Milano. MI.

I am finally here.
 
Jag och Erika har nu varit här i tre dagar och stormtrivs. Roligt att det absolut första vi gör är att åka 6 stops för långt med bussen. Tur vi har en oerhört snäll värd som hämtar upp oss med bilen och vårt feta bagage för att ta oss till lägenheten vi hyr. Haha alltså. Men annars har allt gått super bra, och frukosten är ju en annan femma. Jätte god, men onyttig haha. Jag försökte gå i butiken och leta efter ordet "le fibre del pane", för att hitta fullkornsbröd haha. And I did! såg bara FIBRE och tog den, tänkte bättre än pane bianco (alltså tur man läst spanska så man fattar lite av orden haha). Självklart unnade vi oss en pizza till middag första dagen i pizzans land. When in Italy am I right?
 
Höjdpunkten so far: Duomo katedralen. Så freakin' amazed by the construction it is ridiculous. Fruktansvärt fin och imponerad på hantverket de åstadkommit för hundratals år sedan, utan de flertal verktyg vi erhåller idag.
 
Kort summa summarum: allt är toppen so far. Vi vill inte jinxa något men det känns verkligen helt rätt att vara här och det är så konstigt för det kändes inte ens överväldigande på något vis att lämna Sverige när man väl var på Arlanda. Det kändes som att man skulle flyga till Göteborg eller liknande. Väl här så går det relativt lätt att komma in i samhället och hur allt fungerar (trots att vissa inte pratar engelska, men som jag alltid säger; ALLT går med lite handgester och pekande, samt eventuellt några ord på spanska då de ibland är snarlika de italienska orden... som "No zucchini, pero es verde" när vi skulle fråga efter gurka på affären haha. Men mycket riktigt nog hittade den snälla italienaren "cetriolo" as it is called in italian. Har man lärt sig det haha) Så hoppas det flyter på helt enkelt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namnet ditt:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (det syns bara för mig)

Skriv din bloggadress så jag kan svara:

Skriv din åsikt. :)

Trackback

mcbn


mcbn
mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbnBlogg listad på Bloggtoppen.se