Aussieland: dag 5 & 6

Dag 5 drog vi mot andra sidan av kusten, mot Safety beach. Denna dag var det 40 grader, kan ju säga att vi levde i vattnet större delen av tiden. När vi inte tog pauser för att äta givetvis.
 
På lördagen var det dags för finuppklädd utgång. Pre-drinks givetvis. 
Mina fina brudar. Vi drinkade på rejält mot nattens gång och körde lite pubrunda för att hinna upptäcka så många som möjligt.
Ja, bordet var fyllt med drinkhinkar. Tur man är i ett skarpt state of mind på bilden.  I princip sista bilden för kvällen, då den avslutades efter 4-tiden väl hemma i lägenheten efter nattkäk på Hungry Jacks. When in Melbourne liksom, inge donken då minsann.
 
Oerhört rolig kväll med fint folk, och aningen seg dag efter som firades med, förmodligen, den godaste burgaren jag någonsin ätit. Tips: Bettys burger. (Kan ha varit bakishumöret och enorma hungern som glorifierade denna burgare men den smakade heaven seriöst.)
 
Har inte så många fler bilder från bakis-söndag eller måndagen då det blev hemfärd. Men är enormt tacksam att vi fick denna möjligheten och hälsa på våra brudar, samt samlas igen. Finns inga bättre helt enkelt.
 

Aussieland: dag 4

Alltså seriöst. Att vakna upp till 20+ och sätta sig på verandan i solen. Long time no see. Efter frulle och insmörjning av 50+ solskyddsfaktor (seriöst solen är livsfarlig där, förstår nu alla australiensare som sitter i tält på stranden) drog vi mot en mer "hidden" strand som var så himla fin. 
Eh, baksidan bakom alla sociala medier-friendly kort: inte riktigt redo för fotografering va?
Lunchade go' mat. Alltså våffla med nutella, glass, bananer och bär. Need I say more? Därefter var vi hemma i Melbourne igen sent på kvällen, till vacker solnedgång.
 

Aussieland: dag 3

Dagen då vi påbörjade vår roadtrip-resa längs Great ocean road, där alla fina strander finns, bland annat i Lourne, 
Nästa strandstopp: Bells beach (tror jag det hette?), populärt surfarställe. Förståeligt med tanke på massiva vågor. Kan säga att vi var något hesitant till att bada där. 
Bästa.
Ehhhh, ja jag somnade obv. Charmigt.
En av de bästa sakerna var att se the 12 apostles. Det var en cool dimma också när vi var där på kvällen så bilderna blev så himla fina. 
Väl hemma i vårt hyrda hus möts vi av den STÖRSTA freakin' spindeln jag någonsin sett. Vi höll på att dö, men tur att Flipp är vilddjursexpert och bedövade den med insektssprej samt fångade den för att släppa ut den i naturen. Tydligen var det en huntsman spindel som inte är giftig, men HOW ARE WE SUPPOSED TO KNOW? Höll ärligt talat på att kissa på mig för vi blev så rädda men skrattade ihjäl oss på samma gång. Det finns en film på detta, ja.

Aussieland: dag 1 & 2

Kommer liten recap av dagarna genom min iphone-lins samt några superfina bilder som resten av brudarna har tagit.
Första dagen i Melbourne gick vi på utställning på National gallery of VIctoria där det var massvis med coola rum (och vissa mindre coola, men vi fotade bara i dem coola såklart). Därefter drog vi oss vidare runt parker och en gammal historisk byggnad "Shrine of remembrance" som hedrade de från Australien och Nya Zeeland som krigat samt dött (ca 19000 av 140000, sjukt) i första världskriget. 
Views över vackra staden. Så häftigt då den är blandad med nya moderna skyskrapor samt äldre historiska byggnader vartannat. 
Såklart ätpauser konstant, äta bör man annars dör man. 
 
 
Dag 2 tog vi oss upp i Eureka tower, oerhört häftigt att få utsikt över hela staden. Hade picknick i förvånansvärt vacker park (vi förväntade oss inte att den skulle vara så "instagramvänlig") med massa go'saker och fint sällskap.
 

Australia - down under

Massiv bildbomb. Oundvikligt dock, eftersom det kan ha varit bästa resan jag någonsin gjort. Äntligen kan man bocka av Australien, och så blev järngänget såklart äntligen återförenat efter 1 och 1/2 år. Amazing.
 
Alltså hur snygga bästa vänner har man inte då?
 
Oerhört tacksam för dessa dagar i Australien (plus stolt över mig själv som flög ensam över 20 h, två flighter), då vi äntligen fick krama om varandra allihopa. Det blev lite sightseeing runtom i Melbourne, vi bilade runt längs Great Ocean Road och stannade på flertalet strander, såg känguru (!!!!) främst tack vara Elin som hade hökögon under bilfärden för att fånga glimtar av känguru, åt go´mat överallt och hängde även med andra svenskar.
 
Ja, bästa resan. Vad skulle jag göra utan dessa brudar va? Har faktiskt ärligt talat inget svar på det. Cirka 16 års vänskap med Elin och 13 år med Vilda och Flipp. Mer än halva mitt liv, sjukt egentligen om man tänker på det. Det bästa med vår kvartett är att vi kompletterar varandra så bra, då vi är ganska olika varandra egentligen. Gemensamma faktorn dock: HUNDAR. De är livet. Plus dessa fantastiska brudar, de är också livet.

Året 2017 från mobilen.

 
Året 17 från mobilens perspektiv. Sketa lång men gick inte att kapa mer. Har innehållit Milano-utbytet, häng med gymnasieklassisar, järngänget, skärgårdstripp på Simpans landställe, momma och moder jord har blivit snapchatstjärnor, flertalet 25-årsfiranden, resturer hem för att njuta av lugnet och SNÖN, samt enorm mängd lussebullar i december. Avslutningsvis fin jul och nyår för att avsluta på bästa sätt. 
 
Några anmärkningsvärda punkter:
  • Uppenbarligen mer hundgalen än vanligt med tanke på antalet hundar 
  • Årets låt "I'm stuck" som jag fastnade för redan i Milano, love it.
  • Det faktum att jag var brun halva 2017 tack vare Milano. Pallar inte blekheten som annars härjar 9 av 12 månader per år
  • Så fina vänner och familj, evigt tacksam
Overall ett grymt år. Tackar och bockar alla fina människor i mitt liv.

Året-17: Andra halvan.

Andra delen av 2017 coming at you:
Min b-day spenderades dessvärre fylld med tentaplugg hela dagen (dagen innan tenta). Så vi firade mig dagen efter, vi som var kvar. Syns ganska väl hur svettigt och varmt det var i vår lägenhet, men bra avslutning med massa skumpa samt vin och bästa carbonara med fina människor. Därefter åkte jag hem (bitter sweet feeling, men så skönt att komma hem ändå). Jag klippte av mig håret, och spenderades sommaren med nära och kära. En tripp till Stockholms skärgård på Simpans landställe. Återförening med mina finaste Elin och Flipp som var hemma en sväng. Samt awesome gymnasiegänget samlades likaså. Självfallet blev det några avslappnande dagar i lugnet ute hos momma och Vicke. Så bra händelserik månad.
 
Fotade bröllop (egentligen slutet av juli, men fick inte plats i förra haha). Sötaste släktingar man har då. Därefter häng på moffas släktgård. Avslutade månaden med fjälltur med mor och moffa, finns verkligen inget ställe som kan jämföras med lugnet på fjällen, inget. Annars bestod augusti av jobb (mycket CAD:ande), tunnbrödsätande och roadtrip till hufvudstaden med alla väskor fyllda av grejer inför skolstart (tack bästa sällskap mor).
 
Tillbaka till skolan: femtioelva bruncher med Lindis. Unnade oss go' frukost/brunch en gång i veckan. Annars, 25-års firande för fina Johanna i Uppsala, och allmänt Stockholmshäng. 
 
Ännu ett 25-årsfirande för bästa Sara, pizzanight med klassisar, middagar, och hemfärd till Jämtland. Där bästa moder jord bokat natt samt spa på hotell. Aldrig ätit så mycket under ett dygn tror jag, men oerhört mysigt. Trots tentaplugg så hann jag med en sväng till momma och Vicke aka ute i lugnet. 
 
Días de los muertos med sötaste barnen som dansade, och även vår fina Ceci. Annars massa träning, var på MTV-releasefest där mest talangfulla Kam sjöng och hennes låtar spelades upp. Även vikariejobb på skolan, utgång samt milano-häng med brudarna och CARBONARA <3 
 
Sista månaden! Bästa månaden efter min födelsemånad juli. Mycket snö, mycket moder jord, mycket lussebullar, mycket familj och många fina vänner. 
 
 
Slutet på året. Fattar egentligen ingenting då detta år flugit förbi fruktansvärt snabbt. Men det har varit ett oerhört bra år ( i princip som alla tidigare år) men har ändå hänt mycket mer detta år. Så tacksam för att alla mina nära och kära fortfarande behållt hälsan och går in i 2018 med samma motto som alltid: Have courage and be kind. 
 
Jag tror verkligen på någon typ av karma, så man behandlar andra blir man behandlad själv. De viktigaste kvalitéterna för mig hos mina närmsta är just empati och omtänksamhet. Att bry sig om andra. Därmed försöker jag alltid sträva efter att alltid tänka på andra och helt enkelt behandla dem med vänlighet. Sedan andra delen: oerhört viktigt att vara modig, våga göra nya saker, våga stå upp för sig själv. Detta året kommer bli ett sådant år, speciellt i och med att jag övergår från studentlivet till arbetslivet. Gå från en kunnig student (till viss nivå) till en rookie på byggföretag. Alltid jobbigt att inte känna sig grym på något, men vi måste ju alla starta någonstans. Känner mest att allt löser sig. Men måste ändå ta valet: Östersund eller Stockholm. Well well, we will see. 
 
Oavsett, så fint år med massor av fina människor. Hoppas innerligt att nästa år blir minst lika bra, för oss alla givetvis.
 

Året-17: Första halvan.

Ännu ett år till ända, ännu en årsresumé. Idag är den ännu större än vanligtvis, mestadels tack vare oerhört många bilder från bästa Milano-utbytet, samt en fantastisk sommar. Därmed är den uppdelad i två delar, för att skona från 500.000 bilder på en gång liksom. Ett grymt år med andra ord.
Första månaden på året. Mycket mor- och mommatid, samt go'mat. Göda upp en inför tillbakafärd till hufvudstaden. 
Februari spenderades mestadels mellan plugg - pendla hem till Jämtland - förbereda inför Milano - vikariejobb i syslöjd (komiskt då jag suger på allt som har med syslöjd att göra, därav förkärleken till träslöjden under skolgången) Med andra ord var det fullt upp ända fram tills avfärd mot Milano och en utbytestermin. Sade hej då till alla nära, åkte skidor med Leona, fick med mig knäckebröd och svensk choklad av Stockholmsgänget (då jag klagat på att jag kommer sakna det), och festade med fina gymnasieklassisar i Uppsala.
 
MILANO. Bästa beslutet jag tagit att köra en utbytestermin där. Jag och Erika hade super bra lägenhet. Hittade svennegäng första dagarna som vi hängde med. Åt massor av pizza (Bästa pizzastället: Gino Sorbillo, fantastiska Napolitanska) och gelato. Legendariska egna bruncher. Alla soltimmar på vår bästa balkong.  Mängder med aperitivos. Plus två veckor in tappade ju jag min telefon i toaletten (har ALDRIG skadat en telefon innan, såklart händer det när man är som mest beroende av den. MEN 2 dagar i ris och den återuppstod, utan någon fuktskada whatsoever. Ett mirakel u guys). Även massvis med häng i parken (i mars, haha sjukt) och lite sightseeing sådär i början (Alltså DUOMO, hur vacker?), mellan dagarna på skolan såklart.
 
Dagstripp till Serravalle designer outlet där alla fyndade. Sedan över påsken drog jag och Erika en runda till Firenze (Florens) och Rom. Så man kunde bocka av alla turistställen OCH ännu mer. BÄST var det. Firenze är fortfarande favoriten, oerhört vackert. Även bästa restaurangen i Rom, där dem bjöd oss på gigantiska "shots" av limoncello samt efterrätter: La Fraschetta. Amazeballs. Därefter kom fina bästa vännen Elin och hälsade på, så oerhört glad för det. Även fler spårade utgångar, och en av de bästa utekvällarna på Hollywood där vi fick gratisgrejer (såklart gratis är gott) i form av italienglajjor, jag fick legendariska kaninöron och cola-klubba. Hehe, ja gratis är gott. 
 
Stora månaden med besök. Bästa Elin var kvar in i början av maj. Sedan kom äntligen moder jord och moffa. SOM jag längtade, aldrig varit ifrån dem så länge. Mitt i allt hade vi en efterlängtad gasque som var awesome. Därefter kom mina KTH-grabbar, så vi bodde längs kusten i Jacobs hus, samt körde lite tour längs kusten mot Genova, Imperia samt bästa Portofino. Fruktansvärt vackert. Även fler utgångar (shocker) och ett polimirun-race avklarat. Milen i 25-graders värme är kanske inte att rekommendera, men det gick ju an.
I princip sista helmånaden i Milano. Mina grabbar var kvar tills början av Juli, och då blev det minsann häng i Milano också. Sedan fick jag mitt allra sista finbesök, bästa barndomsvännen Johanna, som gav mig bästa shortsen någonsin: HP-gryffindor shorts. Är helt förälskad fortfarande haha. Men seriöst: HUR BRUN VAR JAG INTE? Orkar inte hur fräsch man såg ut, när man numera vaknar till spegelbilden av ett spöke. Avslutningsvis nalkades en grym midsommar i 35+ (där jag rockade min finaste jumpsuit). Kan ju säga att svetten rann så fort man hade kransar eller icke kransar på sig. Sist drog svennegänget iväg på festival och svettades ikappt, samt såg Bieber live, som var awesome. Annars mycket mat, solande på balkongen med frukt som föda, och var tvungen att lägga till Jempan-ugly-cry-baby-bilden när jag hade hemlängtan, var hungrig och satt med tentaplugg i 35 plusgrader. Livet var hårt då haha. 

Livet från iPhone 3.0: December.

Sista månaden på året 2017. Galet vad snabbt detta år gått. Känns som om man alltid säger det om de senaste åren men i år har det gått enormt snabbt. 
Mycket grupparbeten, mycket utskrivna ritningar. // Enormt mycket lussefika, saffransgalning som man är.
Bästa då finaste moder jord kom på besök i hufvudstaden. Inledde med thaimat där vi fick de största portionerna jag tror jag någonsin fått. Jaja, blev ju 3 matlådor på det. // Finaste mor. // Städning i vanlig ordning av lägenheten när mor kommer, då hon tycker jag "fuskar" när jag städar haha. Självklart lyckas jag ha sönder skurmoppen, det enda jobbet jag blev tilldelad. Säger ju det, skulle vara en horribel hemmafru, kan inte laga mat eller städa ordentligt. Men men what to do? // Lussemys på andra advent.
Favoritmänniskor har ni här ovan (eh ja alltså exklusive mig själv då som är ego och ska trängas in och vara med på alla bilder)
ÄNTLIGEN hemfärd till Jämtland. Med tåget, där man inser direkt när man kommer till Norrlands gränser: snö, granar och ärades med vackert solsken. // Var tvungen att köra en tur med längdskidorna när det är så vackert med snö och perfekt minusgrader hemma.
Vackraste hembygden min. // Nyklippt hår inför juletider. // Femtioelfte lussebaket, tröttnar seriöst aldrig.
Annual julgransfoto med moder jord. // Provade sushi för andra gången i mitt liv: har inte vant mig mer. Så kan tyvärr inte bli en sushi-brud. // Såhär glider jag mestadels runt nu för tiden, mjukisbrallor och tisha, och äter mest hela tiden. Vad annars liksom? // Snabbfika med Kiera för julklappsöverlämning. 
När man svänger förbi moffa efter en skidtur och han bjuder på pannkakor med hjortronsylt (bästa standard sen man var liten, love it) // Stockholmsgymmet finns såklart inte hemma i Jämtland, då får man taga vad man hava och skapa hemmagym. (Största nackdel: svettigt som ett as. Tänk då att jag svettas abnormalt mycket vanligtvis när jag tränar... ) // JULAFTON. Blek som ett as men fina lashes iallafall. // Bästa med julen: få umgås med Krutov.
Massa julfotande framför granen och morgonen efter. Bästa.
Vinterpromenad i 3 dm snö. // Frost i håret och fransarna, finns det något vintrigare? // Nyår i Uppsala hos bästa vännen Johanna. // Sötaste nyårsgästen Dante. HUR SÖT?
Oerhört trevligt nyår med fina människor tills morgonkvisten. // MEN hunden, hur söt är han inte. // Frukost/lunch/middag i form av saffransvåfflor vid 14-tiden. No freakin' pizza på pizzans största dag. 
 
Då var sista månaden slut för 2017. Super bra slut på året, och älskar största jul samt vintermånaden. Bara att tagga om inför nytt år nu, 2018. Kommer vara lika svårt som vanligt att komma ihåg den där 8:an istället för 7:an. Men men, bara att kämpa på.
 
 
 

RSS 2.0

mcbnmcbn