Summerplans.

Sommarlista
 
Dina planer för sommaren
Som tidigare nämnt, quite a lot. Dagstur i fjällen med mor och moffa. Sent födelsedagsfirande för både mig och moffa. Skärgårdshäng med Stockholmspeeps. Andas ut i Grimnäset hos momma och Vicke. Baka tunnbröd hemma i moffas släktgård (samt hälsa på släkten per usual). Flipp kommer hem (!!!). Äntligen Stråket, ser fram emot det så mycket för så många kommer ju hem, inklusive en själv. Mors kusin gifter sig, och jag ska fotografera, ÄLSKAR bröllop. Ev. utlandsresa med moder jord (som vi försöker få till varje år, bara avslappningstid hon och jag). Sommarjobb på byggkonsultföretag hemma i Östersundet. Samt att bara vara. Komma hem och slappna av. Umgås med min fina släkt och alla fina vänner som kommer hem. Njuta av (mitt redan förkortade dock) sommarlov och andas ut innan sista året (!!!) på KTH drar igång. Galet vad snabbt det gått.
 
 
 
Bästa sommarstället?
Har många. Momma och Vickes Grimnäs är standard. Älskar det. Utsikten över lägdan, potatisodlingarna och vattnet. Lugnet i byn där alla hälsar och man bara kan gå en prommis längs de kurviga småvägarna en solig sommardag. Eller sitta utanför ytterdörren på bron i morgonsolen och bara njuta av fåglarnas kvitter. Eller ligga i horisontalläge i solstolarna på altanen. Samt all go' mat med älgkött och redig fisk givetvis. Ja bara att pick and choose vad man vill göra när man är där haha.
 
Annars har jag moffas familjehem i andra riktningen, mer norrut i Jämtland. Där det också alltid är trevligt att komma och hälsa på släkten. Samma sak där. Lugn by där man kan traska ned till vattnet, gå till lokala matbutiken där alla hälsar. Många släktkalas har anordnats där. Många träd har vi minsann även nyplanterat där haha. 7-8000 plantor tror jag det var förra året? 
 
Utöver det så älskar jag ju hembyn såklart. Trots att jag inte bott där på 6 år, då man blev stadsbo lol, så älskar jag det lika mycket fortfarande. Tur man har vänner och familj som bor kvar där så man kan komma och hälsa på. Med utsikt över Rödöbron samt fjällen. Kan det bli bättre än så? I think not.
Hm, märks det att man är glesbygdsbrud? Inte storstadsbrutta precis hehe. 
 
Här badar du helst?
Lite av en badkruka i svenskt vatten hehe. Men i princip vilket hav som helst and I am game.
 
Hur länge ska du vara ledig?
Cirka 4 veckor! (Vilket är bra, trots minskat sommarlov pga utbytet)
 
Vad ser du mest fram emot?
Ledighet. Vara med mina nära och kära. Köra BIL (crazy, har haft körkort i 6 år om 3 veckor)! Fjällen. Lingongrova och svenskt godis. 
 
Bästa sommarmaten?
Grillat kött. Allt kött. Plus ceasarsallad självfallet. Lite grönsaker må en ju faktiskt försöka få i sig.
 
 
Favoritsommarblomman? 
Heh, whoops kan ju inga namn på blommor förutom ros, lilja, prästkrage, smörblomma och maskros. Men vi drar väl till med prästkrage. De symboliserar riktig svensk sommar för min del. 
 
Vad kommer du köpa inför sommaren?
Nya freakin' linser som inte torkar ut mina ögon (haha nice med synfel va? Kul, och dyr, shopping :)))))))))).
 
Bästa sommardoften?
Nyklippt gräs, grillat, och jordgubbar. Bästa kombon.
 
Så tränar jag i sommar:
Spring spring spring utomhus. Fast vill jätte gärna börja gymma med mor och moffa också (som redan tränar tillsammans, super kul) så får se om gymmet tillåter mig att bara skriva upp mig en kortare tid (probably not, men håller tummarna. Vill ha mer quality time med mina bästa. Har ju saknat dem banne mig)
 
Den ultimata sommardagen
Vakna upp på mitt (framtida, förhoppningsvis egenkonstruerat) egna sommarställe. Sätta sig vid farstubron med en kanelbulle eller dylikt (önskar så att jag kunde säga kaffe, hade varit mer passande), som bakades dagen innan, i solen tidigt på morgonen. Min (ALLDELES EGNA) schäferhund kommer strax efter och lägger huvudet i mitt knä. När ingen annan har vaknat ännu och allt ljud som når öronen är fåglarnas kvitter. Ordnar go' frukost som intas på baksidan, altanen, i solen, med nära och kära samt en utsikt mot vattnet. För att därefter förflytta sig till hammocken där man kan påbörja sin nya bok, vars sidor luktar sådär helt nytt ni vet. Jordgubbar med socker till mellanmål. En båttur med mina fina människor i livet. Skratta ikapp med bästa vännerna där man pratar om livets alla gåtor tills gryningen. Dock ovetandes om det, för att svensk sommar är så fin när solen inte går ned. När det är ljust dygnet runt. Ja typ något i den stilen. Ni vet bara va och andas ut. Samt vara med sina nära och kära <--- Absolut viktigast givetvis.
 (Måste bara tillägga att jag älskar fortfarande Zorros smirk på denna bild. Fotogenisk rackare)
 
Hur vill du minnas sommaren 2017 i höst?
Ultimat lycka.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namnet ditt:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (det syns bara för mig)

Skriv din bloggadress så jag kan svara:

Skriv din åsikt. :)

Trackback

mcbn


mcbn
mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbnBlogg listad på Bloggtoppen.se