Livet från Ockelbon (iPhone) 3.0: Maj.

Maj månad redan. Jisses tiden bara flyger förbi. Här är summering av månaden från mobilkameralinsen iallafall.
Månaden började (tekniskt sett från slutet av april men oavsett) med en gigantisk påse med lösviktsgodis från Sverige från bästa Celiné, sinnes typ 2 kg. Jag och Erika satt bokstavligt talat och åt i 4 timmar innan vi insåg orimligheten i det hela och var tvungen att avsluta samt bjuda bort resterna till resterande svennegänget på fredagen. MEN fruktansvärt gott var det. // Utgång med gänget. // Sedan kom bästaste vännen Elin och hälsade på över helgen (yeeey mitt första besök) och hade med sig liten småbeställning av mig från Svezia (torrschampo och lingongrova samt marabou var dem absolut viktigaste tingen att medföra) Kan även tillägga att vi  (Läs: jag) åt upp alla chokladkakorna under 3 dagar. Så oerhört gott. // Drog lite turistbesök i finvädret. Bland annat till mäktiga Duomo såklart.
Obligatorisk egobild framför den magnifika byggnaden såklart. // Åt i Navigli en sen lördagskväll. // Parkhängde i Parco Sempione. // Gick upp och kollade utsikten från terassdelarna av Duomo-katedralen. Magnifik är den. Elin också såklart.
Enda dagen då vädret svek. Men det passade ändå bra med majoritet av inomhusbruk då. // Fantastisk är den från insidan. Helt fantastisk.
Nästa besök var minsann kära mor och moffa. Första stopp var givetvis universitetet, för att visa att man gör annat än att dricka vin såklart. // Sprang första milen för i år (innan Polimirun-loppet). // Innan pizza-middag med moder jorden. // Så var det ju gasque också med svennegänget, samt utgång (per usual) och då måste det tas en obligatorisk bild framför upplyst Duomo (Fastän man missar 2/3 av katedralen. Men vad gör det när vi kommer med på bild?
Bästa. // Vi har ätit gott, parkhängt mycket. // Varit i Navigli i solnedgång. // Hur klarar jag mig utan dessa fina människor egentligen? Storbebisen är en aning nedstämd efter de åkte hem, men 23 bast ska man väl klara sig längre än 8 veckor utan sin mor och moffa? Gränspuck för min del haha.
Sedan var det dags för Polimirun. Vi var 4 tappra krigare från svennegänget som antog utmaningen. Jag borde inte ha sprungit på grund av min överansträngda fot, men med lite tejpning och dedikering till att ta sig i mål för en goodiebag så sprang man minsann över mållinjen. Goodiebagen var dock inte mycket att hurra för, men whatever, vi sprang loppet i gassande sol med 12000 andra personer. Det var nice. // Därefter har vi balkonghängt med mycket pastamiddagar. Såklart. // Litet förhäng i vår lägenhet (där vi försökte vara överdrivet tysta för vi vill visa respekt till vår fina hyresvärd. Vi lyckades skapligt faktiskt då vi stängde in oss i hettan 8 pers i Erikas sovrum med stängda dörrar haha. // Drack Baileys med fina Sara. Länge sedan och det satt ju som
en smäck.
Var på "Pizza club - no limits", en restaurang där de serverad 200 olika pizzasorter där man får tacka ja eller nej till alla pizzor de kommer ut med så man får prova alla. INKLUSIVE efterrättspizzor. Tror ni jag dog lite eller? Svar ja. Så gott. // Sedan kom ju mina fina KTH-grabbar och hämtade upp mig för att bo i Jacobs familjs lägenhet vid kusten i en by nära Imperia (väster om Genova, mot Frankrikes gräns). SÅ NICE. 
Vi vandrade runt överallt mestadels, upptäckte lite delar av närliggande byar/städer. // Själv vandrade jag givetvis in i en öppen kyrka och fotade. Älskar kyrkor. // En källa med super fint vattenfall traskade vi ca 15 min till från Jacobs by. En riktig oupptäckt liten pärla.
Självfallet blev det efterlängtat strandhäng en eftermiddag iallafall, och första doppet i havet avklarat. Var faktiskt inte ens kallt. Mvh badkrukan. (DÅ är det varmt) // Kollade alla vyer och åt glass i Imperia.
Tog lite powernaps i solen från 7-9. DRÖMMEN att kunna göra det. Älskar utlandet. // Sista dagen innan jag behövde åka tillbaka till plugget innan grabbarna anländer till Milano, då åkte vi minsann till Portofino. Har alltid velat åka dit enda sedan jag råkade hamna på en blogg för några år sedan där bloggaren hade varit där. Bilderna såg så fina ut och det var verkligen lika fint i verkligheten. Aningen dyrt på restaurang och gelaterior, men whatever, det är värt det för utsikten var svårslagen. Precis vid kusten och hela avslutande kustvägen dit var fantastisk att titta på.
Ja ni ser ju bara. Plus en god mörk choklad och bananglass. // Avslutade månaden med att krama om delar av Svennegänget innan de försvann ut i natten på en utgång. Medan jag traskade hemåt för morgondagens tuffa lektioner.
 
 
Ja, vad ska man säga. En oerhört bra månad. Med massor av fint besök och roliga händelser. Börjar sakta inse att det endast är dryga månaden kvar här nu. Det känns både skönt och dåligt. Men oavsett är det bara att njuta av sista tiden nu (och plugga järnet inför tentorna) så laddar vi inför en awesome sommar i Svezia efter dessa fantastiska månader. Agreed? Si si.)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namnet ditt:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (det syns bara för mig)

Skriv din bloggadress så jag kan svara:

Skriv din åsikt. :)

Trackback

mcbn


mcbn
mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbnBlogg listad på Bloggtoppen.se