Moder jord och moffa i Milanot.

Bästa människorna jag har i livet.
 
Många bilder på mor och moffa. Men de var ju faktiskt och hälsade på mig i en vecka i Milano! Dessvärre visade det sig att timingen var tvivelaktig då jag hade tenta näst sista dagen de var här. Även fast jag började plugga långt innan de anlände så var jag ändå tvungen att tentaplugga medan de var här. Men gjorde det like a pro under morgnarna och nätterna. Så jag ändå kunde spendera så mycket tid som möjligt med mina favoritmänniskor. De fick se de få sevärdheter som finns, utöver det hängde vi i parker och åt mestadels gott. Samt drack vin givetvis. 
 
Blir alltid så glad när jag får träffa dem (och hade absolut inte klarat mig 5 månader utan dem, hemma- och familjekär som man är) så var skönt med påfyllning av norrländsk familjeenergi. Dock är jag helt utslagen nu efter midterm och att de åkt hem. Så blir en recovery innan grabbarna kommer nästa vecka.
 
Tack för allt bästa moder jord och moffa. Tack för en underbar vecka så ses vi snart igen i juli. Älskar er.

Moder Jords birthday.

Kära mor fyllde år denna vecka och jag befinner mig 2490 km ifrån henne. Det är så man får ont i hjärtat, så jag var tvungen att klippa ihop en film med all galenskap hon gör framför kameran. 

Tack moder jord för att du är du. För att du stöttat mig hela mitt liv och jobbat hårt för att jag ska få ha alla möjligheter i världen. För att du är en så enormt stark människa och förebild för mig. För att i slutändan är det bara du och jag mot världen, vi har klarat oss hittills och kommer även göra det i framtiden. Vänligen vänta ungefär 5-10 år så har jag förhoppningsvis tillräckligt ekonomiskt för att bygga drömhuset till dig. Det är det minsta jag kan göra.

Älskar dig något så ofantligt. (Till och med mer än Harry Potter haha)

 

Elin Pelin i Milano.

Hade finbesök över helgen.
 
Bästa vännen Elin flög nämligen ned till mig i Milano för lite välbehövlig kvalitetstid. Åhhh som jag saknat henne. Flipp och Vilda har jag inte träffat på snart ett år och det har gått över ett halvår sedan jag såg Elin sist. Så det var verkligen på tiden att få träffa bästa vännen.
 
Fint väder fick vi (minus sista spöregndagen, tack) och vi hann med de få sevärdheter som är värt att se här (Gick upp på Duomo-katedralen samt inuti den, hängde i Parco Sempione, hängde i Navigli och åt i Brera) samt fokuserade mer på god mat och vin. Var så skönt med en välbekant frisk fläkt hemifrån (plus all marabou och lingongrova hon tog med sig, jag ÄLSKAR ju de två tingen och har saknat de rejält. Svenska matvaror is the bomb.) 
 
Bästa finaste Elin, så himla glad att hon kom samt ledsen när hon åkte. Men det är lugnt, vi ses snart igen nu till sommar. Därmed är jag nu påfylld med lite ny energi för att orka tentaplugga inför midterms nu i maj. K Ä M P A. (tänker på alla marabou jag ska äta när jag kommer hem till Sverige haha)

Livet från Ockelbon (iPhone) 3.0: April. Part 2.

Fortsättning av April månad at your service:
Oerhört bra sista häng på vår takterass innan vi flyttade ut. Hamnade på klubben där vi fick blinkande kaninöron, italienglajjor och jag lyckades få en klubba. Ja man ser ju bara på bilderna, jag var i mitt esse.
Bästa när vi kom hem vid 4 och Erika somnade i sofffan. Ni som inte har mig på snapchat missade en episk story. Men detta är ett urval ur bilderna och filmerna jag tog då. Dog.
Dagen efter en grym utgång var det dags för mig och Erika att bege oss mot tågcentralen för att dra oss mot Firenze (Florens). // Alltid en stark färg vid inredning i Italien. Om det inte är orange, så är det blå eller röd. // Fick bra hotellfrukost (definition: jätte god sockrig med vitt bröd, aka no fibres unfortunately) och så himla mysig stad. Blev kär i den vid första ögonkastet.
Vinade lite på Gucci caffé och åt god mat på restauranger. // Kollade in Giardino di Boboli. Så himla fint med lite grönska i dessa annars byggnadstäta städer. // Prutade för första gången i mitt liv på dessa balla brillor. Visserligen prutade han ned dem 20 spänn direkt, men jag lyckades dra ned ytterligare 10. Stolt.
Hängde lite i Vatikanstaten. // Ville ta kort i Sixtinska kapellet men vågade inte (för det är fotoförbud, och vill ej bli utslängd såklart). // Parkhäng i solen.
Dagen efter blev det minsann Colosseum. Ett måste. Oerhört mäktigt och så många frågor uppstår under ett besök. Vart satt kejsaren? Hur såg  det ut när det var nybyggt? Hur kan det ha stått kvar så många år? Varför bygger vi inte med denna superbetong-mutation idag? Ja dylika frågor. // Självfallet var nästa turiststopp Fontana di Trevi där vi minsann önskade oss livets önskning. (I sincerely hope it comes through though). // Avslutade med godaste middagen på La Fraschietta. Stort tips om ni ska äta i Rom. Oerhört mysig restaurang, fruktansvärt god mat, där vår nota blev reducerad från 500 spänn till 350? Fattar inte riktigt hur båda våra efterrätter och vatten försvann från notan? Plus att vi fick i princip ett glas med Limoncello on the house. Ja vi tackade och bockade, samt lade en 50 spänn i dricks direkt i kassan (jag fick lite feeling, plus vi var lite smått salongsberusade efter husets vin för ynka 70 kr). Ja det är sant.
Ja ni ser ju hur sugen jag var på Limoncellon uppenbarligen. // Fina vyer i Rom. // Pizzalunch, usch har tryckt i mig 3 pizzor under Rom-resan. Blir pizza-stopp hemma i Milano igen. // Avslutade med Spanska trappan och parkhäng för att ha bockat av de större turiststoppen.
Sista dagen köade vi i 1 och 1/2 timme för att komma in i Peterskyrkan hos påven. Det gick förvånansvärt snabbt. Det var vi och alla kids tydligen. // Sedan gick vi 531 trappsteg upp för att komma upp i kupolen där man fick en makalös vy över vatikanen och hela Rom. Amazing. // Sedan var det hemgång där Erika höll i väskorna för livet på Roms tågstation. Haha vi är så nojjiga med ficktjuvar och vägglöss. Biggest worries i ett nytt land lol. Väl på tåget fick vi sköna stolar, samt gratis bubbel och snacks. Inte fy skam alltså.
Skype:ar järnet med moder jord för jag saknar hennes vackra nuna. // Oerhört trevligt parkhäng i Parco Sempione (per usual) med delar av svennegänget. Där Erika fyndade bubbel för 30 spänn totalt. Helt galet billigt här. // Fångade gänget i ytterst viga poser och fick med en Schweizisk photobomb haha. // Dagen efter skedde inte många knop, utan njöt i solen med en läsk i handen och solade lite på balkongen. Livet hörrni.
 
 
 
 

RSS 2.0

mcbnmcbn