Livet från Ockelbon (iPhone) 3.0: April. Part 2.

Fortsättning av April månad at your service:
Oerhört bra sista häng på vår takterass innan vi flyttade ut. Hamnade på klubben där vi fick blinkande kaninöron, italienglajjor och jag lyckades få en klubba. Ja man ser ju bara på bilderna, jag var i mitt esse.
Bästa när vi kom hem vid 4 och Erika somnade i sofffan. Ni som inte har mig på snapchat missade en episk story. Men detta är ett urval ur bilderna och filmerna jag tog då. Dog.
Dagen efter en grym utgång var det dags för mig och Erika att bege oss mot tågcentralen för att dra oss mot Firenze (Florens). // Alltid en stark färg vid inredning i Italien. Om det inte är orange, så är det blå eller röd. // Fick bra hotellfrukost (definition: jätte god sockrig med vitt bröd, aka no fibres unfortunately) och så himla mysig stad. Blev kär i den vid första ögonkastet.
Vinade lite på Gucci caffé och åt god mat på restauranger. // Kollade in Giardino di Boboli. Så himla fint med lite grönska i dessa annars byggnadstäta städer. // Prutade för första gången i mitt liv på dessa balla brillor. Visserligen prutade han ned dem 20 spänn direkt, men jag lyckades dra ned ytterligare 10. Stolt.
Hängde lite i Vatikanstaten. // Ville ta kort i Sixtinska kapellet men vågade inte (för det är fotoförbud, och vill ej bli utslängd såklart). // Parkhäng i solen.
Dagen efter blev det minsann Colosseum. Ett måste. Oerhört mäktigt och så många frågor uppstår under ett besök. Vart satt kejsaren? Hur såg  det ut när det var nybyggt? Hur kan det ha stått kvar så många år? Varför bygger vi inte med denna superbetong-mutation idag? Ja dylika frågor. // Självfallet var nästa turiststopp Fontana di Trevi där vi minsann önskade oss livets önskning. (I sincerely hope it comes through though). // Avslutade med godaste middagen på La Fraschietta. Stort tips om ni ska äta i Rom. Oerhört mysig restaurang, fruktansvärt god mat, där vår nota blev reducerad från 500 spänn till 350? Fattar inte riktigt hur båda våra efterrätter och vatten försvann från notan? Plus att vi fick i princip ett glas med Limoncello on the house. Ja vi tackade och bockade, samt lade en 50 spänn i dricks direkt i kassan (jag fick lite feeling, plus vi var lite smått salongsberusade efter husets vin för ynka 70 kr). Ja det är sant.
Ja ni ser ju hur sugen jag var på Limoncellon uppenbarligen. // Fina vyer i Rom. // Pizzalunch, usch har tryckt i mig 3 pizzor under Rom-resan. Blir pizza-stopp hemma i Milano igen. // Avslutade med Spanska trappan och parkhäng för att ha bockat av de större turiststoppen.
Sista dagen köade vi i 1 och 1/2 timme för att komma in i Peterskyrkan hos påven. Det gick förvånansvärt snabbt. Det var vi och alla kids tydligen. // Sedan gick vi 531 trappsteg upp för att komma upp i kupolen där man fick en makalös vy över vatikanen och hela Rom. Amazing. // Sedan var det hemgång där Erika höll i väskorna för livet på Roms tågstation. Haha vi är så nojjiga med ficktjuvar och vägglöss. Biggest worries i ett nytt land lol. Väl på tåget fick vi sköna stolar, samt gratis bubbel och snacks. Inte fy skam alltså.
Skype:ar järnet med moder jord för jag saknar hennes vackra nuna. // Oerhört trevligt parkhäng i Parco Sempione (per usual) med delar av svennegänget. Där Erika fyndade bubbel för 30 spänn totalt. Helt galet billigt här. // Fångade gänget i ytterst viga poser och fick med en Schweizisk photobomb haha. // Dagen efter skedde inte många knop, utan njöt i solen med en läsk i handen och solade lite på balkongen. Livet hörrni.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namnet ditt:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (det syns bara för mig)

Skriv din bloggadress så jag kan svara:

Skriv din åsikt. :)

Trackback

mcbn


mcbn
mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbn

mcbnBlogg listad på Bloggtoppen.se