Livet från Ockelbon (iPhone) 3.0: Mars part 1.

 Första månaden av Milano har snart gått. Det är ytterst tydligt att det är ett mat-land jag anlänt i (obviously), vilket skildras i månadens mobilbilder nedan. Det är dock perfekt för min del, så jag kan utvecklas från min 5-årings matpreferenssmak. Eftersom mycket har fångats via telefonen så har jag delat upp månaden i två delar. Låter logiskt inte sant?
 Inledde (egentligen slutet av februari då, men whatever) sista helgen med skotertur med Leona och Tompa i finväder samt iklädd mitt favorit underställ.
 Innan jag åkte var det oerhört svårt att packa. Blev 3 kg övervikt men whatever, det går an! // Aningen likgiltig till ett stort moment i mitt liv. Kändes verkligen inte som att jag ska lämna i Sverige i 5 månader, men jag lovar, jag var oerhört glad och förväntansfull på insidan. // Flyget tog bara 2 och en halv timme, så kändes knappt att man åkte utomlands. // Sedan, som tidigare skrivet, så åkte vi 6 stops för långt med bussen från flygplatsen (whoops haha), men snälla värden hämtade oss med bagage och allt. Så när vi anlände till lägenheten blev vi så glada för den var så stor, fräsch och fin, samt med gammeldags mysig stil (minus de orangea detaljerna, men det gömde vi så bäst vi kunde när vi väl var ensamma).
Bilderna gör den inte rättvis. Den är jätte ljus, vita väggar, nyrenoverat kök och fräsch badrum samt högt i tak plus balkong som ej fastnade på bild.
Såklart åkte vi in till centrum första dagen för att se Duomo katedralen. SÅ vacker. Vi ska gå in i den vid ett senare tillfälle också, tror jag kommer bli ännu mer amazed då. // Självfallet blev det en pizza som första middag i Milano och den var oerhört god för bara 76 spänn. I mean what?? // Kompenserade dock för allt bröd samt glass till frukost/lunch/middag med fräsch sallad som lunch under välkomstdagarna. // Glad Jempa inne på toabreak under välkomstdagarna.
Sista välkomstdagen missade vi såklart föreläsningen, men kom självfallet i tid till fikat. Haha prioriteringar här i livet. // Vi unnade oss en oerhört god egengjord Ceasarsallad hemma, där alla råvaror som skinkor, ost, vin samt bröd är såååå billigt här jämfört med Swedenland. // Solen visar givetvis sin fina sida vissa dagar och jag fick till och med klockbränna under en av dagarna. Nice att solen tar lite redan i mars. // Gelaton. Alltså. Så. God. Samt så prisvärd. Strut eller kopp med 2 kulor för 24 kronor. Hemma tar de minst 30, och då är kvalitéten uppenbarligen inte samma som här. Fruktansvärt god glass.
En del av frivilliga touren av några Italienska studenter. Kan ju säga att dessa kvarter var fyllda med dyra märken från topp till tå, inga slumstreets här inte. // Super brunchen jag och Erika unnade oss i fredags när vi var lediga. Sjukt, som sagt 30 kr per person, köpt från bageri och supermarket. Sinnes! // Bra fransdagar har jag tydligen erhållit här i Milano. Man tackar. // Utgång i lördags, på väg till förfest i kvarteret bredvid.
Svennegänget! (Plus en holländare som tvingar alla andra 10 svenskar att prata engelska haha) // På väg till nattklubb och passerar Duomo (passerar den varje dag vi ska in till stan, för ärende, på väg till nattklubb, gåendes hem ja whenever. // Jag har ju faktiskt lyckas hitta "Fibre" produkter här i Italien. Så hör upp kära svenskar: Det finns inte BARA vitt bröd här. Det finns några undantag med grövre bröd (dock inte lika grovt som i kära Svealand, but still, bättre än vitt) OCH de har wasa knäckebröd (!!!). Upptäckten av knäckebrödet gjorde mig salig. // Så här fint har vi det på vår balkong så fort det är sol. Självfallet med mat-tillbehör när vi sitter där.
Galleria Vittorio Emanuele. Helt fantastiskt. // Super god aperitivo, numero due. // BÄSTA pizzan jag ätit hittills i Milano. Folk köar på luncherna och middagarna för att få äta den. Vi kom dit strax innan tolv, innan det öppnar och fick plats. Riktig Napoli-pizza, vedugnsbakad och tunn men gigantiskt med fantastisk mozzarella. Ja vattnas det inte i munnen vid dessa bilder så vet jag inte vad. // Porta Sempione med en del av gänget i finväder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namnet ditt:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (det syns bara för mig)

Skriv din bloggadress så jag kan svara:

Skriv din åsikt. :)

Trackback

mcbn


mcbn
mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbnBlogg listad på Bloggtoppen.se