Veckodagarna i Milano.

Här kommer en liten recap från veckans gång:
Frukost på vår balkong i solen, givetvis.
Här har ni vår anrika skola grundad 1863, så den är tämligen gammal men så vacker med de äldre fina betongbyggnaderna. (Sounds weird I know, när jag talar om byggnader som att de är fagra människor. Men pluggar man till byggkonstruktör så är det en fascination som kanske inte alla andra har. Men TUR är det väl att vi äro alla olika?)
Sedan blev det Aperitivo-kväll ute på en restaurang, så vi fick minsann besök av Rebecca och vinade lite innan. 
Sedan hände det sjukaste dagen efter. Jag TAPPADE min iphone 5s Ockelbo i toaletten (!!!!) haha alltså jag orkar inte med mig själv. Har alltid varit så försiktig med just det, för jag vet att fuktskador är dödskottet för iphones. Men jag var blixtsnabb att få upp den (seriöst, ingen tid för chock, reaktionsförmågan var för en gångs skull abnormalt snabb och jag slet upp den på 1 sekund), torkade av den, skrek i förtvivlan till Erika som hjälpte mig. Så här kommer guiden om ni råkar tappa er kära mobil i toan:
1. Googla närmaste tipsguide på hur man ska göra när man tappat mobilen i toan (lol)
2. Stäng av telefonen PRONTO
3. Ta ut sim-kortet (och batteriet om man kan, men det går ju icke på iphones om ni inte är brainiacs och kan plocka isär den.... Själv skulle jag nog aldrig få ihop den igen om jag försökte mig på det.)
4. Hårföna på långt avstånd in (helst kall), men vi hade bara ljummen luft som kallast på Erikas hårtork, luft i telefonen så den torkar lite sakta med säkert.
5. Placera telefonen i en påse med ris och vänta helst 3 dagar. Jag väntade 2 dagar och 6 timmar.
6. Be lite till mobilgudarna att telefonen ska överleva så du slipper slösa 3000 spänn på en ny telefon (när man som i mitt fall hellre lägger de pengarna på att resa här i Italien eller njuta av maten)
 
Detta är tipsen alltså. Sedan är det en cirka 50/50 chans att den överlever eller ej... And in my case:.....
ÖVERLEVDE DEN!!! Ockelbon klarade sig med smärre fuktskador i övre delen av skärmen. Dock fungerade all touch, alla ljud och det bästa är att på bara en dag så har fukten inuti på denna bild avdunstat så nu är det i princip inget kvar. (Alltså wow?) Så hoppas bara nu den håller sig såhär, så den inte bara kajkar ihop om några veckor som långtidsmen efter toaincidenten. Men så här har ni iallafall living proof att det går att rädda en iphone från drunkningsolycka i toan. För er oroliga själar där ute: givetvis är den desinficerad femhundrasjuttioelva gånger. Gotta keep it fresh.
 
Ja, så lite happenings från veckan. Bortsett från toaincidenten (som ändå slutade lyckligt, förhoppningsvis) så har det varit en toppen första vecka i skolan. Kurserna är bra, eventuellt lite svåra, professorerna pratar crappy engelska men det var jag ju förberedd på, och klasskamraterna är super trevliga. Ja.... det är de andra utbytesstudenterna. Italienarna i skolan håller sig mestadels för sig själv, vilket jag kan relatera till då jag har fått oerhört perspektiv för våra utbytesstudenter hemma på KTH. Men det blir ju så när man gått med samma människor i snart 4 år (och pratar samma språk), då är det inte lätt att släppa in en ny människa som dessutom resulterar i språkbyte för hela gruppen på grund av en person. Harsh perhaps, men det är tyvärr lite så. 

Plus, italienarna här nere måste betala för sina tentor. Så de är oerhört ambitiösa och skriver ned bokstavligt talat varenda ord läraren skriver ned. Vilket är förståeligt, så hade nog jag också varit isåfall, därmed är jag oerhört tacksam för vår fria utbildning i Sverige (trots att man tar på sig ett gigantiskt CSN-lån, men det är ändå det billigaste lånet vi kommer ta i vårt liv så). 
 
Summa summarum, toppen början av första skolveckan. Let's keep it going shall we?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namnet ditt:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (det syns bara för mig)

Skriv din bloggadress så jag kan svara:

Skriv din åsikt. :)

Trackback

mcbn


mcbn
mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbnBlogg listad på Bloggtoppen.se