Vill ha mer quality time med mina bästa. Har ju saknat dem banne mig)
 
Den ultimata sommardagen
Vakna upp på mitt (framtida, förhoppningsvis egenkonstruerat) egna sommarställe. Sätta sig vid farstubron med en kanelbulle eller dylikt (önskar så att jag kunde säga kaffe, hade varit mer passande), som bakades dagen innan, i solen tidigt på morgonen. Min (ALLDELES EGNA) schäferhund kommer strax efter och lägger huvudet i mitt knä. När ingen annan har vaknat ännu och allt ljud som når öronen är fåglarnas kvitter. Ordnar go' frukost som intas på baksidan, altanen, i solen, med nära och kära samt en utsikt mot vattnet. För att därefter förflytta sig till hammocken där man kan påbörja sin nya bok, vars sidor luktar sådär helt nytt ni vet. Jordgubbar med socker till mellanmål. En båttur med mina fina människor i livet. Skratta ikapp med bästa vännerna där man pratar om livets alla gåtor tills gryningen. Dock ovetandes om det, för att svensk sommar är så fin när solen inte går ned. När det är ljust dygnet runt. Ja typ något i den stilen. Ni vet bara va och andas ut. Samt vara med sina nära och kära <--- Absolut viktigast givetvis.
 (Måste bara tillägga att jag älskar fortfarande Zorros smirk på denna bild. Fotogenisk rackare)
 
Hur vill du minnas sommaren 2017 i höst?
Ultimat lycka.
 

Tre settimane sinistra.

Brun, fräsch och glad Jempa.
 
Endast 3 ynka veckor kvar i Milanot. (Ja förutsatt att jag klarar alla tentor på första försöket då, men oavsett ,blir det omtentor räknas det inte, för isåfall flyger jag tillbaka endast för dagen. Men jag är redan inställd på att klara allt på första, så förhoppningsvis så ska tidigarenämnda icke behövas. Peppar peppar.) Haha märks det att det är en aningen nervös tentabrud som knappar på tangenterna? Stilla intalar sig själv att allt kommer gå bra.
 
Jag är inne i tentapluggperiod nu vilket är ekvivalent med ytterst stor uttråkan. Vilket endast eskalerar när man har cirka 32 plusgrader och strålande sol utanför balkongdörren. Om det tar emot att sitta inne då? Svar ja. Därför jag anpassat mig efter klimatet och kliver upp 6.00 för att plugga, ta en break mellan 12-14 för att få sitta i solen ett tag, och sedan retire back to the study-office. Tillbaka till misären med andra ord.
 
Okej, nu är jag lite hård. Det går bra, men är bara så fruktansvärt mycket att läsa in då ALLT är teoretiskt här. Förutom betongkursen, som endast haft teoretiska föreläsningar men där tentan består av räknetal. Det är två 10 poängskurser var, och en 6-poängare. Därmed är det tufft att ha 20 högskolepoäng som gäller ENDAST på två tentor. Men jag är lugn per usual utåt sett, men jag känner igen att snart blottar sig den inre undermedvetna stressen som brukar resultera i en aningen högre puls samt hjärtslag ibland. Det är väl kul va? Varför känna hjärtat öka i takt och blodet rusa när man är ny-kär, när man kan få en ekvivalent pulsökning av oro över tentaplugg? Dock givetvis utan utsöndring av oxytocinet som gör en "lugn och glad", särskilt vid beröring. Kan ju säga att min konstanta beröring vid alla notes och min bästa vän "överstrykningspennan" producerar ingen större utsöndring av oxytociner i min kropp dessvärre haha.

Aja, whatever. Det är snart över. Det är bara jobbigare när tentaperioden sker under cirka 3-4 veckor, för att vi tentar av en hel termins kurser i slutet av terminen, istället för uppdelningen i perioder som på KTH. Men det är en erfarenhet (lol, försöka se allt från den positiva sidan).
 
Oavsett så har jag fått en gigantisk släng av hemlängtan, vilket jag inte haft innan. Detta är givetvis väntat, med tanke på att jag alltid haft något roligt att göra här i Milano under månaderna innan, och nu sitter jag ensam vid köksbordet med tentaplugg och utlandsväder utanför dörren. Så ser man uppdateringar från alla som fått sommarlov nu och jag längtar hem något enormt. Främst till moder jord, men också Östersundet. Haha jag är galen men jag saknar svensk sommar, bara ta bilen till Ica maxi (alltså köra bil, MISS IT) och ta ordinarie springturen längs Frösön. Gå upp på dagstur i fjällen med FRISK luft (här är det avgaser överallt, dör inombords) och endast tystnad samt minimalt med människor. (Lol, märks det att det är en småstadsmänniska fångad i en storstad här haha?) Sedan har jag så mycket att se fram emot. Jag, moffa och mor ska på fjälltur. Skärgårdshelg med Stockholmspeeps. Flipp kommer hem från Aussieland. Stråket med alla fina människor som kommer hem. Bröllop, där jag ska fota. Ev. utlandssemester med moder jord. Sommarjobb på konstruktionsinriktad konsultföretag. Andas ut i Grimnäset hos momma och Vicke. Ja.... .allt detta men också bara komma hem och få andas ut. Haha märks att man är lite utmattad när man börjar smågråta i telefonen med moder jord och uttrycker "Jag saknar att bara gå på Ica Matmästaaaaarn'" och mor tycker jag är as weird haha. Helt befogat though, vem saknar ica-affären? 
 
Summa summarum. Älskar Italien. Älskar Milano. Älskat dessa månader. Men oerhört less och smärre orolig för tentaplugg samt tentor nu. FET hemlängtan. Älskar värmen här. Saknar ändå svensk sommar. Saknar mor. Saknar lingongrova. Är så redo att åka hem. Men taggad på att klara alla tentor på första försöket. Taggad på sommaren och all ståhej.
 
Ja ungefär sådär? Var inte meningen att det skulle bli så långt, men som mina nära och kära vet, när jag har hemlängtan då finns det inget stopp helt enkelt. Jämte at heart you know.
 
 

Snart 24-årig vänskap i Italien.

Denna vecka fick jag nämligen finbesök av äldsta bästa vännen. Nämligen Johanna.
 
I snart 24 år har vi varit vänner. Det är något typ av rekord. Ända sedan jag föddes (då hon är gamlingen haha). Vi hade oerhört trevligt och det var så roligt att visa henne runt i Milano. Så oerhört lyckat. Nu har hon åkt hem och hemlängtan delxuxe har slagit till som en käftsmäll. Har bara tentaplugg framför mig så är väl inte den absolut roligaste tiden kvar nu. Men men, nästa roliga grej är iallafall midsommar i Milano. Gonna be awesome.

Italien-resan med grabbarna.

Ja man har ju som skrivet varit på en liten mini-vacay då grabbarna kom ned i 10 dagar där vi delvis bodde i Jacobs familjs lägenhet, samt upplevde Milano. Med andra ord var det så fruktansvärt roligt och är så tacksam samt glad att vi faktiskt kom iväg. (Vi har pratat om detta sedan början av KTH men det har aldrig blivit av förrän nu, när jag också conveniently enough pluggar i Italien. Så det passade ju perfekt) Härmed erhålles en hel drös med bilder. Beklagar det stora antalet men i ärlighetens namn gick det inte att sålla mer. So enjoy us, and enjoy Italy.
Jacobs lägga låg längs kusten till väster om Genova, mot franska gränsen. Så himla mysig med massor av kurviga småvägar. Där man slängs lite hit och dit om man råkar befinna sig i baksätet i en av våra hyrbilar (hint: that was me. Lade mig ned i horisontalläge för att slippa parera haha)
FIngrabbarna.
Morgonprommis från byn längs oliv-odlingarna.
Imperia, kuststad.
I princip det bästa på hela resan. Det fanns en vattenkälla, med vattenfall som var super mysigt, samt undangömt där vi badade och filmade med go-pron givetvis.
Sjukt fina vyer över närmaste byarna och havet.
Blev playa-häng en eftermiddag iallafall. Så premiärdoppet är gjort för i år. I medelhavet iallafall.
Sista dagen innan jag åkte tillbaka till Milano åkte vi äntligen till Portofino. Long lost dream för min del. Var SÅ fruktansvärt fint där. Kolla bara så mysig kustby.
Lyckades få till en gruppbild, tur att gubben jag frågade faktiskt tog 3 bilder. För detta var den enda av de tre som inte var suddig. Hallelujah på den. Synd att man inte riktigt var beredd på slutet då och mest klagade skeptisk på att gubben förmodligen tyvärr inte tog så jätte bra bilder. Befogad kritik uppenbarligen haha.
Avslutningsvis spenderades helgen i Milano då de kom och hälsa på i min tillfälliga storstad. Hängde bland annat, per usual, i Parco sempione. Käkade massor också givetvis, men fångades tyvärr inte på systemkamerabild. Men nice var det.
 
Ja. Så var det över då. Är så tacksam att det blev av och att iallafall 5 av gänget hade möjlighet att komma hem (vi är typ 11 tot inklusive mig). Var ett välbehövligt avbrott från plugget för min del, och alltid så himla roligt att hänga med min Stockholmspeeps. Har saknat dem juuuu.
 
Nu när man varit borta i snart 4 månader inser man hur mycket man faktiskt saknar sina människor där hemma. De har ju varit ens vardag de senaste snart 4 åren. Men i juli ses vi minsann igen, och då ska jag krama om resterande delar av gänget som tyvärr inte hade möjlighet att hänga med under denna vecka. 
 
Får, som alltid, en liten släng av hemlängtan så fort något av mina besök åkt hem och lämnat mig kvar här. Men nu är det faktiskt bara 1 månad kvar, och sedan är jag hemma i Svezia igen. Då lär jag säkerligen längta tillbaka till Italien och Milanos varma klimat samt de fina människorna här. Men jag vet ju som alltid, att borta är bra men hemma är bäst. Plus, nu har jag mitt allra sista besök här: Bästa barndomsvännen Johanna. Så hinner inte riktigt få så mycket mer hemlängtan för efter det är det rå-tentaplugg resterande månad. Usch. Can't wait eller vad säger man?
 

Italien.

 

Italienresan med KTH-grabbarna. (Se i HD 1080 p)

 

Helt amazing var det. Att få ett pluggavbrott på ca 10 dagar och åka till Jacobs familjs lägenhet väster och kusten vid Genova (mot franska gränsen) och bada, sola, roadtrip:a till närliggande kuststäder. Samt avslutande vackra Portofino. För att avslutningsvis ta emot grabbsen i Milano så de fick upptäcka min nuvarande stad lite mer.

 

Tack vare go-pro lyckades vi filma ihop en rejäl mängd med klipp under resans gång. Jag kunde dessvärre inte klippa mer än så här, så 7 min lång men enjoy. It was awesome.

 

Livet från Ockelbon (iPhone) 3.0: Maj.

Maj månad redan. Jisses tiden bara flyger förbi. Här är summering av månaden från mobilkameralinsen iallafall.
Månaden började (tekniskt sett från slutet av april men oavsett) med en gigantisk påse med lösviktsgodis från Sverige från bästa Celiné, sinnes typ 2 kg. Jag och Erika satt bokstavligt talat och åt i 4 timmar innan vi insåg orimligheten i det hela och var tvungen att avsluta samt bjuda bort resterna till resterande svennegänget på fredagen. MEN fruktansvärt gott var det. // Utgång med gänget. // Sedan kom bästaste vännen Elin och hälsade på över helgen (yeeey mitt första besök) och hade med sig liten småbeställning av mig från Svezia (torrschampo och lingongrova samt marabou var dem absolut viktigaste tingen att medföra) Kan även tillägga att vi  (Läs: jag) åt upp alla chokladkakorna under 3 dagar. Så oerhört gott. // Drog lite turistbesök i finvädret. Bland annat till mäktiga Duomo såklart.
Obligatorisk egobild framför den magnifika byggnaden såklart. // Åt i Navigli en sen lördagskväll. // Parkhängde i Parco Sempione. // Gick upp och kollade utsikten från terassdelarna av Duomo-katedralen. Magnifik är den. Elin också såklart.
Enda dagen då vädret svek. Men det passade ändå bra med majoritet av inomhusbruk då. // Fantastisk är den från insidan. Helt fantastisk.
Nästa besök var minsann kära mor och moffa. Första stopp var givetvis universitetet, för att visa att man gör annat än att dricka vin såklart. // Sprang första milen för i år (innan Polimirun-loppet). // Innan pizza-middag med moder jorden. // Så var det ju gasque också med svennegänget, samt utgång (per usual) och då måste det tas en obligatorisk bild framför upplyst Duomo (Fastän man missar 2/3 av katedralen. Men vad gör det när vi kommer med på bild?
Bästa. // Vi har ätit gott, parkhängt mycket. // Varit i Navigli i solnedgång. // Hur klarar jag mig utan dessa fina människor egentligen? Storbebisen är en aning nedstämd efter de åkte hem, men 23 bast ska man väl klara sig längre än 8 veckor utan sin mor och moffa? Gränspuck för min del haha.
Sedan var det dags för Polimirun. Vi var 4 tappra krigare från svennegänget som antog utmaningen. Jag borde inte ha sprungit på grund av min överansträngda fot, men med lite tejpning och dedikering till att ta sig i mål för en goodiebag så sprang man minsann över mållinjen. Goodiebagen var dock inte mycket att hurra för, men whatever, vi sprang loppet i gassande sol med 12000 andra personer. Det var nice. // Därefter har vi balkonghängt med mycket pastamiddagar. Såklart. // Litet förhäng i vår lägenhet (där vi försökte vara överdrivet tysta för vi vill visa respekt till vår fina hyresvärd. Vi lyckades skapligt faktiskt då vi stängde in oss i hettan 8 pers i Erikas sovrum med stängda dörrar haha. // Drack Baileys med fina Sara. Länge sedan och det satt ju som
en smäck.
Var på "Pizza club - no limits", en restaurang där de serverad 200 olika pizzasorter där man får tacka ja eller nej till alla pizzor de kommer ut med så man får prova alla. INKLUSIVE efterrättspizzor. Tror ni jag dog lite eller? Svar ja. Så gott. // Sedan kom ju mina fina KTH-grabbar och hämtade upp mig för att bo i Jacobs familjs lägenhet vid kusten i en by nära Imperia (väster om Genova, mot Frankrikes gräns). SÅ NICE. 
Vi vandrade runt överallt mestadels, upptäckte lite delar av närliggande byar/städer. // Själv vandrade jag givetvis in i en öppen kyrka och fotade. Älskar kyrkor. // En källa med super fint vattenfall traskade vi ca 15 min till från Jacobs by. En riktig oupptäckt liten pärla.
Självfallet blev det efterlängtat strandhäng en eftermiddag iallafall, och första doppet i havet avklarat. Var faktiskt inte ens kallt. Mvh badkrukan. (DÅ är det varmt) // Kollade alla vyer och åt glass i Imperia.
Tog lite powernaps i solen från 7-9. DRÖMMEN att kunna göra det. Älskar utlandet. // Sista dagen innan jag behövde åka tillbaka till plugget innan grabbarna anländer till Milano, då åkte vi minsann till Portofino. Har alltid velat åka dit enda sedan jag råkade hamna på en blogg för några år sedan där bloggaren hade varit där. Bilderna såg så fina ut och det var verkligen lika fint i verkligheten. Aningen dyrt på restaurang och gelaterior, men whatever, det är värt det för utsikten var svårslagen. Precis vid kusten och hela avslutande kustvägen dit var fantastisk att titta på.
Ja ni ser ju bara. Plus en god mörk choklad och bananglass. // Avslutade månaden med att krama om delar av Svennegänget innan de försvann ut i natten på en utgång. Medan jag traskade hemåt för morgondagens tuffa lektioner.
 
 
Ja, vad ska man säga. En oerhört bra månad. Med massor av fint besök och roliga händelser. Börjar sakta inse att det endast är dryga månaden kvar här nu. Det känns både skönt och dåligt. Men oavsett är det bara att njuta av sista tiden nu (och plugga järnet inför tentorna) så laddar vi inför en awesome sommar i Svezia efter dessa fantastiska månader. Agreed? Si si.)
 
 
 

RSS 2.0

mcbnmcbn